Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 40 prej 50
 1. #21
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Aliteracioni vjen nga latinishtja alliteratio - prane+shkronja.

  Aliteracioni eshte perseritja e bashketingelloreve te njejta prane e prane ne te njejtin varg per shprehesi tingullore.
  Aliteracionet krijojne bukur tingellimin e brendshem ne trupin e vargut.

  Shembull :

  Vijne vashat valle-valle
  Gushe e gji stolisura.

  (Lasgush Poradeci - Vallja e luleve)

  Perseritja e bashketingellores "v" disa here ne vargun e pare quhet aliteracion.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 2. #22
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Paronomazia vjen nga greqishtja paronomazia e perbere nga parą - afer, onomazo - quaj. (afer_quaj)

  Eshte figure stilistike qe krijohet duke vene afer ne nje fjali ose ne nje varg dy fjale me perberje tingujsh te ngjashem, por me kuptim te ndryshem.

  Paronomazia ndryshon nga aliteracioni,sepse te aliteracioni tingujt ose rrokjet perseriten ne fjale qe vijne njera pas tjetres.

  Te paronimazia tingujt e ngjashem mund te jene te tipit zanor ose bashketingellor : misherim-mesherim, afroj-ofroj etj.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 3. #23
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Onomatopeja vjen nga greqishtja onoma - emer, poieo - bej,krijoj.

  Eshte fjale tingullimituese ose pershkrim i dukurive a i sendeve,duke shfrytezuar imitimin e zhurmave e te zerave.
  Fjalet paf-puf, bam-bum etj. jane onomatopeike.
  Fjalet tingullimituese sherbejne per te pasuruar fjalorin e gjuhes.Fjalet jane formuar nga psthirrmat ose onomatopete jane : feshfeshe,feshferime,bubullime,belbezoj,ēange,ēuēu rit,derderllit,ferferllon,gurgullon,pupthi, etj.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 4. #24
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Asonanca (zanoresia)

  Asonance vjen nga latinishtja adsonare - bashketingellon, i pergjigjet nje titulli.

  Eshte rime jo e plote e dy a me shume vargjeve,qe kane te njejta vetem zanoret e theksuara dhe zanore te tjera te fjaleve fundore.
  Ndonese me rrale,asonanca mund te shfaqet edhe ne zanore te perseritura brenda vargut.
  Perdoret per te arritur pelqim tingullor ose tingellim te kendshem.

  Shembull :

  Sinan Malua cepeverdhe
  Vrit e prit n'ata levende.

  (Populli)

  Shkronjat e nenvizuara perbejne asonance,sepse zanoret jane te njejta,ndersa bashketingelloret ndryshojne.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 5. #25
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Konsonanca (bashketingelloresia)

  Konsonance vjen nga latinishtja consonantia - bashketingellim.

  Konsonanca ose disonanca eshte rime jo e plote,kur fjalet e rimuara, duke filluar nga theksi i fundit ritmik,kane te njejta vetem bashketingelloret,ndersa zanoret i kane te ndryshme.

  Shembull :

  Mos e shit martinen
  Me shemtue krahun
  Jam hala e re
  S'mund ta mbaj gjahun.

  (Populli)

  Ne dy vargjet e para kemi konsonance,sepse jane te njejta bashketingelloret,por jane te ndryshme zanoret.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 6. #26
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Pauza (nderprerja)

  Pauze vjen nga greqishtja pausis - nderprerje, ndalese.

  Eshte ndalimi i zerit,nderprerja e ligjerimit per te ndare fjalet ose fjalite jo thjesht per nevoje frymemarrjeje, po per dallim ritmi a kuptimi.

  Shembull :

  Dikur ne ishim te dy
  si qielli me detin;
  Kur mvrenjtej njeri, nxihej tjetri;
  kur kthjellohej njeri, kalterohej tjetri.

  ( Fatos Arapi - Mos me urre )

  Ne leximin e kesaj strofe,behen pushime te shkurtra ritmike qe perbejne pauzen.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 7. #27
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime

  Figurat e fjaleve e te shprehjeve

  Metafora

  Metafore vjen nga greqishtja metaphore - tejbartje,transport.

  Eshte quajtur nga greket e vjeter mbreteresha e tropeve.Ajo emerton nje send a nje dukuri me emrin e nje sendi a dukurie tjeter qe i ngjan.
  Pra, metafora eshte perdorimi i nje fjale ne nje kuptim te ngjashem,por te ndryshem nga kuptimi i saj i zakonshem duke e lidhur me je fjale tjeter, pa te cilen nuk do te perdorej ne menyre asnjanese.
  Shume teoriciene e percaktojne metaforen si krahasim te shkurtuar,ku shprehet vetem pjesa e dyte e tij.
  Studiues te tjere e quajne metaforen mbartje kuptimi,si zevendesim te kuptimit te nje fjale tjeter nga nje fushe e botes qe na rrethon,ne nje fushe tjeter.
  Meqenese dukurite dhe sendet e botes mund t'i ngjajne njera-tjetres nga ane te nfryshme,kemi edhe lloje te ndryshme metaforash te shprehura :
  -me folje (udha dredhon, deti qeshte,
  -me emra (telat e zemres, ai eshte cakall)
  -me mbiemra (det i terbuar)
  - etj.

  Metafora mbiemer quhet epitet metaforik.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 8. #28
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Katakreza

  Katakreza vjen nga greqishtja katakresis - shperdorim ( kata - kunder, kresis - perdorim )

  Eshte nje lloj metafore,kur perdorim nje fjale a shprehje ne rastin kur nuk e ka gjuha nje fjale te zakonshme.
  Pra, ne ato raste kur metafora perdoret nga nevoja se mundon fjala emertuese per objek a dukuri.

  Shembull :

  gjuhet e flakes, doreza e deres, qafa e kepuces , kurrizi i malit ... etj.

  Kjo lloj metafore quhet katakreze.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 9. #29
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Metonimia

  Metonimi vjen nga greqishtja metonymia - nderrim, zevendesim emri.

  Eshte nje fjale e figurshme, qe perftohet duke zevendesuar nje emer te nje sendi, te nje frymori a dukurie me nje emer tjeter , qe ka lidhje me te nga prania e perbashket ne kohe, ne hapesire, si rrjedhim, si shkak.

  Metafora tregon bartje kuptimi te nje fjale tek nje tjeter sipas disa ngjashmerive, te metonimia zhvendosja kuptimore bazohet ne raporte te caktuara vartesie midis termit te pare dhe termit te figurshem qe i perkasin se njejtes fushe kuptimore.

  Te metonimia kuptimi i figurshem fshin kuptimin e pare.

  Shembull :

  Nese themi " i ka hyre lepuri ne bark" ne kete rast eshte perdorur lepuri si emer konkret ne vend te frikes si emer jokonkret (abstrakt).

  Kjo eshte nje lloj metonimie kur perdoret emri konkret ne vend te emrit jokonkret.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 10. #30
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Sinekdoka

  Sinekdoke vjen ga greqishtja synekdokhe ( syn - bashke dhe ekdekhomai - kuptoj, marr vesh )

  Eshte te perdorurit e nje fjale per te shprehur nje ide me te gjere ose me te ngushte se kuptimi qe ka fjala e perdorur, eshte ndryshimi i kuptimit si marredhenie sasie.

  Shembull :

  Ti c'me thua e une c'them !
  SIkur kemi shume djem !
  Me Gjine mbeti kjo dere !

  ( Andon Zako Cajupi - 14 vjec dhender )

  Ne vargun e trete eshte perdorur dera ne vend te shtepise ( Me GJine mbeti kjo shtepi )duke u perdorur pjesa per te teren.

  Figura stilistike e ndertuar eshte sinekdoka.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 11. #31
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Ironia

  Ironi vjen nga greqishtja eironeia - tallje e fshehur, shtirje.

  Eshte tallje e holle dhe e fshehur me intonacion lavderues, qe nenkupton te kunderten.Eshte perdorimi i fjales me kuptimin e antonimit te saj.

  Shembull :

  Fale zotave,fatkeqesia ime ia kalon shpreses ...

  (Euripidi - Andromaka)

  Ne kete rast kemi perdorur ironine sepse Oresti falenderon zotat per faktin se fatkeqesia e tij eshte me e madhe se shpresa.

  Ketu kuptimi i vertete eshte i kunderti.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 12. #32
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Sarkazmi

  Sarkazem vjen nga greqishtja sarkasmos (sarkazo - kafshoj , "shqyej mishin " )

  Eshte ironia shume e hidhur, therese, demaskuese dhe e pameshirshme.

  Shembull :

  Mjerimi gjithashtu len edhe ne trashegim
  - jo vec neper banka dhe ne gja te patundshme,
  por eshtrat e shtrembta e ne gjoks ndoj dhimbe ...

  ( Migjeni - Poema e mjerimit )

  Ne kete rast kemi te perdorur sarkazaem , sepse Migjeni, me nje tallje te hidhur e plot vrer, thekson se njerimi nuk le si trashegim pasuri te ndryshme, por vetem eshtra te shtrembra e dhimbje ne gjoks.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 13. #33
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Asteizmi

  Asteizem vjen nga greqishtja asteismos - hoke, fjale therese.

  Eshte figura stilistike, me anen e se ciles qortojme ose shajme, me qellim qe te lavderojme.
  Pra,eshte e kunderta e ironise.

  Shembull :

  Gjyshet tane, eh. pacin drite,
  njerez koketrashe, kurgja s'kane dijte ...
  Ata te mjeret s'kane dijte atehere
  as "buon giorno" as " kali spera"

  (Filip Shiroka - Si po prishet gjuha shqipe )
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 14. #34
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Paradoksi

  Paradoks vjen nga greqishtja paradokson - i papritur, kunder mendimit te zakonshem.

  Eshte gjykim origjinal i papritur, qe bie ne kundershtim te hapur me mendimin e pergjithshem, por ne thelb perputhet me te verteten.
  Nje pohim i tille ndertohet mbi bazen e nje oksimoroni.

  Shembull :

  Do t'te vrasim,Jesu, se te kemi baba,
  Do t'te varim,Mesi,se te kemi usta,
  Se s'ke dashur as jete,as martese,as para.
  Kryqezoje,Pilat,ne Kalvar, Golgotha !

  ( Fan Noli - Marshi i kryqezimit )

  Ketu kemi te perdorur paradoksin, sepse nuk mund te vritet njeriu qe e ke baba, qe e ke usta, (udheheqes te ndershem) etj.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 15. #35
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Oksimoroni

  Oksimoron vjen nga greqishtja oksymoron - i krisur, i luajtur mendsh.

  Oksimoroni i ngjan paradoksit, eshte nje antiteze e llojit te vecante, ne te cilen bashkohen kuptime te kunderta dhe del nje kuptim i ri.
  Eshte vendosje marredheniesh sintaksore ( bashkerenditje, percaktim, etj) midis dy antonimesh.

  Shembull :

  qetesi shurdhuese, paqe e pergjakur, corganizim i organizuar, etj .
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 16. #36
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Perifraza

  Perifraze vjen nga greqishtja periphrasis - te folur terthorazi ( peri - terthorazi ,rreth Frasis - menyre te foluri )

  Grup fjalesh ose fjali qe shpreh dicka, e cila mund te jepej me shkurt ose me nje fjali.Perdoret per ta thene dicka me te kuptueshme, per t'i rritur shprehesine duke vendosur lidhje te tjera, por edhe si eufemizem e bishtnim.

  Shembull :

  ne vend te themi deveja - themi anija e shkretetires duke perdorur perifrazen.

  Perifraza eshte nje lloj metonimie, sepse emerton nje send a frymor me nje tjeter, por ndersa te metonimia ose sinekdoka nje send,frymor a dukuri emertohet shkurt ose me nje fjali, tek perifraza ky emertim behet me dy ose me shume fjale.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 17. #37
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Epiteti

  Epitet vjen nga greqishtja epitheton - shtojce, venie persiper.

  Epiteti eshte nje fjale percakutuese, zakonisht mbiemer, qe i shtohet nje emri per t'i pasuruar kuptimin, duke i dhene bukuri artistike, duke shprehur nje vleresim, nje qendrim nga autori,ose duke i vene ne dukje nje ane.
  Ne pergjithesi epitetet jane metafora te shprehura me mbiemra,por epiteti mund te shprehet dhe me emra, ndajfolje, pjesore te foljeve, etj. Jo cdo mbiemer eshte epitet.

  Kur themi "muri i bardhe" mbiemri "i bardhe" nuk eshte epitet,sepse shenon nje tipar te natyrshem qe tregon ngjyren,ndersa kur themi zemra " e bardhe", mbiemri " e bardhe" eshte epitet,sepse eshte perdorur ne menyre figurative,nuk tregon ngjyre ,por cilesi.

  Perdoret edhe nje lloj epiteti me nje kuptim te caktuar qe del bashke me emrin sa here qe ky perdoret me nje kuptim te caktuar.
  Ky lloj quhet epitet i perhershem ose i ngulitur ( i ngulur)

  Shembull :

  Akil kembeshpejti,dhelpra dinake, toka e zeze, etj.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 18. #38
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Alegoria

  Alegori vjen nga greqishtja allegoria,nga allos - tjeter dhe agereia - flas, them, d.m.th te folur per ta kuptuar ndryshe.

  Alegoria eshte nje paraqitje e terthorte ose shprehje,prapa se ciles nenkuptohet nje domethenie tjeter; metafore e zgjeruar.
  Hartime letrare,qe ndertohen mbi bazen e alegorise,jane fabulat dhe parabolat.
  Alegoria ka lindur nga paralelizmi midis jetes se njeriut dhe natyres e jetes se kafsheve.Ne krijime alegorike dhelpra perfaqeson njeriun hileqar e dinak,ujku njeriun e keq, etj.
  NJe nga arsyet per krijimin e alegorise ka qene pamundesia per te folur hapur e per te thene te verteten.
  Krijime te bukura alegorike jane fabulat " Dy qete dhe ujku " te Naim Frasherit, " Ujku dhe qengji " te Cajupit, etj.

  Alegoria ndertohet mbi bazen e simboleve. "Vaji i bilbilit" i Ndre Mjedes eshte nje krijim alegorik i ndertuar mbi bazen e simboleve (bilibili simbolizon shqiptarin e roberuar, kafazi pushtimin turk)
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 19. #39
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Disa fjale te urta (alegorike)

  1. Vjen zogu i blere e ndjek zogun e lere.
  2. Molla e mire shitet edhe naten.
  3. Nata eshte e ujkut.
  4. Mos shkel ne derrase te kalbur.
  5. Muri ka veshe dhe gardhi ka sy.
  6. Thelleza ne mal, tigani ne zjarr.
  7. NJezet kali, dyzet samari.
  8. Nje here i bie trungjet lumi.
  9. Ne pemen me kokrra qellohet me gure.
  10. Shihi turine, pa vari kusine.
  11. Kush hedh kemben bosh, bie perposh.
  12. Mos u krekos me celesat e kashtes.
  13. Kush do qe te kepute trendafilin, nuk duhet t'u vere veshin gervishtjeve.
  14. Bletet kane mjalte ne goje por thumba ne bisht.
  15. Per te marre mjalte mos thyej kosheren e bleteve.
  16. Me mire nje harabel ne dore se sa nje pellumb mbi cati.
  17. Cilido qe mendon se te gjitha frutat piqen se bashku si luleshtrydhet, nuk di gje per vreshtin.
  18. Enet kur jane bosh bejne shume zhurme.
  19. Eshte e lehte te hedhesh nje pike uje ne oqean, por eshte e pamundur ta nxjerresh ashtu sic qe,te paperzier , te pashtuar dhe te pazvogeluar.
  20. Fryti i pjekur nuk ruhet lehte.
  21. Ai qe do te haje arren, duhet te thyeje me pare levozhgen.
  22. S'ke c'i ben gomarit, i bie samarit.
  23. Mikut dhe peshkut pas tri ditesh fillon t'u vije era.
  24. Pyka can drurin.
  25. Dardha e ka bishtin pas.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

 20. #40
  … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
  Anėtarėsuar
  07-09-2006
  Vendndodhja
  Aconteceu !!! Estava escrito assim...
  Postime
  6,593
  Faleminderit
  0
  44 falenderime nė 43 postime
  Eufemizmi

  Eufemizem vjen nga greqishtja euphemismos - fjale ogurmire.

  Eufemizma quhen zakonisht gjithe ato fjale e shprehje,qe zevendesojne fjale te vrazhda e te pahijshme me fjale e shprehje me te lehta e me te buta.
  Tek eufemizmi ndryshohet forma e shprehjes pa u ndryshuar asgje nga permbajtja e saj.Praktikimi i shprehjeve te lehta per dukuri te renda e te egra ka qene rrjedhoje e pafuqise se njeriut ndaj forcave shkaterruese te natyres,kur natyra sundonte pothuajse per cdo gje mbi njeriun.Njeriu me fjale i merrte me te mire fuqite e fshehta e te egra te natyres.

  Shembull :

  Eufemizmi eshte edhe emertimi i kepit qe ndodhet ne jug te Afrikes si Kepi i Shpreses se mire.
  Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

 1. Dėmtohet Shpella e Lepenicės, Vlorė
  Nga Shpend Bengu nė forumin Arkeologji/antropologji
  Pėrgjigje: 54
  Postimi i Fundit: 01-08-2010, 21:17
 2. Figurat historike shqiptare dhe feja
  Nga white-knight nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
  Pėrgjigje: 50
  Postimi i Fundit: 26-02-2009, 14:09
 3. Ikona dhe miniatura mesjetare nė Shqipėri
  Nga white-knight nė forumin Komuniteti orthodhoks
  Pėrgjigje: 4
  Postimi i Fundit: 25-11-2008, 07:04
 4. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
  Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
  Pėrgjigje: 77
  Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
 5. Figurat historike dhe Besimet fetare
  Nga b_a_t_o nė forumin Toleranca fetare
  Pėrgjigje: 4
  Postimi i Fundit: 20-01-2004, 14:08

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

 • Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
 • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
 • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
 • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
 •