Postuar më parë nga
anthem
Ende nuk kanë përfunduar negociatat. Negociatat përfundojnë kur t'i pranojë Serbia. Dhe Serbia nuk do t'i pranojë asnjëherë. Përderisa Serbia nuk i ka pranuar, lë vend që të suprimohet kjo pavarësi, qoftë nga Serbia qoftë nga EULEX.
Meqenëse si thu ti se negociatat përfunduan, do të duhej që të rrëzohej rezoluta 1244.
Me thanë drejtën mjafton ajo Pako, për t'ia nxjerrë bojën këtyre politikanëve.
Që nga dje në Kosovë JURIDIKISHT nuk ka më shqiptarë. Por vetëm kosovarë.
Kosova nuk është më vend i shqiptarëve por kosovarëve.
Gjuha serbe është e barabartë me atë shqiptare. Që të dyja janë zyrtare, ndërsa në komuna të veçanta si gjuhë zyrtare janë edhe gjuha rome, turke dhe boshnjake.
Kishat ortodokse të kosovës, po na mohohen si trashëgimi e jona kulturore. Ato po mbesin nën jurisdiksionin e Kishës së Beogradit dhe si të tilla Pakoja u ka dhënë të drejtën e Eksteritorialitetit, një të drejtë që mund t'a gëzojnë vetëm ambasadat.
Për më tepër ky eksteritorialitet nuk shtrihet vetëm në oborr të kishës, por në qindra hektarë jashtë saj, duke përfshi brenda vetes edhe toka e shtëpi e lagje të tëra shqiptarësh, që Kisha në bazë të pakos e ka të drejtë t'i rrëzojë.
Njohja e kishave si trashëgimi kulturore serbe e mbështet teorinë serbe se ne këtu jemi të ardhur nga Shqipëria, se këtu kanë banuar serbët, dhe se ky vend ka qenë serb por ne paskemi pushtuar.
Decentralizimi, që vetëm emrin e ka të tillë, u mundëson komunave serbe që të lidhen mes vete si dhe të lidhen me teritoret e kishave dhe të krijojnë krahina të tëra serbe, njësoj sikru republika serbe në Bosne, përveç kësaj u garanton lidhje vertikale me Beogradin, që dmth se kanë të drejtë të qeverisen nga Beogradi.
Me rastin e decentralizimit në komunat serbe, qeveria e Kosovës nuk asnjë të drejtë, madje kanë të drejtë edhe t'a bllokojnë komunikacionin kur të duan.
Çdo vendbanim, qoftë edhe një lagje prej 5000 banorësh që prej tyre 4000 janë serbë, u takon t'a bëjnë komunë më vete.
"Kthimi i qëndrueshëm" që dmth rikolonizimi i Kosovës, poashtu parashihet nga Pakoja e Ahtisarit, serbët mund të kthehen ku të duan, dhe jo vetëm aty ku kanë jetuar, por mund të vinë edhe serbë që këtu kanë qenë si refugjatë lufte nga Kroacia e Bosna, e që kanë qëndruar këtu për pak kohë. Kjo do të shkaktojë ndërrime etnike, ku në anën tjetër faktori ndërkombëtar do t'a shfyrtëzojë varfërinë e madhe për t'a zbrazur kosovën nga shqiptarët, përmes emigrimit.
Shumica e dyfishtë në parlament, çdo ligj, që miratohet nga parlamenti në përgjithësi, duhet të votohet edhe një herë nga shumica e minoriteteve, dmth vetëm minoritetet votojnë, duhet që 2/3 e tyre të votojnë për t'u miratuar një ligj çfarëdo. Këtë serbët munden, dhe do ta shfrytëzojnë për të bllokuar veprimtarinë politike në Kosovë.
Ka dhe të tjera.
Krijoni Kontakt