Close
Faqja 18 prej 255 FillimFillim ... 816171819202868118 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 2545
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    pak do shkruaj nga vepra gjigande shqipe...mumja.vreni ne kuadratin e pare ..rreshtin e trete nga poshte larte...3 fjalet e para.CISUM PUT TUL...=KI SHUM BUT TUL=KISH TULEN SHUME TE BUTE...????.....jane hedhur mendime te ndryeshme nga ku edhe mundesia e nje rapsodie fetare..pasi shume vargje perseriten shpeshe..sipas leximit time ne perfundim e siper(nuk me behet te punoj ta mbaroj pa pare librin e pare te dale....ja te shohim krritikun ligjore ç do na thoje???)..pra sipas punimit time ështe nje tip rapsodie me zakone fetare te lidhura me blektorin edhe fatmbaresin....(feja pellazge ishte fe jo gjakatare ...por thersit qe pasuan e dogjen edhe e perveluan bashke me gjuhen shqipe)...SE ASH NI SHTRES ËSHTRES E SHPENE...thote diku...kurse disa dijetare mendojne gabimishte se ky ështe libri i mumjes...pasi shtresa me te cilen ishte mbeshtjelle mumja ishte e SHPËNË?ENJEZ I THERSHE TINSIT TI URIM NJE VJELJE HISH,KI SHUM BUT TUL THANSH URAT HA THERTHIN RIPE N THIKE......kjo nuk eshte e plote tek keto qe na paraqet me larte por perseritet shpesh...........RROFTE KOSOVA....TITO QENI EDHE SLLOPOHJENA .......BEJINI PERMENDORE BUDISTAVE EDHE SALI NAFTE BOLLANOS??????????????

KURSE E FLORINJTA E PYRGYT:

vreni rreshtin e 7 nga poshte;KURVAR PESIAMEITALE=GUR VARR BESIMENTALE
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 11-10-2007 më 17:43

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Sipas avokatit dhe arkeologut,etruskologut,ilirologut te madh Italian Vincenzo Gatti,gjuha pellasgo-ilire eshte protoindoeuropea pra vete gjuha meme,nga kjo kemi vazhdim te drejte perdrejte te shqipes,ai thote qe dhe gjuha etruske eshte shume e afert me pellasgjishten por qe rjedh nga ajo,por ka dhe elemente te venetishtes,te cilet konsiderohen te ishin dhe ata tribu Ilirike,kultura pellasgo-iliro-shqiptare eshte shume me e vjeter se ajo latine dhe greke,

PS.Ka akoma prova shume te forta qe vertetojne vjetersine e shqipes.......
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 11-10-2007 më 18:06
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    DARIUS......simbolet e lepenices jane te gjajshme me simbole nga Mes ara e Kretes te Festos kyesishte......por valle perse nuk jane te degjuara ne boten dijetare??????

naten per sonte....flasim neser.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 11-10-2007 më 18:08

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

Lamina d'oro Punico(kartagjeneze)Pyrgi

Alfeko pllakat e florinjta ishin 3. Dy jane ne gjuhen etruske dhe nje ne gjuhen punike(kartagjeneze)ndoshta eshte ndonje traktat i te dy popujve,dhe ndoshta shkruajne te njejten gje ne gjuhe te ndryshme.
    kjo qe po jap tani eshte ne gjuhen punike (kartagjeneze)
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 11-10-2007 më 18:49
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Sipas Katapanos:

Ramseti i II- i Madhi, i dinastisë XIX, më i madhi, më shkëlqimtari Mbret; nipi i tij, Hosarsiph (djali i një motre), prift i i Osirides sipas Manteonit dhe Strabonit-njoftim i vertetuar nga mbishkrime monumentesh [1] -, i quajtur më vonë Moisi nga Çifutët, çështjen e të cilëve e përqafoi vetëm më vonë ; Salomoni-djali i Hitites së bukur Betsabea; që të tre ishin trojanë-sipas Hermit [2]

[1]-Straboni , Libri XVI i Gjeografisë, faqe 1104 , botimi i vitit 1707
    [2]-Gerhard Herm, "L'aventura dei fenici", 1974 faqe 208

.......................
    Shqiptaret as nuk e kane idene se kush jane e sa te lashte jane

barat quaje rastesi apo telepati apo cfare do lloj emri veri por ne momentin qe ke shkruar kete gje, kam menduar tekstualisht te njejten. Rastisi qe kisha ne dore dicka mbi Ra-Atum kur terhiqet nga rroli i tij si Mbret i te gjithe mbreterve, perendive dhe njerezve bashke dhe kockat e tij shnderrohen ne argjend, mishi i tij ne flori dhe floket e tij ne Lapis Lazuli. Pikerisht ketu mu kujtua dodona dhe komenti mbi gurin dhe direkt bera kete koment me vete: Shqiptaret as nuk e kane idene sa te lashte qe jane.

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    barat quaje rastesi apo telepati apo cfare do lloj emri veri por ne momentin qe ke shkruar kete gje, kam menduar tekstualisht te njejten. Rastisi qe kisha ne dore dicka mbi Ra-Atum kur terhiqet nga rroli i tij si Mbret i te gjithe mbreterve, perendive dhe njerezve bashke dhe kockat e tij shnderrohen ne argjend, mishi i tij ne flori dhe floket e tij ne Lapis Lazuli. Pikerisht ketu mu kujtua dodona dhe komenti mbi gurin dhe direkt bera kete koment me vete: Shqiptaret as nuk e kane idene sa te lashte qe jane.

Perdoim te njejtin "procesor" si duket
    Menyre llogjike qe te con ne perfundime te njejta...Katapano eshte perseri nje mbeshtetes i prejardhjes atlantase te Ilireve (ose edhe barazim i anasjellte)...NJEREZVE TE LIRE SI DRITA
    RA...ai qe egzistoi para se te ish dielli...qe e ka shembelltyren kudo ...ai eshte i RA(m)
    ...ashtu si jane Rasen edhe etrusket

Bruk'2007
    Prandaj vijme here pas here ketu tek forumi shqiptar, qe te marrim vesh se sa te lashte jemi .
    P.S. Keni degjuar gje ju, u vertetua plotesisht ajo teoria qe jemi pasardhes te Ilireve apo jemi akoma tek "Germo Tare germo se qenin e ngodhur ke per te gjetur"?!!!
    Bruk pse nuk u bere njehere goce e mire dhe te mos hedhesh vickla kot....!!!!
    Ojo qe ti e quan teori per iliret ka ca dhjetra e dhjetra vite qe nuk vihet ne dyshim..
    Po perseri mua me dyhet te te jap te drejte...Mire e ke Taret germojne...por mos harro se Tarja gjeti drithin jo qenin
    Se ti i thua lopes "me mire ti se ata", kjo nuk do te thote se lopa di te te thote faleminderit...lope hesapi fundja nuk e flet dot gjuhen tone

Per shkrimet etruske, e me sakte per mumjen e Zagrebit, keni nje studim te Jacob Krall i vitit 1892:
    THE ETRUSCAN BANDS OF THE MUMMY IN THE NATIONAL MUSEUM OF ZAGREB
    in the Memorandums of the Austrian Academy of Sciences, 41st Band III, Vienna 1892.

alfeko dhe kush eshte interesuar mund ta gjeje ne kete adrese, vetem ka nje problem se eshte ne gjermanisht si studim...

http://www.geocities.com/Athens/Theb...l/KrallG1.html

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Atehere ta qartesojme,Mummia di zagabria,mbishkrimi konservohet ne muzeun arkeologjik te Zagrebit,por ne fakt eshte rigjetur ne egjipt ku eshte ricikluar dhe prere horizontalisht ne copa te gjata,eshte e ndare ne 12 kuadrate secili me 34 rjeshta shkrim,vetem disa copa kane mbijetuar nga ky mbishkrim,eshte teksti etrusk absolutisht me i gjati me reth 230 rjeshta dhe rreth 1350 fjale.Restaurimi i fundit eshte bere nga nje ekip Italian ne vitin 1997,shkrimi eshte mjaft preçiz dhe i qarte,the i takon atij alfabeti qe ishte ne perdorim ne Etrurine veriore ne shekullin III dhe te II para krishtit.
    Eshte interesante ne fakt se ato qe njihen si perendi Latine ne fakt nuk jane,ato jane etruske,pershembull vihet re ne mbishkrim fjala NETHUNSL(Nettuno)shqip Neptuni(ndoshta gabohem per vleresimin e fundit)
    PS.Barat besoj qe Krall ka disa vleresime te gabuara per kete mbishkrim,per vete faktin e njohurive te kufizuara te kohes,une e lexova se di Gjermanisht,por ai bie ne kundershtim me shume eksperte te fushes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 12-10-2007 më 07:48
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Exclamation

Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin

Bruk pse nuk u bere njehere goce e mire dhe te mos hedhesh vickla kot....!!!!
    Ojo qe ti e quan teori per iliret ka ca dhjetra e dhjetra vite qe nuk vihet ne dyshim..
    Po perseri mua me dyhet te te jap te drejte...Mire e ke Taret germojne...por mos harro se Tarja gjeti drithin jo qenin
    Se ti i thua lopes "me mire ti se ata", kjo nuk do te thote se lopa di te te thote faleminderit...lope hesapi fundja nuk e flet dot gjuhen tone

Eshte e cuditshme menyra e llogjikimit te disa kallepeve mishi njerezor si puna juaj!!!! Ne pothuajse gjithe enciklopedite e respektueshme te botes, kur vjen puna per lidhjen midis Ilireve dhe Shqiptareve thuhet pak a shume tekstualisht keshtu: "Shqiptaret mendohet te jene pasardhesit e ilireve" ose "shumica e historianeve mendojne se shqiptaret jane pasardhes te fiseve Ilire". Nga na doje ti more zambak qe na e vertetove 100% kete teori?!!!.
    Cudia nr 2. Ne ende nuk kemi nje shkrim Ilir qe pervec saj te vertetoje edhe lidhjen e tij me gjuhen shqipe. Kurse ketu po mundoheni te vertetoni gjuhen etruske apo pellazge me shqipen!!!!!!!!!. Se ku po ju shpie ajo mushka nje Zot e di!!!
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga billy the kid Lexo Postimin
    pelasgo-ilirico albanese italiano inglese

fimia femia il bambino the child

hiyneron hyjneron e divinizzato is deified

haire hajer sia per il bene be it for the good
    Brook,ky postim eshte per ty,kjo eshte gjuhe Yllire,duket qarte qe eshte shume shume e afert me shqipen,kjo eshte shqipe e vjeter......
    Nuk eshte e regullt te citoj veten por.........shiko postimin 228dhe 231......mozaikun e mesaplikut qe ka sjelle Darius,e harove!!!!!,shiko perseri tek kjo teme,Hektorin me tirqe,qe ka lidhje me veshjet shqiptare,dhe krijoje vete lidhjen,pellasge,illire,shqiptare,ka shume e shume shembuj,ato gjenden dhe tek dialekti Mesapik i ilirishtes,qe sigurisht do vijne dhe ato tek kjo teme
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 12-10-2007 më 09:16
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •