Close
Faqja 18 prej 65 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 650
    i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Elen te thash edhe nje here se ato çka ka thene babai yt kane qene tashetheme rrugesh .

Sodoma dhe gomorra hajt more te themi edhe diçka ma keq se kto dy qytete te shkaterruara , gjuha eshte prej tulit gjithkah mundeni me e kthye .

Nuk po ju kuptoj babai yt ka pas daje nje dervish edhe gjyshja jote ka qene e te njejtes familje , si ka mundesi qe te flitni keq per gjyshen e juaj dhe familjen e juaj. Edhe ju vini nga ajo familje apo se paku keni lidhje me ate familje.

Armiçt e popullit tone shkijet e greket e komunistat i kane bere kto propaganda ku fatkeqsisht kane gjetur edhe budallenj ne mesin tone qe i besojn.
    Ore ti trim, une nuk shaj as time gjyshe as dajën e tim eti se kundrejt tim eti ai ka qenë në rregull fare.
    Po nuk mund të mbyllen syte dhe të injorohen çka behej në teqe. E para nuk bënin asnjë gjë, e dyta ishin të pirë gjithë ditën e ditës dhe e treta linin shtazënë gratë e fshatit edhe kur burri i tyre kish problem edhe kur nuk kishte..
    Tani ti mendo çfarë të duash, unë të them çfarë ka përjetuar dikush nga afër kurse ti nuk e ke idene si kanë qenë teqetë e asaj kohe sepse ske pas lindur akoma...

Ok vazhdo vazhdimin...
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Elen, edhe ti nuk ke jetuar ne ate kohe kur Teqete ishin pa u shkatruar nga komunizmi.Ke nja nje muaj qe na tregon vetem nje histori te dajes se babait dhe na e bere si legjende. Ku do te dalesh me ate qe tregon me vend e pa vend. A do te dish se cilet jane Bektashinjte e vertete? Lexo "Misticizma Islame dhe Bektashizma "te Baba Rexhebit dhe atehere fol se me duket se po i biefyellit ne te njejten vrime.
    Per ate zoterine qe thote se Bektashinjte nuk e zbatojne Kuranin duhet ti them sepse pikerisht tek Kurani dhe tek Hadithet e Muhamedit ,atje eshte mbeshtetur Bektashizma.Aty tek gjaku i fares se Muhamedit, tek ai qe i pari pranoi Islamin, Aliu r.a. tek vuajtjet e Hysenit dhe Hasanit, tek gjaku i imameve, aty eshte thelbi i Bektashinjve.
    Sa per dijenine tende ne Teqe eshte i ndaluar mishi i derrit dhe i dhise.MOs flisni neper ere duke perzier emocionet tuaja te momentit dhe flisni gjera te papelqyeshme per besimtaret e tjere. Mensur Haxhalli ka thene se dallimi mes Myslimaneve dhe te Krishtereve dhe Jahuditeve eshte vetem ne vija sekondare, pra ne emra, dhe menyren e faljes sepse ne fund te fundit te gjithe pranojne se ka nje Zot te vetem. Pra jane besime qe pranojne vetem Nje Zot dhe ky Zot eshte Zot i gjithe njerezimit.
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

i/e regjistruar Maska e bejmellaf
    Anëtarësuar
    08-04-2005
    Postime
    98

Per Only truth hehehe

Only i nderuar!

kam vetem nje pyetje per ju! pse nuk e agjeron Ramazanin i dashur...arsyetoje vetem kete dhe hiq me teper!?

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Citim Postuar më parë nga Bel ami Lexo Postimin
    Elen, edhe ti nuk ke jetuar ne ate kohe kur Teqete ishin pa u shkatruar nga komunizmi.Ke nja nje muaj qe na tregon vetem nje histori te dajes se babait dhe na e bere si legjende. Ku do te dalesh me ate qe tregon me vend e pa vend. A do te dish se cilet jane Bektashinjte e vertete? Lexo "Misticizma Islame dhe Bektashizma "te Baba Rexhebit dhe atehere fol se me duket se po i biefyellit ne te njejten vrime.
    Per ate zoterine qe thote se Bektashinjte nuk e zbatojne Kuranin duhet ti them sepse pikerisht tek Kurani dhe tek Hadithet e Muhamedit ,atje eshte mbeshtetur Bektashizma.Aty tek gjaku i fares se Muhamedit, tek ai qe i pari pranoi Islamin, Aliu r.a. tek vuajtjet e Hysenit dhe Hasanit, tek gjaku i imameve, aty eshte thelbi i Bektashinjve.
    Sa per dijenine tende ne Teqe eshte i ndaluar mishi i derrit dhe i dhise.MOs flisni neper ere duke perzier emocionet tuaja te momentit dhe flisni gjera te papelqyeshme per besimtaret e tjere. Mensur Haxhalli ka thene se dallimi mes Myslimaneve dhe te Krishtereve dhe Jahuditeve eshte vetem ne vija sekondare, pra ne emra, dhe menyren e faljes sepse ne fund te fundit te gjithe pranojne se ka nje Zot te vetem. Pra jane besime qe pranojne vetem Nje Zot dhe ky Zot eshte Zot i gjithe njerezimit.
    Unë një herë e thashë po ju paska bërë përshtypje të madhe dhe e mbakeni mend.
    Ok, vazhdoni, smë bëhet vonë fare,
    ..
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga bejmellaf Lexo Postimin
    Only i nderuar!

kam vetem nje pyetje per ju! pse nuk e agjeron Ramazanin i dashur...arsyetoje vetem kete dhe hiq me teper!?
    Tungjatjeta bejmellaf.

Une e agjeroj ramazanin dhe nuk kam problem asgje me ramazan (nganjehere gjysa gjysa agjeroj se ashtu me behen punet).

Edhe mos me e agjeruar hiç nuk po gjej asi musliman te forte qe une duhet ti arsyetohem atyre.

Lexoj postimet e mia me lart dhe i kupton shume do gjera , edhe une po kerkoj qe te arsyetohen shume musliman per obligimet e pakryera te tyre.

Kjo nuk po me pelqen tek disa musliman se obligimet e tyre nuk i shikojn hiç e ne tjetren ane te gjithe jane bere dikushi qe te tjeret duhet me ju arsyetuar atyre.

Gjejmi disa musliman te forte qe i kryejn me perpikeri obligimet e tyre une do te shkoj te arsyetohem .

Heheheh bejmllaf kur te duash

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Tungjatjeta bejmellaf.

Une e agjeroj ramazanin dhe nuk kam problem asgje me ramazan (nganjehere gjysa gjysa agjeroj se ashtu me behen punet).

Edhe mos me e agjeruar hiç nuk po gjej asi musliman te forte qe une duhet ti arsyetohem atyre.

Lexoj postimet e mia me lart dhe i kupton shume do gjera , edhe une po kerkoj qe te arsyetohen shume musliman per obligimet e pakryera te tyre.

Kjo nuk po me pelqen tek disa musliman se obligimet e tyre nuk i shikojn hiç e ne tjetren ane te gjithe jane bere dikushi qe te tjeret duhet me ju arsyetuar atyre.

Gjejmi disa musliman te forte qe i kryejn me perpikeri obligimet e tyre une do te shkoj te arsyetohem .

Heheheh bejmllaf kur te duash
    fjalet e ni shehu nga gjakova ,,hajde te bojm ziker pastaj ta shrtrojm sonte .d.m.th. te dehem.

Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    only .me fal se nuk deshta ta shkruaj ty,

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga pejani34 Lexo Postimin
    only .me fal se nuk deshta ta shkruaj ty,
    Ske nevoj me kerku falje ska problem se kujt i ke shkruajt.

Edhe une ti permenda ata baronat (drugs kartel) e droges ne afganistan .Per bese me ka ra rasti qe me ka ofruar haxhia i komunitetit te juaj me ble hashish prej tij.

Ti permenda edhe korrupsionin qe behet ne mesin e juaj.
    Nuk po me pelqejn muslimanet me bateria ,njerin sy e kan te verber (qorr) njerin vesh te shurdhet ,vetem shohin se çka u be diçka keq te fqinji (kojshia).

Me qene ashtu si po thua ti dhe si po e prezantoni veten edhe melaqet jau kishin pas zili.

O pej hajt more se edhe ne po shohin se çka po behet dite e per dite ne radhet e juaja e me nis me i permend te gjitha nuk e di kujt i del ma keq .
    Eshte shume gje e poshter te mirremi me lloj lloj llafi dhe lloj lloj akuzash ndermjet vetit.
    Te gjithe njerezit ,te gjithe besimtaret kane nevoje ta pastrojne veten e tyre nga te keqijat qe i kane te vogla apo te medha. Ne te gjithe kemi nevoje te perparojm dhe ta qojm besimin tone ne nje shkalle me te lart.

Musliman ka shume por mumina ka pak .

Allahu qoft me besimtaret.;

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700

Titulli i temes eshte gabim.

Titulli i temes eshte gabim ne kete teme.
    Tittuli ma i mire do te ishte ne çka ndryshojn bektashite me grupet tjera ne islam

Dallime ndermjet grupeve ne islam ka shume por shumica e tyre jane te dores se dyte apo te trete.

Nje dallim qe eshte ndermjet sufizmit dhe te tjereve eshte se sufizmi i kritikon te gjithe. Sufizmi i kritikon nganjehere ma shume anetaret e vete ashtu edhe si na meson Allahu dhe te dashurit e tij.

Ndoshta keni degjuar per tregimin se ne bote jane vetem nje dervish e gjysme te vertet ,me siguri ka ma shume dervish te vertet por kjo ngjarje don me treguar se nuk eshte aç e lehte te arrihet besimi perfekt siç e kerkon islami.

Nje evlia Haxhi Bajram Veliu i ben nje te mire sultanit i ndihmon diçka dhe sultani ne shenje respekti per evlian i thote se kush behet dervish i tij ai njeri nuk do te paguaj taksa shtetit. Kur degjojn populli shkojn shume njerez dhe behen dervish te Haxhi Bajram Veliu. Mbas nje kohe sultanit i pakesohen te ardhurat per ate rreth dhe vjen prap te ky evliaja per ta zgjedhur problemin .

Haxhi Bajram Veliu vendos se do ti tuboj te gjithe dhe do ti pyes se kush don te behet kurban ne vend te tij se ashtu i ka ardhur nje urdher nga meleket. Ne qofte se dikush behet kurban ne vend te shehit ai evliaja do te shpetoj.

Te gjithe dervishet qe ishin aty iken me vrap dhe as qe donin te degjonin , vetem nje besimtar qe kishte besim te plote vendosi te behej kurban , kur e pa gruaja e atij besimtarit qe burri po i behet kurban ajo thote se nuk dua te rroj pa burr dhe edhe ajo vendos te behet kurban.
    Ne baze te kesaj thuhet se jane vetem nje dervish e gjysme te vertet ,nje dervish per ate besimtarin dhe nje gjysme per ate gruan se ajo veproi jo per qellimin e duhur por sepse po i vritej burri.
    Ma ne fund kurban e prejn nje dele dhe ju tregojn te gjitheve se ku ishte qellimi.

Kjo ngjarje ka ndodhur me te vertet ne Edrene (Edirne) ne turqi , kjo ngjarje permendet shpeshhere neper te gjitha teqet dhe te gjithe dervishet duhet ta mesojn.
    Tek sufizmi gjen edhe shume tregime tjera nga Evliat e tjere qe kane pasur shpeshhere probleme me dervish qe nuk ju kan permbajtur fese islame.

Eshte edhe ngjarja e nje evliaje tjeter bektashian Ashik Junuzit .
    Ashik Junuzi ka qene dervishi ma i devotshem por shoket e tij te cilet ishin poashtu dervish e akuzojn se ky po e ngacmon vajzen e shehit te tij .

E vendosin qe ta qesin jashte nga teqja dhe mbas disa vitesh mirret vesh e verteta.
    Kur e qesin jashte nga teqja ata dervishet vendosin qe secili prej tyre duhet ta qelloj me diçka çka ka ne dore .Te gjithe e qellojn dikush me drunje e dikush me diçka tjeter e kur i vjen rradha shokut te tij te ngushte ai kishte pasur nje trandafil ne dore dhe e qellon me ate. Aty thote Ashik Junuzi se asgje nuk ishte dhimbja e atyre drunjeve se sa ishte dhimbja qe shoku i tij e qelloi edhepse e qelloi me trandafil.

Ashik Junuzi ka qene nje evlia i madh dhe ka shkruar shume poezi eshte nje shkrimtar shume i lexuar ne turqi e tash edhe ne perendim.

Asnje besimtar nuk eshte lene pa u sprovuar edhe evliate e medhenj edhe besimtaret e thjeshte sprovohen ne situatat e tyre.

Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    muminllaku , nuk deshmohet me dehje , e me shirk,ka shum musliman gabimtar. por kush bon shirk e nuk pemdohet nuk asht musliman. del nga feja. ALLAHU e din masmiri.
    Ndryshuar për herë të fundit nga pejani34 : 05-12-2007 më 12:13

Faqja 18 prej 65 FillimFillim ... 8161718192028 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •