Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 40 prej 46
  1. #21
    mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Antarsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    ej o edspace e di t qe me nje program te tille po ta perdorin bankat ne te vertete do te kishin humbje te medha
    P.S. Per humor me shume se e di qe nuk do te perdoret ne banke tamam.

  2. #22
    serioz
    Antarsuar
    20-09-2004
    Vendndodhja
    usa
    Mosha
    32
    Postime
    26
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    Edspace te falenderoj sinqerisht per ndihmen qe po me jep por ne programin e fundit ti e kishe bere shume te advancuar. Sipas detyres duhet vetem te bejme while loop dhe pa qene nevoja te perdoresh do while dhe private data members. Nqs ke kohe te lire ju lutem qe ta modifikosh vetem duke dhene nje zgjidhje te thjeshte programit si me poshte:

    import java.util.Scanner;
    public class banker {
    public static void main(String[] args) {
    Scanner scan = new Scanner(System.in);
    float balance, amount;
    String transType;
    System.out.print("What is the starting balance: ");
    balance = scan.nextFloat();
    System.out.print("Enter transaction: ");
    transType = scan.next();
    System.out.println("Begining balance: "+balance);
    System.out.println("Transaction is: "+transType);

    //while (
    }
    }

  3. #23
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Antarsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Mosha
    31
    Postime
    2,576
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    Citim Postuar m par nga qoska
    ej o edspace e di t qe me nje program te tille po ta perdorin bankat ne te vertete do te kishin humbje te medha
    Shum t that e paske humorin.
    Nga nisesh qe thua do dalin bankat me humbje?

    N shikon ndonj gabim n kod je i lutur ta korrigjosh. Un kam vetm pak jav q po programoj n Java dhe nuk e di mir sintaksn. Gjat programimit kam aplikuar m shum njohurit mbi C++, me mendimin se do punojn edhe n Java.

    Kodin e testova gjat dhe nuk pash ndonj gabim. Pr nj detyr shkolle e bn punn por megjithat, m njofto nqs shikon ndonj gabim.


    -------------

    Michigansi,

    Duhet t jesh n gjndje tani ta modifikosh kodin sipas dshirs. Nuk ke pr t msuar gj po ti shkruaj un t gjitha programet. Prandaj po t prsris edhe njher q ti mundohu ta shkruash vet kodin n fillim dhe kur t hassh probleme hidhe n forum.

    Po t kem koh mund t bj dika. Nuk t premtoj gj.
    Edi

  4. #24
    mos e luaj; I DEBUAR! Maska e qoska
    Antarsuar
    17-05-2004
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    837
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    mos e merr kaq personale se nuk e kisha per gabime ne kod. kodin nuk e kam lexuar fare pasi une se kam qejf javen(mgjthse di te programoj ne te) por pashe konvertimet qe beje nga float ne integer dhe nqs kete program do ta perdorje ne banke me verte dhe nqs ti do te kishe studiuar pak analize numerike(qe te meson te llogarisesh gabimet qe ben gjate veprimeve) do ta kuptoje se si rrumbullakimet e tua i cojen bankes tende dem me shume se 1 milion ne vit.
    Per kete thashe ashtu atij cunit i duhet vetem per nje detyre kursi ne shkolle dhe nuk e di se nuk ben nje search dhe te gjej dicka te gatshme ta modifikoje sesa te lodhi te tjeret kot.

  5. #25
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Antarsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Mosha
    31
    Postime
    2,576
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    Qoska, bj nj kritik pr te qn se nuk mjaftojn dy rreshta komente q un duhet t kisha studiuar analiz numerike pr t kuptuar gabimet e konvertimit. Komente t tilla nuk m ndihmojn mua q t msoj Java nga ty q paske m shum eksperienc.

    Ti q ke msuar analiz numerike m sqaron dot problemin? Konvertimi nga float n integer punon p mrekulli dhe nuk shoh t ket asnj gabim n konvertim prve limiteve t vet kompjuterit dhe Java q kam prmndur m lart.

    Ku sht gabimi i konvertimit? Nga e nxjerr shifrn 1 milion? Si do ta shkruaje ti kodin q t mos ndodhte ky gabim dhe programi t prdorej n banka t vrteta?

    N je i zoti tu pergjigjesh atyre pyetjeve, ather mund t kemi nj debat t dobishem n forum dhe t msojm dika nga njri tjetri. Ky sht qllimi i forumit t informatiks.
    Edi

  6. #26
    serioz
    Antarsuar
    20-09-2004
    Vendndodhja
    usa
    Mosha
    32
    Postime
    26
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    1. Ask for and read the customer BALANCE

    2. Ask for and read TRANSACTION TYPE

    3. While TRANSACTION TYPE is not EXIT do

    Ask for and read Transaction AMOUNT

    if TRANSACTION TYPE is DEPOSIT then

    credit transaction AMOUNT to BALANCE

    else if TRANSACTION TYPE is WITHDRAWAL then

    if BALANCE can not cover transaction AMOUNT,

    debit the customer $25.00 for insufficient funds

    else

    debit the customer for the transaction AMOUNT

    endif

    else

    print a message saying "unidentified transaction"

    endif

    Ask for and read the next TRANSACTION TYPE

    Endwhile

    Edspace keto jane regullat qe duhet te ndiqen pa qene nevoja per do while, for loop, ose private data members vetem while loop lejohet. Une i dhash disi nje zgjidhje por nuk me jepte rezultatet e sakta.

  7. #27
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Antarsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Mosha
    31
    Postime
    2,576
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    Kodi i sakt dhe m i mir sht ai q kam postuar m lart. Ai kod zbaton teorit e ndrtimit t klasave, sht i zgjerueshm pr projekte t tjera, sht m i thjesht pr t lexuar e kuptuar, si dhe llogjikisht m i sakt.

    Megjithat, mqns ti kmbngul q programi t mos prdor variabla private, funksione, dhe do-while, ather po e varfroj kodin q ti prshtatet rregullave t tua.

    Funksioni kryhet njsoj si n programin e par.

    N lidhje me do-while, arsyeja pse e prdora sht se do-while ekzekuton kodin brnda prsritjes (loop) t paktn nj her dhe pastaj vendos nqs do ta psris prap apo jo. N rastin ton, kur hapet programi ne nuk kemi marr ende komand nga prdoruesi, prandaj duhet t ekzekutojm kodin t paktn nj her dhe pastaj t vendosim nqs do prsrisim procesin duke trhequr dhe depozituar, apo do dalim nga prsritja. Pra nuk sht nevoja t bjm krahasimin while(!finished) q me hern e par qe ekzekutojm kodin.

    Duke prdorur nj do-while kemi nj krahasim m pak dhe teorikisht kodi duhet t jet pak m i shpejt. Shpejtsia q fitojm nga ky ndryshim (do-while apo while) sht shum shum i vogl por e shkruajta ashtu sepse sht mir q kto gjra t t bhen shprehi q n fillim. Kur shkruan kod, mos mendo vetm si t arrish rezultatin prfundimtar, por edhe si t arrish at rezultat me mnyrn m efektive duke marr parasysh shpejtsin, qartsin e kodit, riprdorimin n t ardhmen, etj.

    Ja nj shmbull pr t ilustruar ndryshimin midis do-while dhe while:

    Kodi PHP:
    boolean kushti_i_perseritjes false;

    do{ 
         
    System.out.print("Forumi"); //bj
    }while( kushti_i_perseritjes ); //kontrollo

    while( kushti_i_perseritjes ){ //kontrollo
         
    System.out.print("Shqiptar"); //pastaj bj

    N kodin m lart, fjala Forumi do shfaqet n ekran ndrsa fjala Shqiptar NUK do shfaqet. Q t dyja bjn vetm nj krahasim por do-while e bn n fund ndrsa while e bn q n fillim.

    N t gjitha librat dhe klasat e kompjuterit q t dyja format msohen n t njjtn koh. T njjtn gj duhet t bj edhe profesori yt dhe nuk duhet t t kshilloj t prdorsh vetm njrn.

    Ja dhe kodi:

    Kodi PHP:
    import java.util.Scanner;

    public class 
    Banker {
        
        public static 
    void main(String[] args) {
            
            
    int balance 0//balanca qe gjendet ne banke
            
    int deposit_total 0//shuma totale e depozitave
            
    int withdraw_total 0//shuma totale e terheqjeve
            
            
    int deposit_num 0//numri i depozitave te bera
            
    int withdraw_num 0//numri i terheqjeve te bera
        
            
    int transaction 0//shuma e depozituar ose terhequr
            
            
    boolean finished false
            
            
    Banker banker = new Banker();
            
            
    Scanner scan = new Scanner(System.in);
                
            
    String trans_type//veprimi qe gjezh perdoruesi
            //W per Withdraw, terheqje
            //D per Deposit, depozite
            //E per Exit, te mbylle programin
            
            
            //Marrim shumen fillestare te llogarise
            //E pyesim perdoruesin deri sa shuma te jete te pakten 1 qindarke
            
    do{
                
    System.out.print("What is the starting balance: $");
                
    balance = (int)(scan.nextFloat() * 100);
            }while(
    balance 1);
                
            while(!
    finished){
            
                
    //Marrim veprimin qe do te kryej perdoruesi
                
    System.out.print("Enter transaction (W/D/E): ");
                
    trans_type scan.next();
                
                if(
    trans_type.equals("W") || trans_type.equals("D")){
                    
                    
    // E pyesim perdoruesin per shumen e veprimit
                    // deri sa te shkruaj nje shume pozitive
                    
    do{
                        
    System.out.print("Enter Trans. Amt: $");
                        
    transaction = (int)(scan.nextFloat() * 100);
                    }while(
    transaction 1);
                    
                    if(
    trans_type.equals("D")){
                        
    //depozitojme parate ne llogari
                        //azhurnojme balancen
                        
    balance balance transaction;
                        
    deposit_total deposit_total transaction;
                        
    deposit_num deposit_num 1;
                        
    System.out.println("Balance after Deposit: $" + (float)(balance 100.0));
                    }
                    else{
                        
                        if( 
    balance transaction){
                            
    //terhiq parate, azhurno balancen
                            
    balance balance transaction;
                            
    withdraw_total withdraw_total transaction;
                            
    withdraw_num withdraw_num 1;
                            
                            
    System.out.println("New Balance is $" + (float)(balance 100.0));
                            
                        }
                        else if( 
    balance 2500 ){
                            
    // nqs kerkon te terheqe me shume sec ka ne banke
                            // shikojme nqs ka me shume se 25 dollare dhe po te kete
                            // i japim 25 dollare
                            
    balance balance 2500;
                            
    withdraw_total withdraw_total 2500;
                            
    withdraw_num withdraw_num 1;
                            
                            
    System.out.print("Insufficient fund. You have been debited $25.00.");
                            
    System.out.print(" New Balance is $" + (float)(balance 100.0));
                            
    System.out.println();
                            
                        }
                        else{
                            
    //ska para te mjaftueshme per terheqje
                            
    System.out.println("Insufficient funds.");
                        }
                        
                    }
                
                }
                else if(
    trans_type.equals("E")){ //nqs perdoruesi mbaroi pune
                    
    finished true;
                    
                    
    //nxjerrim statistikat
                    //balanca fillestare
                    
    int starting_balance balance deposit_total withdraw_total;
                    
                    
    System.out.println("Your starting balance was $" + (float)(starting_balance 100.0) );
                    
    System.out.println("You made " withdraw_num " withdrawals with a total of $" + (float)(withdraw_total 100.0) );
                    
    System.out.println("You made " deposit_num " deposits with a total of $" + (float)(deposit_total 100.0) );
                    
    System.out.println("Your new balance is $" + (float)(balance 100.0) );
                    
                    
    System.out.println("Goodbye!");
                }
                else{
                    
    // Perdoruesi shkruajti dicka ndryshe nga W, D, E
                    // prandaj i nxjerrim gabimin ne ekran
                    
    System.out.println("Unidentified transaction.");
                    
    System.out.println("[W]ithdraw");
                    
    System.out.println("[D]eposit");
                    
    System.out.println("[E]xit");
                }
                
            }       
            
        }


    Skedart e Bashkngjitur Skedart e Bashkngjitur
    Edi

  8. #28
    63n700 Maska e werewolf
    Antarsuar
    03-10-2003
    Vendndodhja
    Rome
    Mosha
    31
    Postime
    164
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    edi, mos te kisha lexuar titullin e temes do mendoja se ishte ne C kodi........
    Besoj se deri tani ( deri kur ke filluar te merresh me java) kishe programuar ne gjuhe si C a C++, kuptohet...
    nejse dhe une gati nje muaj kam qe po perdor java (client-server apps),dhe besoj se duhet pak per tu mesuar me paradigmen Object Oriented...



    e ka ndo1 ebook te java network programming?????????
    bye
    The truth may be out there, but lies are inside your head.

  9. #29
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Antarsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Mosha
    31
    Postime
    2,576
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    Java network programming nga O'Reily.
    Ktu ke shmbujt q jepen n at libr.
    http://www.cafeaulait.org/books/jnp2...les/index.html

    Librin e plot mund ta marrsh me edonkey (rreth 3Mb)
    Kliko ktu nqs e ke t instaluar:
    ed2k://|file|Oreilly%20-%20Java%20Network%20Programming%202Ed.pdf|2640327| 2878C01D0FE2821D8F867E79EE3066AA|/

    Kam lexuar nja dy libra pr Java por nuk m plqen dhe aq. M plqen q ka shum klasa t gatshme dhe sht portative pr t gjith sistemet operative por ka shum rregulla pr organizimin e objekteve.

    Paradigmn e objekteve e kam ditur nga C++ dhe deri tani nuk shoh ndonj avantazh t Java. Megjithat s'kam br ndonj program serioz deri tani q t shikoj t gjitha avantazhet.
    Edi

  10. #30
    serioz
    Antarsuar
    20-09-2004
    Vendndodhja
    usa
    Mosha
    32
    Postime
    26
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    Je punesuar nga nje kompani programimi ne Ny. Puna e pare jote eshte te shkruash nje program per sistemin e pageses se tyre. E zeme se c'do punetor ka nje karte dhe atje ka informacion per punetorin. Tani duhet te shkruajme nje program qe lexon inforacionin qe identifikon punetorin dhe priten cekun per c'do punetor qe i eshte lexuar informacioni. Perdorn emrin e nje punetori Done qe te behet exit programi. Duhet te perdoren while loop ose do while loop. Nuk duhen te perdoren private data members ose public thjesht nje programi i thjeshte.

    You have just been hired by xyz corporation of New York as a programmer.
    Your first assignment is to write a program for their payroll system. Given that
    paychecks are computed from an employee time card, where an employee time card is
    represented as a sequence of data items. Write a program that prompts for and reads
    each employee's time card data and prints out the pay check for each time card read. Don't use private data members or public, just a simply program.
    Use an employee first name of DONE as the sentinel for when the program is to stop.


    Employee time cards have the following format:
    Employee first name
    A blank column
    Employee last name
    A blank column
    Employee social security number e.g. 123456789
    A blank column
    the character 'c' for city office or 's' for suburban office
    A blank column
    the character 'u' for union or 'n' for non union member
    number of regular hours (integer)
    hourly pay rate (dollars . cents)
    number of dependents (integer)
    number of overtime hours (a float type number)

    e.g. 123456789 c n 80 9.55 3 5.5

    Your program should print the employees pay check showing the following values and
    using the formula given below to compute each value:
    - gross pay as (regular hours * rate) + (overtime hours * 1.5 * rate)
    - federal tax as 0.14(gross - 13 * dependents)
    - social security deduction as 0.052 * gross
    - city tax as 4% of gross pay if employee works in the city, 0.0 if not
    - union dues as 6.75% of gross pay if employee is in the union, 0.0 if not
    - net pay as gross - fed tax - ssn deduction - city tax - union dues



    print the pay check in this exact format/design. fill in the ___?__ information.
    Kodi:
    ********************************************************************************
    **  xyz corporation                                   date:03/27/89(Currnt date)**
    **  999 john doe street                                        		       	**
    **  manhattan, ny. 48197.                                             	       	**
    **                                                             			**
    **  Please pay name:		?						**
    **  Social security number:     ?          					**
    **             the amount of:   ?     dollars, and    ?    cents   		**
    **                                                                		**
    **                                 		signed: 	               	**
    **                                         		xyz corp. president   	**
    **                                                                         	**
    **------------------------------------------------------------------------------**
    **                                                                              **
    **  regular pay:                ?	                                    	**
    **  overtime pay:               ?		                             	**
    **  gross pay:                  ?	                                        **
    **  federal tax:                ?	                                        **
    **  social sec. deduction:   	?                                             	**
    **  city tax:                   ?	                                        **
    **  union dues:                 ?                                               **
    **  net pay:                   	?                                       	**
    **                                                                              **
    *********************************************************************************
    
    use this sample data to test your program. 
    John Doe   		123456789 c U 80    8.00  0 20.5
    Jim Kelly  		123530000 S n 80    5.25  3 20.0
    Ashley Simpson		200300400 C N 20    4.00  1  0.0
    Larry Bird		300400500 s u 10   15.00  5  0.0
    Mike  Smith	               400500600 s u 10    2.00  0  1.0
    Done
    Ndryshuar pr her t fundit nga edspace : 10-11-2004 m 01:34

  11. #31
    serioz
    Antarsuar
    20-09-2004
    Vendndodhja
    usa
    Mosha
    32
    Postime
    26
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    hint:

    int fname

    while { !fname.equalsIgnorecase ("Done"){
    read fname (the rest of information)
    read.next()


    compute and print check



    read fname agais so if it's done to exit
    }

  12. #32
    serioz
    Antarsuar
    20-09-2004
    Vendndodhja
    usa
    Mosha
    32
    Postime
    26
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    o edspace shpresoj t'kesh kohe ti hedhesh nje sy se dhe dy assignments me kan mbetur edhe mbaroj simestrin flm

  13. #33
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Antarsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Mosha
    31
    Postime
    2,576
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    I hodha mndjen, dy sy e dy duar pr m shum se dy or.

    M duket se do ta kalosh klasn shklqyeshm por nuk ke mesuar gj.
    T kam thn q duhet t mundohesh vet, t hedhsh kodin tnd n forum, dhe pastaj t t ndihmoj un e t tjert.

    Kodi sht m posht. E programova n Shqip q t ndihmoj edhe t tjert q nuk din anglisht.
    Kujdes gjat prkthimit q t mos prishsh gj.
    - data sht n formn dita/muaji/viti
    - ceku gjithashtu
    - kartela perdor q per qytetin (city) dhe s pr sindikaten (union)
    - pr t mbyllur programin prdoret "mbaro" dhe jo "done"
    - mos harro te ndryshoh emrat e ndryshoreve (variablave)
    - mos harro te heqesh komentet

    E kam tepruar me komentet q t qartsohet funksioni i do rreshti.

    Ja disa shmbuj pr kartelat e puntorve dhe eqet q ka nxjerr programi:
    ndrprerja "******* ******" bhet nga forumi. N program nuk shfaqet.

    emri: Forumi
    mbiermi: Shqiptar
    nr. sigurimeve: nr123456
    punon n qytet?: q (dmth po)
    merr pjes n sindikat?: s (dmth po)
    oret e puns: 40
    pagesa n or: 15.5
    persona t varur (femijet, gruaja): 0
    oret mbi orarin: 0

    Kodi:
    Fut kartelat e punetoreve. Shkruaj "Mbaro" per te mbyllur programin.
    Forumi Shqiptar nr123456 q s 40 15.5 0 0
    *******************************************************************************
    **  xyz corporation                                   data:10/11/04          **
    **  999 john doe street                                                      **
    **  manhattan, ny. 48197.                                                    **
    **                                                                           **
    **         Paguaj per: Forumi Shqiptar                                       **
    **  Numri i Sigurimit: nr123456                                              **
    **             Shumen: 434 dollare dhe 31 cent                               **
    **                                                                           **
    **                                       Firmosur:_____________________      **
    **                                                 xyz Corp. President       **
    **                                                                           **
    **---------------------------------------------------------------------------**
    **                                                                           **
    **   Orari i Rregullt:  620.00                                               **
    **         Mbi Orarin:    0.00                                               **
    **          Paga Gros:  620.00                                               **
    **     Taksa Federale:   86.80                                               **
    **   Sigrm. Shoqerore:   32.24                                               **
    **    Taksa e Qytetit:   24.80                                               **
    **          Sindikata:   41.85                                               **
    **          Paga Neto:  434.31                                               **
    **                                                                           **
    *******************************************************************************
    emri: Mici
    mbiermi: Gansi
    nr. sigurimeve: nr55551549
    punon n qytet?: j (dmth jo)
    merr pjes n sindikat?: j (dmth jo)
    oret e puns: 40
    pagesa n or: 15.5
    persona t varur (femijet, gruaja): 3
    oret mbi orarin: 0

    Kodi:
    Mici Gansi nr55551549 j j 40 15.5 3 0
    *******************************************************************************
    **  xyz corporation                                   data:10/11/04          **
    **  999 john doe street                                                      **
    **  manhattan, ny. 48197.                                                    **
    **                                                                           **
    **         Paguaj per: Mici Gansi                                            **
    **  Numri i Sigurimit: nr55551549                                            **
    **             Shumen: 506 dollare dhe 42 cent                               **
    **                                                                           **
    **                                       Firmosur:_____________________      **
    **                                                 xyz Corp. President       **
    **                                                                           **
    **---------------------------------------------------------------------------**
    **                                                                           **
    **   Orari i Rregullt:  620.00                                               **
    **         Mbi Orarin:    0.00                                               **
    **          Paga Gros:  620.00                                               **
    **     Taksa Federale:   81.34                                               **
    **   Sigrm. Shoqerore:   32.24                                               **
    **    Taksa e Qytetit:    0.00                                               **
    **          Sindikata:    0.00                                               **
    **          Paga Neto:  506.42                                               **
    **                                                                           **
    *******************************************************************************
    emri: Filan
    mbiermi: Fislleku
    nr. sigurimeve: nr.abcd1234
    punon n qytet?: q (dmth po)
    merr pjes n sindikat?: j (dmth jo)
    oret e puns: 37
    pagesa n or: 15.5
    persona t varur (femijet, gruaja): 0
    oret mbi orarin: 5

    Kodi:
    Filan Fislleku nr.abcd1234 q j 37 15.5 0 5
    *******************************************************************************
    **  xyz corporation                                   data:10/11/04          **
    **  999 john doe street                                                      **
    **  manhattan, ny. 48197.                                                    **
    **                                                                           **
    **         Paguaj per: Filan Fislleku                                        **
    **  Numri i Sigurimit: nr.abcd1234                                           **
    **             Shumen: 529 dollare dhe 72 cent                               **
    **                                                                           **
    **                                       Firmosur:_____________________      **
    **                                                 xyz Corp. President       **
    **                                                                           **
    **---------------------------------------------------------------------------**
    **                                                                           **
    **   Orari i Rregullt:  573.50                                               **
    **         Mbi Orarin:  116.25                                               **
    **          Paga Gros:  689.75                                               **
    **     Taksa Federale:   96.57                                               **
    **   Sigrm. Shoqerore:   35.87                                               **
    **    Taksa e Qytetit:   27.59                                               **
    **          Sindikata:    0.00                                               **
    **          Paga Neto:  529.73                                               **
    **                                                                           **
    *******************************************************************************
    Mbaro
    Press any key to continue...

    Ktu po bashkangjis kodin:
    Mos e kopjo nga forumi por shkarkoje nga skedari ZIP i bashkngjitur se ka format m t mir. M njofto nqs ke paqartsi.

    Kodi PHP:
    //*****************************************************************************
    // Cek.java
    // Autori: Edi (edspace@comcast.net)
    // Data: 11-10-2004
    // Perpiluesi: JCreator, Java 2 SE 1.5.0
    // Funksioni: Merr nje kartele pune, llogarit pagen dhe taksat, printon cekun
    // Kartela: 
    // emri  mbiemri  nr.sigrm qytet sindikate oret paga_per_ore te_varurit mbi_orarin
    // Filan Fislleku nr101564   q      s       40     10.5         2          5
    // Filan Fislleku nr101564   j      j       38     10.5         0          0
    //*****************************************************************************

    import java.util.Scanner;                //marr informacion nga perdoruesi
    import java.util.Date;                   //per daten
    import java.text.SimpleDateFormat;       //klasa per formatimin e dates dd.mm.yy
    import java.util.InputMismatchException//gabim gjate marrjes se info
    import java.util.NoSuchElementException//gabim gjate marrjes se info

    public class Cek  
    {
        public static 
    void main(String[] args)
        {
            
    //informacioni i kartes se punetorit
            
    String emri "";               
            
    String mbiemri "";           
            
    String numri_sigurimit "";
            
    boolean punon_ne_qytet false;
            
    boolean ne_sindikate false;
            
    int oret_e_punes 0;
            
    int te_varurit 0
            
    float paga_per_ore=0.0f;
            
    float mbi_orarin 0.0f;        
            
            
    Cek cek = new Cek(); //fillojme klasen
            
    Scanner scan = new Scanner(System.in); //aktivizojme marrjen e informacionit
            
            
    System.out.println("Fut kartelat e punetoreve. Shkruaj \"Mbaro\" per te mbyllur programin.");   
            
            
    emri scan.next(); //kerkojme emrin
        
            //per aq kohes sa emri nuk eshte "mbaro" ose "Mbaro"
            
    while( !emri.equalsIgnoreCase("Mbaro") ) 
            {
                
                
    //*********** MERR KARTELEN *************
                
                
    try  
                {
                    
    mbiemri scan.next();
                    
    numri_sigurimit scan.next();
                    
    punon_ne_qytet scan.next().equals("q"); //true vetem nqs fut "q"
                    
    ne_sindikate scan.next().equals("s");   //true vetem nqs fut "s"
                    
    oret_e_punes scan.nextInt();
                    
    paga_per_ore scan.nextFloat();
                    
    te_varurit scan.nextInt();
                    
    mbi_orarin scan.nextFloat();
                }
                catch( 
    InputMismatchException e )  //nqs kapet ndonje gabim 
                
    {
                    
    System.out.println("Gabim ne formatin e karteles. (InputMismatchException)");
                    
    System.exit(0); //mbyll programin
                
    }
                catch( 
    NoSuchElementException t //nqs kapet ndonje gabim
                
    {
                    
    System.out.println("Gabim ne formatin e karteles. (NoSuchElementException)");
                    
    System.exit(0); //mbyll programin
                
    }

                
    //*********** BEJ LLOGARITE *************
                
                
    float paga_gros = (oret_e_punes paga_per_ore) + (mbi_orarin 1.5f paga_per_ore);
                
    float taksa_federale 0.14f * (paga_gros 13 te_varurit);
                
    float sigurimet_shoqerore paga_gros 0.052f;
                
                
    float taksa_qytetit 0.0f;
                if (
    punon_ne_qytet)
                {
                    
    taksa_qytetit paga_gros 0.04f;
                }
                
                
    float taksa_sindikates 0.0f;
                if(
    ne_sindikate)
                {
                    
    taksa_sindikates paga_gros 0.0675f;
                }
                
                
    float neto paga_gros taksa_federale sigurimet_shoqerore taksa_qytetit taksa_sindikates;
                
    int neto_dollare = (int)(neto 100.00f) / 100//merr shifrat e dollareve psh: 12.50 = 12
                
    int neto_cente = (int)(neto 100.00f) % 100//merr shifrat e centeve psh: 12.50 = 50
                
                
    String neto_dollare_str = new String().valueOfneto_dollare ); //ktheji ne varg
                
    String neto_cente_str = new String().valueOfneto_cente );     //ktheji ne varg
                
                //formo vargun: X dollare dhe Y cente
                
    String shuma neto_dollare_str " dollare dhe " neto_cente_str " cent";
                
                
    //merr daten e sotme dhe formatoje dita/muaji/viti
                
    String datasot = new SimpleDateFormat("dd/MM/yy").format(new Date());

                
    //fillo printimin e cekut
                //  %-47s formon nje kollone per (47) karaktere(s) dhe rreshton shkronjat ne te majte (-)
                //  %7.2f formon nje kollone per (7) numra me presje(f), me (.2) shifra pas presjes,
                //        reshtimi behet be anen e djathte vetvetiu (nuk ka -) 
                
    System.out.println("*******************************************************************************");
                
    System.out.println("**  xyz corporation                                   data:" datasot "          **");
                
    System.out.println("**  999 john doe street                                                      **");
                
    System.out.println("**  manhattan, ny. 48197.                                                    **");
                
    System.out.println("**                                                                           **");
                 
    System.out.printf("**         Paguaj per: %-47s       **\n"emri " " mbiemri );
                 
    System.out.printf("**  Numri i Sigurimit: %-47s       **\n"numri_sigurimit );
                 
    System.out.printf("**             Shumen: %-47s       **\n"shuma );
                
    System.out.println("**                                                                           **");
                
    System.out.println("**                                       Firmosur:_____________________      **");
                
    System.out.println("**                                                 xyz Corp. President       **");
                
    System.out.println("**                                                                           **");
                
    System.out.println("**---------------------------------------------------------------------------**");
                
    System.out.println("**                                                                           **");
                 
    System.out.printf("**   Orari i Rregullt: %7.2f                                               **\n"oret_e_punes paga_per_ore );
                 
    System.out.printf("**         Mbi Orarin: %7.2f                                               **\n"mbi_orarin 1.5f paga_per_ore );
                 
    System.out.printf("**          Paga Gros: %7.2f                                               **\n"paga_gros );
                 
    System.out.printf("**     Taksa Federale: %7.2f                                               **\n"taksa_federale );
                 
    System.out.printf("**   Sigrm. Shoqerore: %7.2f                                               **\n"sigurimet_shoqerore );
                 
    System.out.printf("**    Taksa e Qytetit: %7.2f                                               **\n"taksa_qytetit );
                 
    System.out.printf("**          Sindikata: %7.2f                                               **\n"taksa_sindikates );
                 
    System.out.printf("**          Paga Neto: %7.2f                                               **\n"neto );
                
    System.out.println("**                                                                           **");
                
    System.out.println("*******************************************************************************");
                
                
    emri scan.next(); //merr emrin tjeter
                
            
    //perserit kodin e while
        
        
    //mbaro main

    //mbaro klasen 
    Skedart e Bashkngjitur Skedart e Bashkngjitur
    Ndryshuar pr her t fundit nga edspace : 10-11-2004 m 12:48
    Edi

  14. #34
    i/e regjistruar
    Antarsuar
    11-10-2004
    Postime
    39
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    Edspace me peqlen menyra se si i shkruan programet. Disa sugjerime:

    Cek cek = new Cek(); nuk eshte e nevojshme ne kete program.

    new SimpleDateFormat("dd/MM/yy") mund te deklarohet vetem nje here dhe te perdoret sa here te duash.
    Por edhe te besh ashtu si ben ti nuk eshte praktike e keqe dhe parandalon problemin qe SimpleDataFormat nuk eshte thread safe.

    Stili i rekomanduar ne Java per emrat e variablave eshte "taksaQytetit", jo taksa_qytetit.

  15. #35
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Antarsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Mosha
    31
    Postime
    2,576
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    Faleminderit pr kshillat Ilir!

    Ke t drejt pr new Cek() se nuk ka antar privat. Kodin m lart e nisa nga nj skedar tjetr q prdorte antar privat (private members) dhe harrova ta hiqja.

    Kt punn e emrtimit nuk e kam kuptuar n Java. Pr ndryshoret lejohen karaktert A-Za-z0-9_
    Ka ndonj dobi pr prdorimin e abcABC apo sht vetm rregull estetike? T njjtn kshill ma bn edhe n nj klas tjetr ku kisha prdorur _ndryshore pr antart privat. Jam msuar me abc_abc dhe _asdfadf n C++ dhe mendoj se sht m i lexueshm kodi.
    Edi

  16. #36
    i/e regjistruar
    Antarsuar
    11-10-2004
    Postime
    39
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    Edspace problemin e emertimit duhet ta konsiderosh seriozisht.
    Eshte e vertete qe emertimi eshte ceshtje stili, por stili i Javes eshte i percaktuar nga Sun, e njejta kompani qe ka krijuar Javen, prandaj duhet ndjekur. Nuk ka asnje programues serioz qe shkruan ne Java dhe perdor stil tjeter.
    Nese ti do jesh ne nje kompani me programues te tjere, ti duhet te perdoresh stilin qe perdorin ata, perndryshe konfuzioni eshte teper i larte.
    Gjithashtu te pakten ne nje rast (mund te kete edhe te tjere) stili eshte i detyrueshem.
    E kam fjalen per getters/setters.
    Nese ti ke nje variable taksaQyteti, funksionet perkatese duhet te jene
    getTaksaQyteti() dhe setTaksaQyteti.
    Kjo eshte e detyrueshme se Introspection i cili eshte mjaft i rendesishem per Java Beans do qe emrat te jene keshtu. Nese je kurioz lexo klasen Introspector.java sepse eshte shume instruktive.
    Tani une pashe qe ti edhe emrat e metodave i ke me _. Nese ti i ve emrin metodes get_taksa_qyteti, atehere variabli duhet te quhet _taksa_qyteti. Gje jo fort e pelqyeshme apo jo?
    Ndersa nese thua getTaksa_qyteti ti theve marreveshjen qe ke bere vete.
    Mund te kete edhe implikime te tjera por kaq me vine ne mend ne kete moment.

    Ndersa per problemin e C++, C++ nuk ka ndonje stil te fiksuar si Java. Shume kompani kane stilin e tyre. Shpesh stili varet nga platforma ne te cilen punohet. Une ne kete moment po shkruaj nje program ne Windows (Visual C++) dhe stili i rekomanduar eshte:
    Emrat e variablave: taksaQyteti.
    Emrat e anetareve te nje klase: m_taksaQyteti
    Emrat e funksioneve: GetTaksaQyteti
    Verej qe funksioni fillon me germe te madhe ketu.
    Ne fakt Microsoft sugjeron nje stil shume me te nderlikuar per emrat e variablave (sugjerojne qe germat e para te variablit te tregojne tipin e tij), por une nuk e ndjek.

  17. #37
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Antarsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Mosha
    31
    Postime
    2,576
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    Gjeta faqen e Java-s pr rregullat e drejtshkrimit dhe e lexova t gjithn.
    http://java.sun.com/docs/codeconv/ht...nvTOC.doc.html

    E di fort mir arsyen pse duhet ndjekur nj stil i caktuar, por m bn prshtypje kto t Javas se mqns m kritikuan disa njerz, mendova se do ishin rregulla t pathyeshme. T pyeta ty pr t msuar nqs Sun kishte ndonj arsye m t fort sesa thjesht stili ose komunikimi midis programuesve.

    N faqen m lart, Sun thot q sht mir t prdoren kto rregulla por nuk i ka me detyrim. Detyrimet e IDE jan gjithashtu shtje preferencash se jo t gjith prdorin JavaBean.

    Shumica e programeve q kam shkruar deri tani kan qn pr shkoll ose pr nevoja personale dhe nuk m sht dashur t punoj n grupe t mdha q ti kushtoj rndsi stilit, prandaj kam prdorur gjithnj stilin q m duket mua m i lexueshm.

    Nga librat q kam lexuar, pr C++ dhe Java, e shoh q edhe vet autort shpikin stilet e tyre t t shkruarit. Javn e par lexova n nj libr q kllapat e nj blloku t shkruheshin n rresht m vete:
    if (kjo)
    {
    //bj kt
    }

    dhe thash ta provoja njher kt stil n kodin q shkruajta m lart. M par kam prdorur gjithnj stilin q rekomandon edhe Java.
    if (kjo) {
    //bj kte
    }

    Arsyeja e autorit pr prdorimin e stilit t par ishte se ky i dyti sht prdorur nga programuesit e vjetr n kohn kur programet shkruheshin n terminale dhe kur donin t kursenin letrn

    Faleminderit pr sqarimin!
    Edi

  18. #38
    serioz
    Antarsuar
    20-09-2004
    Vendndodhja
    usa
    Mosha
    32
    Postime
    26
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    Eds Flm per ndihmen qe po me jep sinqerishte e vleresoj shume mundimin qe po merresh me mua. Edhe ty Ilir te falenderoj qe po e lexon temen edhe na keshillon per mire.

    Edspace programi eshte fantastik punon ne rregull por edhe sic edi ti vete qe une jam fillestar ne java dhe akoma nuk e kemi mesuar: try dhe catch prandaj nqs mesuesi e kontrollon kete cod ai do me pyesi edhe une nuk di ti pergjigjem. te lutem ty ose ndonje anetari tjeter qe eshte specialist ta modifikoje ate catch dhe try me ndonje if else statement ose dicka tjeter qe te jete me e kuptushme per mua duke patur parasysh se une jam akoma ne chapter 4 ne java. Sapo kemi mbaruar if, while, do while, for, dhe switch statements dhe duhet te kini parasysh edhe njohurite e mia ne java sepse edhe programi nuk duhet te jete i ketij niveli te larte. Edhe nje here faleminderit shume sinqerisht

    ps. SHpresoj te mos bezdish shume se edhe 2 assignments me kan mbetur deri ne fund te simestrit
    Dashuria mbi te gjitha

  19. #39
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Antarsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Mosha
    31
    Postime
    2,576
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    Nuk bezdisem dhe n fakt i bj me qejf programet se dhe vet jam i ri n Java dhe dua ta prvetsoj m mir.

    Try-Catch (provo-kap) prdoret pr t kontrolluar nqs ndodhin gabime gjat ekzekutimit t programit dhe pr ti thn kompjuterit far t bj kur t kapi gabimet.

    Nqs nuk prdorim try-catch dhe ndodhin gabime, Java e mbyll programin dhe lajmron pr gabimet. Kjo mund t jet e pranueshme pr shumicn e programeve por nuk lejohet pr programet me rndsi q duhet t punojn gjat gjith kohs. Programe t tilla mund t jen n spitale, aeroporte, ushtri, polici, pikat e emergjencs etj. N raste t tilla programi nuk mund t mbyllet papritur por duhet t bj dika ose t mundohet t riparoj gabimin.

    psh: Nqs ndodh nj gabim n nj program q shprndan energjin elektrike, programi duhet t aktivizoj ndonj alarm ose ta kaloj punn n nj program tjetr rezerv q mos ti lr njerzit pa drita.

    N programin tnd, un prdor catch pr t kapur gabimet gjat marrjes s kartels s puntorit. Kur ndodhin gabime, e njoftoj prdoruesin pr gabimet dhe e mbyll programin. Po t'ja lija n dor Java, kushedi se far mund t ndodh; mund t printohet ek me shifr t gabuar; mund t dal ndonj gabim i komplikuar q prdoruesi nuk do ta kuptoj, etj, etj.

    Struktura e try sht e till:
    Kodi:
    try{
    
         //bj x, y, z
    
    }
    catch( gabimi 1 ){   //nqs ndodh gabimi 1 gjat ekzekutimi t x, y, z
         
       // bj a, b, c
    
    }
    catch( gabimi 2 ){   //nqs ndodh gabimi 2 gjat ekzekutimi t x, y, z
         
       // bj c, d, e
    
    }
    Pr do gabim t mundshm mund t vendossh nga nj kapje (catch) n vazhdim.

    Konkretish n programin m lart ti duhet t fshish kto rreshta pr t eliminuar try-catch.

    Kodi PHP:
    import java.util.InputMismatchException//gabim gjate marrjes se info 
    import java.util.NoSuchElementException//gabim gjate marrjes se info 


     
    try//fshije
    {  //fshije

          //mos i fshi rreshtat brnda kllapave

    }  //fshije q ktu e posht
    catch( InputMismatchException e )  //nqs kapet ndonje gabim 

        
    System.out.println("Gabim ne formatin e karteles. (InputMismatchException)"); 
        
    System.exit(0); //mbyll programin 

    catch( 
    NoSuchElementException t //nqs kapet ndonje gabim 

        
    System.out.println("Gabim ne formatin e karteles. (NoSuchElementException)"); 
        
    System.exit(0); //mbyll programin 


    Kur t mbarosh s fshiri try-catch, kodi pr marrjen e kartels duhet t duket kshtu.

    Kodi PHP:
    while( !emri.equalsIgnoreCase("Mbaro") ) 
     { 
                 
        
    //*********** MERR KARTELEN ************* 

        
    mbiemri scan.next(); 
        
    numri_sigurimit scan.next(); 
        
    punon_ne_qytet scan.next().equals("q"); //true vetem nqs fut "q" 
        
    ne_sindikate scan.next().equals("s");   //true vetem nqs fut "s" 
        
    oret_e_punes scan.nextInt(); 
        
    paga_per_ore scan.nextFloat(); 
        
    te_varurit scan.nextInt(); 
        
    mbi_orarin scan.nextFloat(); 
       

            
    //*********** BEJ LLOGARITE ************* 
    Edi

  20. #40
    serioz
    Antarsuar
    20-09-2004
    Vendndodhja
    usa
    Mosha
    32
    Postime
    26
    Faleminderit
    0
    0 falenderime n 0 postime
    Edspace e rregullova sipas udhezuesit qe me tregove dmth i vshiva try edhe catch sepse ato akoma nuk e kishim mesuar. Tani kam problem me keto:

    String neto_dollare_str = new String().valueOf( neto_dollare ); //ktheji ne varg
    String neto_cente_str = new String().valueOf( neto_cente );

    sepse akoma nuk e kemi mesuar keto qe ti kthejme dhe nuk dua qe mesuesi te me pyese po ti kur i mesove keto dhe do e kuptoje qe dikush tjeter po me ndihmon. Atere po kerkoj nqs ke mundesi ti fshish ato lines ne programin e meposhtem pa patur ndonje ndikim ne rezultatet. Thx in advance
    Ndryshuar pr her t fundit nga edspace : 16-11-2004 m 20:37
    Dashuria mbi te gjitha

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema t Ngjashme

  1. OpenCD (programe cilsore me burim t hapur, shqip)
    Nga helios n forumin Lajme nga informatika
    Prgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-11-2008, 07:58
  2. T dhnat fosile hedhin posht evolucionin
    Nga monarku n forumin Shkenca dhe jeta
    Prgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 02-11-2006, 09:34
  3. 2 programe per heqje zhurmash per kenge/video
    Nga benseven11 n forumin Lajme nga informatika
    Prgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 03-12-2004, 05:14

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

  • Ju nuk mund t hapni tema t reja.
  • Ju nuk mund t postoni n tema.
  • Ju nuk mund t bashkngjitni skedar.
  • Ju nuk mund t ndryshoni postimet tuaja.
  •