Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 55
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Ekzemplar 5: Të jap tre prova që Zoti ekziston

1. gjithshka qe eshte krijuar ,pra i gjith krijimi.Perderisa quhet krijim eshte krijuar nga dikush dhe nese ti vete ke nje mendje krijuese sigurisht qe ta ka dhene dikush.
    2.Fjala e shkruar e Perendise bibla qe ti mund ta shikosh mund ta blesh dhe mund ta lexosh dhe te mesosh prej saj dhe madje te kuptosh qe Perendia egziston .Eshte shkrim i frymezuar nga Perendia i shkrojtur fizikisht me doren e njeriut ,pra Zoti zgjodhi te bashkpunonte me njeriun.
    3.Jezusi egzistenca e tij dhe vdekja e ringjallja e tij jeta e tij ketu ne toke .Ky eshte vete Perendia , Ai na zbuloi ne njerezve dashurine e Perendise dhe misterin e natyres se tij te shenjte.Natyra e tij eshte Ati Biri Fryma e Shenjte.
    Dhe sigurisht po te jap edhe nje prove te 4 qe jam une .Une jam ndjekes i Krishtit dhe e kam pare Zotin te beje mrekulli ne jeten time une vete jam deshmues per kete gje .Dhe kjo eshte deshmia ime .
    Isha mekatar i keq i dhunshem dhe ja ku jam i cliruar nga cdo gje me ane te hirit permes besimit tek Krishti krijese e re i ndryshuar plotesisht.Zoti ju bekofte.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Allahu Ekber
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Ca flet mer derzi, po si s'na the me perpara se desh u dogjem ne squfur. Po kaq idiota paskemi qene ne? Si nuk i kemi vene re keto gjera.

Isha mekatar i keq i dhunshem dhe ja ku jam i cliruar nga cdo gje me ane te hirit permes besimit tek Krishti krijese e re i ndryshuar plotesisht.Zoti ju bekofte.
    Edhe ty, po degjo, se ka raste qe merr per kot...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    1. gjithshka qe eshte krijuar ,pra i gjith krijimi.Perderisa quhet krijim eshte krijuar nga dikush dhe nese ti vete ke nje mendje krijuese sigurisht qe ta ka dhene dikush.
    Alban si fillim po ta rezoj proven e pare.
    Cause-effect......shkak-pasoja.
    OK.universi(krijimi)eshte pasoja,krijuesi(zoti) eshte shkaku,po bie dakord.
    krijuesi(zoti)eshte pasoja,kush eshte krijuesi i krijuesit(zotit)pra shkaku??????????
    PS.kjo eshte si fillim,pastaj merremi dhe me provat e tjera
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    krijuesi(zoti)eshte pasoja,kush eshte krijuesi i krijuesit(zotit)pra shkaku??????????
    Ti e njeh biblen shume mire lexo tek zan 1.1
    Ne fillim perendia krijoi.
    Nuk thuhet asgje tjeter vecse Perendia ishte qe nga fillimi.
    Tani ti ke harruar dicka
    shkak-pasoj-qellim
    Dhe mqns Jezusi tha une isha qe nga fillimi dije se kjo esjte e vertete dhe thote se Ai eshte fillimi i gjithshkaje dhe thote se Ai nuk ka nje fillim dhe as fund por Ai eshte fillimi.
    Duke qene se Ai eshte Perendi kjo na tregon se Perendia ska asnje fillim dhe normalisht qe askush nuk e ka krijuar ate
    ketu flasim per provat qe Zoti egziston jo se ka apo ska nje fillim Zoti sepse kjo eshte nje teme tjeter qe po deshe ne mund ta diskutojme kur ta hap kete teme te re ose po deshe hape ti.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Alban,meqenese je inxhinjer,do te thote qe ke dhe kulturen e nevojshme.
    Ti proven e pare na e dhe me logjiken shkak pasoje,pikerisht edhe une kete logjike ndoqa shkak pasoje,une rashe dakord me proven qe universi eshte pasoja dhe Zoti shkaku,por vazhdojme akoma me tej......pra meqenese zoti ekziston i bie qe te jete dhe pasoje,por ti nuk po me thua shkakun e pasojes(zot)pra krijuesin e krijuesit(zot)..........Ti po thua qe ka nje pasoje(Zoti) pa shkak,kjo eshte e pamundur logjikisht
    E gjitha ajo qe une dua te them eshte se prova jote rezohet,nese ti perdor shkak-pasojen,kjo nuk te çon asgjekundi.......me mire kerko ndonje prove tjeter.......me respekt
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 15-10-2007 më 07:13
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Me thenien e mesiperme, ti jo vetem qe nuk rrezove asgje..., por me mbushe mendjen qe je nje budist... vetem ata e provojne çdo gje me thenien " Kauza-Efekti"...
    Ke degjuar gje per " sensin e gjashte"?, atehere kush eshte kauza ose shkaku...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Me thenien e mesiperme, ti jo vetem qe nuk rrezove asgje..., por me mbushe mendjen qe je nje budist... vetem ata e provojne çdo gje me thenien " Kauza-Efekti"...
    Ke degjuar gje per " sensin e gjashte"?, atehere kush eshte kauza ose shkaku...
    Jo nuk jam budist(,megjithese respektoj budizmin,per shume nga ato qe thote)jam agnostik,ti nuk mund te provosh ekzistencen e zotit, une nuk mund te provoj joekzistencen e tij.........une nuk e di,po as edhe ti nuk di gje,ti vetem imagjinon,beson.......beson pa prova
    Il sesto senso ti porta da tutte le parti,te da una parte,me da un altra,,,,,,,,,,non vuol dire niente
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 15-10-2007 më 09:55
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Jo nuk jam budist(,megjithese respektoj budizmin,per shume nga ato qe thote)jam agnostik,ti nuk mund te provosh ekzistencen e zotit, une nuk mund te provoj joekzistencen e tij.........une nuk e di,po as edhe ti nuk di gje,ti vetem imagjinon,beson.......beson pa prova
    Il sesto senso ti porta da tutte le parti,te da una parte,me da un altra,,,,,,,,,,non vuol dire niente
    ktu duhet te mbaroj kjo teme, u tha e gjitha.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Tigrimelara Lexo Postimin
    ktu duhet te mbaroj kjo teme, u tha e gjitha.
    shume mire e the. germo tare qenin do gjesh.

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ajo që është e bukur...
    Nga Cupke_pe_Korce në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 17-07-2008, 21:31
  2. Isuf Luzaj
    Nga Veshtrusja në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 28-09-2007, 08:48
  3. Fragmente nga Shën Grigor Teologu
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-03-2007, 07:40
  4. A ekziston lufta kundër Islamit?
    Nga Kryeplaku në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 26-08-2006, 15:13
  5. Nese Perendia ekziston... perse sundon e keqia..
    Nga ABIGAIL në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 09-09-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •