Close
Faqja 226 prej 1135 FillimFillim ... 126176216224225226227228236276326726 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,251 deri 2,260 prej 11341
    Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Sikurse ky me shoket e vet te kishin lexuar librat te shruare shume para Kuranit, kurr nuk kishin bere keso pyetjesh.. Pitagora ( Pythagoras) 568 deri 494 PK mesonte qe toka eshte nje glob..Kurse per 7 pale qjej duhet te lexohen librat hebreje te PK dhe te kuptohen gjerat se nga ku jane kopijuar...Nuk poe zgjas se nuk ka kuptim me njerez pa sy te flasesh. Kurani dhe bibla jane kopje te rafinuara te librave qe ishin shume me te vjeter...
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar mė parė nga extreme Lexo Postimin
    si kan pasur mundsi fisi i Mayave qe qysh para 25.000 viteve te jen aq te sakt ne matjet e tyre astnomike ku matja e tyre me matjejet e tekonlogjis te shekullit 21 dallojn vetem per disa seconda ???
    e kisha edhe ni pytje per besimtaret musliman ....

kur thuhet se ne librat tjer te shejt nderhyri dora e njeriut zoti u betua se do ta dergoj ne liber ku do ta mbroj dhe askush nuk do te mund te nderhyj ne te ...

ku Faktikisht ne Kuran nderhyn kush doo kush do mundet ti thot vetes dijetar dhe ta komentoj ate ne menyren e vet ....

po ce se une vazdhoj ta lexoj kuranin edhe diqka kam te pa kjart at'her me duhet te kapem per disa dijetarve ku mendimet e tyre dallojn me njoni tjetrin e ku te kapem une prej dijetarit qe me pelqen mua apoo ta perpiloj nje ide timen reth asaj edhe pse mund te mos jet e sakt aoppp prap te bej nje pyetje pse zoti nuk na i spiegoi gjanat ne menyr direkte po ju la hapsir njerzve te nderhyjn ne fjalet e ti ???
    Ajo qe thuhet ne Kuran nuk ndryshon as edhe per 1 te 1000000. Thjesht eshte e sakte , dhe ska vend as edhe per dallimin me te vogel.
    Ndersa ti me thuaj mua, ata MAYA-t kane besuar se toka ka formen e rrumbullakt (ashtu siq e ka tani ''formen e vese) apo kane menduar se Toka ka formen e bretkoces me at samarin mbi shpine ???
    E dinin MAYA-t se lekuara e njeriuht nuk eshte ne gjendje ta ndjej dhimbjen , pas shkatrrimit/djegejes, dhe se vetem atehere kur lekura rigjenerohet, eshte e mundure ta ndjejn dhimbjen....etj etj
    Keto gjera (dhe shuuuummmme tjera si kjo) i ke ne Kuranin Famelart te skjarume me precizitetin me te larte.

Zoti nuk dha BETIMIN/PREMTIMIN e Tije per liberat tjere perpos per Kuranin Famelart.
    Ndersa ne Ate nuk ka as edhe nje shkrojne te vetme te pa kjarte , por se problemi eshte tek njerzit, te cilet mendojne se edhe Kurani eshte nje ''liber i rendomte'' dhe se me nje te lexume munde te kuptohet e gjitha, duke harruar njekohesisht se zbritja e Tije zgjati ne nje kohe rreth 25 vite.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar mė parė nga besi84 Lexo Postimin
    Zoti nuk dha BETIMIN/PREMTIMIN e Tije per liberat tjere perpos per Kuranin Famelart.
    Ndersa ne Ate nuk ka as edhe nje shkrojne te vetme te pa kjarte , por se problemi eshte tek njerzit, te cilet mendojne se edhe Kurani eshte nje ''liber i rendomte'' dhe se me nje te lexume munde te kuptohet e gjitha, duke harruar njekohesisht se zbritja e Tije zgjati ne nje kohe rreth 25 vite.
    tek cilt njerz osht problemi a vetem tek ata te cilet nuk e besojn , apo edhe te ata qe e besojn e qe nuk e kuptojn e qe e komentojn ???

une mendoj nqofse kurani do ishte fjala e zotit nuk do te kishte aq shum percarje ne mes muslimanve percarje se cila osht ruga e dreit e cila jo ku shummm dijetar sulmojn njeri tjetrin me fakte kuranore dyshimi im eshte pse zoti la hapsir qe permes kuranit te ket perqarje ne mes muslimanve pse kurani nuk kuptohet njejt nga te gjith qe e lexojn pse kurani kuptohet ndryshe nga qdo kush qe e lexon ????
    We are all Aliens

Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    tek cilt njerz osht problemi a vetem tek ata te cilet nuk e besojn , apo edhe te ata qe e besojn e qe nuk e kuptojn e qe e komentojn ???

une mendoj nqofse kurani do ishte fjala e zotit nuk do te kishte aq shum percarje ne mes muslimanve percarje se cila osht ruga e dreit e cila jo ku shummm dijetar sulmojn njeri tjetrin me fakte kuranore dyshimi im eshte pse zoti la hapsir qe permes kuranit te ket perqarje ne mes muslimanve pse kurani nuk kuptohet njejt nga te gjith qe e lexojn pse kurani kuptohet ndryshe nga qdo kush qe e lexon ????
    Sepse nuk jane te gjithe njerzit njesosje o EXTREM, disa kane diafazontin e dituris ma te gjere e disa jo edhe aq, andaj nuk eshte arsye kjo qe thua ti.

Sa i perket atyre qe e intrpretojne Kuranin Famelart, une mund te them ty secili ka te drejten e vete te kuptoj dhe ta interpretoj ashtu siq e kupton ai vet. Mirepo une per vete jo se jam ndonje geni qe kupton gjerat aq leht, por se thjesht sa here kam lexuar Kuranin Famelart asnjehere nuk me ka bere qe diqka te mos kuptoje nga ajo qe kam lexuar.
    Mos harro ti se disa mundohen qe ate ta interpretojn me qellim gabimisht (une njohe edhe jo musliman qe kan kryer magjistraturat e tyre ne te studiuarit e Kuranit, vetem per nje qellime, e ai ka qene qe duke u thirrur ne ate se jan studiues te mirrfillte te mundohen te perhapin teze te llojlloshme rreth FJALEVE QE JANE NE KURAN, ne menyr qe te i perqajne sa me shume ata te cilet besojn se Kurani eshte FJAL E ZOTIT.
    Ti ndoshta nuk e ke lexuar asnjeehere ATE , andaj edhe nuk e dine se qka ne TE, por sikur ta lexoje me vemendje dhe pa paragjykime, jame mese i bindur se do ta kuptoje shume kjart dhe mire ate qe thuhet aty, duke mos pasur nevoje per interpretimet e te tjereve.

p.s gjithmone e kam thene dhe po e perserise prape , se e bardha eshte e bardhe ajo shihet dhe se sado qe te tjeret mundohen qe ate ta quajn te zeze, ajo prap mbetet e bardhe.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Ja ky eshte realiteti:
    Nga shtetet islame hikin e braktisin vatrat me miliona njerz dhe ja msyjne perendimit.PSE?
    Nga shtetet e perendimit kurrkush nuk braktise vatrat per te ja mesyre lindjes.PSE?

A eshte faji i KURANIT a i kujt?
    Ne fakt kete qe thua ti eshte pjeserisht e vertete , nga shtetet e perendimit jane ushtaret ata qe braktisin vendin e tyre per te okupuar vendet islamike.
    Keta tjeter ikin nga vendet e tyre , per shkak se atje ju kan ardhur peremendimoret ma tankse dhe me pushke.
    Tani kunder tyre nuk kane fuqi andaj me mire me ta ne vendin e tyre( peremndimoreve) se atje jane njerez te zakonshem, pa arme , se sa me at ne vendet e tyre ku peremendimoret jane te armatosur deri ne dhemb.

Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Sepse nuk jane te gjithe njerzit njesosje o EXTREM, disa kane diafazontin e dituris ma te gjere e disa jo edhe aq, andaj nuk eshte arsye kjo qe thua ti.

Sa i perket atyre qe e intrpretojne Kuranin Famelart, une mund te them ty secili ka te drejten e vete te kuptoj dhe ta interpretoj ashtu siq e kupton ai vet
    . Mirepo une per vete jo se jam ndonje geni qe kupton gjerat aq leht, por se thjesht sa here kam lexuar Kuranin Famelart asnjehere nuk me ka bere qe diqka te mos kuptoje nga ajo qe kam lexuar.
    Mos harro ti se disa mundohen qe ate ta interpretojn me qellim gabimisht (une njohe edhe jo musliman qe kan kryer magjistraturat e tyre ne te studiuarit e Kuranit, vetem per nje qellime, e ai ka qene qe duke u thirrur ne ate se jan studiues te mirrfillte te mundohen te perhapin teze te llojlloshme rreth FJALEVE QE JANE NE KURAN, ne menyr qe te i perqajne sa me shume ata te cilet besojn se Kurani eshte FJAL E ZOTIT.
    Ti ndoshta nuk e ke lexuar asnjeehere ATE , andaj edhe nuk e dine se qka ne TE, por sikur ta lexoje me vemendje dhe pa paragjykime, jame mese i bindur se do ta kuptoje shume kjart dhe mire ate qe thuhet aty, duke mos pasur nevoje per interpretimet e te tjereve.

p.s gjithmone e kam thene dhe po e perserise prape , se e bardha eshte e bardhe ajo shihet dhe se sado qe te tjeret mundohen qe ate ta quajn te zeze, ajo prap mbetet e bardhe.

asnje liber qe egziston nuk kuptohet ne menyr te njejt nga te gjith per ato arsyet qe i ceke ti , mir po ne nje liber ku shkruhet fjala e zotit duhet ti ishte me i vecant nga te gjith librat te kuptohet nga te gjith ne te njeten menyr pa kurfar veshtirsie ....
    We are all Aliens

Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    asnje liber qe egziston nuk kuptohet ne menyr te njejt nga te gjith per ato arsyet qe i ceke ti , mir po ne nje liber ku shkruhet fjala e zotit duhet ti ishte me i vecant nga te gjith librat te kuptohet nga te gjith ne te njeten menyr pa kurfar veshtirsie ....
    Une nuk mendoje ashtu, sepse ne atehere nuk do te kishem qen te lire me, per te kuptuar ashtu siq do te kishem mundur ta kuptojme ne vete.
    Andaj kjo qe po thua ti do te me kishte ngjar me shume ne imponim, e ne e dime se I Gjithedishmi e krijoj njeriun te lire dhe ia dha mundesine atij vet qe te zgjedh midis se mires dhe se keqes,. duke ia skjaruar paraprakisht shume mire rrugen e drejt dhe te gabuar.

p.s shpresoje e kuptove drejte ate qe po dua te theme

pershendetje
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga besi84 : 15-02-2008 mė 13:17

Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Une nuk mendoje ashtu, sepse ne atehere nuk dote kishem qent te lire me, per te kuptuar ashtu siq do te kishem mundur ta kuptojme ne vete.

p.s shpresoje e kuptove drejte ate qe po dua te theme

pershendetje
    po e kuptova shumm mir flm per pergjigjen .....
    We are all Aliens

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,982
    Ē'thotė kurani pėr pavarsin e Kosovės?E shkruan?

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga Darius Lexo Postimin
    rapsod ti mire ke folur po nje gje smarr vesh, ca eshte ajo arabishtja poshte emrit tend ketu ne forum? Apo nuk te pelqen gjuha e qafirave?
    Ti do me dit se ca thote ajo ne arabisht apo e ke problem arabishten?
    Se ca do me thene ajo s'ka lidhje me ta tregu se s'ke per te kuptu kurre
    Sa per gjuhe qafirash, per mua gjuhet nuk kane dallim nga njera-tjetra.
    Kur ne mesjete studjohej ne Kordoven e Andaluzise, librat e filozofeve klasike muslimanet ua perkthyen evropianeve ne gjuhet e tyre se s'kishin "klas" per te mesuar. Tani vjen ti dhe me flet per arabishten qe ka qene gjuhe e aristokracise.
    Ca i vejn ne anglisht si puna jote, ca ne italisht e ca ne frengjisht ku o problemi?
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •