Close
Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 171 prej 171
    i/e regjistruar Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Vendndodhja
    Kumanove - Haidelberg
    Postime
    1,652
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    .....une nuk te nderova tezen, por ta diskreditova "heroin".
    E dekrediton vetem vehten tande si cdo Islamik tjeter.VIQAT i sajon ndersa duhesh te shihesh OGLU-t e heronjeve tuaj.Mbete duke i njellosur cdo figure Shqiptare joIslamike qe ka dhene kontribut per kete popull...njeri Pedofil i Vatikanit,tjeri Serb,tjetri llatin i ndyre,etj.etj. Ti me Bogdanin ben ate qe ben Turqit tuaj dhe Tataret mbas vdekjes se tij ne Prishtine.
    Me "viq" pa "viq" Bogdani ka hyre ne historine e patriotizmit dhe kultures Shqiptare me veprimtarine kombetare per te organizuar kryengritjen anti Osmane (ketu ju dhemb) dhe vepren diturore-letrare "Ceta e profeteve" (edhe ketu ju dhemb).
    AI udheheqi levizjen clirimtare antiosmane dhe ishte i pari qe bashkoi Shqiptaret katolik dhe musliman ne nje front te perbashket,edhe ata qe quheshin "albaneze" edhe ata "arnaut" !...dhe kjo mu ne kohen kur Perandorija Osmane bashkepunonte ngushte me Kishen Serbe ti Islamizoj Shqiptaret nga friga e kryengritjeve shqiptare anti Osmane !
    Ai ishte edhe kunder Kishes Serbe (Patrikana e Pejes),sepse mu perandorija yte Osmane i ka dhene juridiksionin te kujdeset per popullaten ortodokse dhe per kete privilegj kishte marre per siper te mos lejoj kryengritje anti Osmane ne dioqezat e saj.Njejte sikur Patrikana Greke e Stambollit.
    Gjithashtu AI ishte edhe kunder politikes se kishes katolike te udhehequr nga Papati.E njohur eshte perpjekja e tij te formonte nje institucion kishtar shqiptar, te krijonte nje patriarkat qe te ballafaqohet ne te njejtin nivel me Patriarkanen serbe te Pejes....Ne rrethanat ne te cilen gjindeshin Shqiptaret e asaj kohe (presion i dyfishte edhe nga presioni Islamik i Turqeve dhe shtypjes nga ana e kishe Serbe) Bogdani mendonte qe zona e Kelmendit te behet vater e rezistences per te dyja keto te zeza edhe keshtjelle anti Turke edhe anti Serbe !...etj.etj.

Cilat jane verejtjet tua Tunxh TATARI per Pjeter Bogdanin,te shohim nje here akuza konkrete ?
    (E pabesueshme eshte ngjashmerija yte me akuzat kunderkombetare ,te njejta me ata te atij hajvanit nga Kanadaja Olsi Jazexhi ! Behu njehere origjinal ).

Roli, e ke me gjith zemer e tru kete qe thua ???, apo te ngushton thjesht "principi" te cilit i rrin pas ???
    Nese ka qen GJENIUS, atehere je ne shkalle te larte "kontradiktore" kur thua se nuk ka dhane kontribut !!!, ka qene ne pyetje "kombesia" sic eshte sot ???, per Aliun ka qene pune e perfunduar ajo e kombesise, ai e ka patur KOMBIN e vet ne dore me gjith attributet shtetnore qe edhe sot jane deffinim per shtetin !, pra, mere zonen sunduese si shtetin e pare MODERN SHQIPTARE !!!, pse nuk e ben kete historia jone ???, CILI POPULL ne ballkan, apo gjetiu ne perandorine osmane mund te krenohet me kesisoj burre shteti ???, pra, kur fara jone ka patur SHTET, tjeret popuj nuk kane dijtur se CKA ESHTE SHTETI !!!
    Po te kishte vizione me te pjekura Ali pashe Tepelena Shqiperija sot do ishte ne kufijt e saj natyror.Ai e humbi kohen me orgjira seksuale dhe krime qe e tejkalojne edhe mendjen me te shfyteruar njerezore.
    Pushtet apsolut i mbeshtetur ne kultin e tij pa kurrfare ideje kombetare.
    Mjafton kaq !
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 29-09-2012 më 04:25
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe) .

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Mosha
    41
    Postime
    4,123
    I dashur qeveriablu!! Jam i mahnitur nga Shqiptarizmi i larte dhe thelbesimi i vlerave njerezore pa me te voglin kompromis qe perçohet ne shkrimet e tua!
    Tu rritte ndera!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    1,862
    Citim Postuar më parë nga qeveriablu Lexo Postimin
    Zonja @ane,problemi eshte qe ATA (me te radikalizuarit ne Islam) as qe e njohin dhe as qe e lexojne Ebu Hanifen !
    Ndersa e vertete eshte qe Islami eshte me i ngulitur te Shqiptaret e Maqedonise se sa ne te gjitha trevat shqiptare dhe eshte me i praktikuar.Por,vetedija kombetare te kjo popullate e jona nuk eshte fare ne dyshim....Perjashto nje pjese te vogel te manipuluar nga misionaret harap me fondet e tyre dhe nje pjese qe veten e quan Turk ( 80.000 persona jane te regjistruar si Turk ne Maqedoni dhe ne shtepi e flasin gjuhen turke), Ortodokset shqiptare jane sllavizuar teresisht pjesa tjeter mbi gjysem milioni eshte QARTE shqiptare.
    Eh,tani eshte e vertete qe ne Maqedoni gjen me shume gra te mbuluara (sidomos te moshuara) dhe nje pjese femijeve i vendosin emra fetare muslimanesh > por edhe kjo tendence eshte ne renie e siper....As ne Maqedoni me nuk munde te hasish lehte prinder qe vajzes se tij te sapolindur ta emeroj me emrin Magbule,Sekinije,Hirisha,Rabishe,Begishe,Mahmudije ,Kumrije haha kur gjuha Shqipe te mundeson te formosh emra shume te bukur p.sh te themi AFRORA

Problem arsimimi !
    Pershendetje Qeveriablu,e cmoj optimizmin tend ,megjithate me bindje te plote prape them se shqiptaret ne Maqedoni pak kane shprese ,aty nga sa kam pare "shitet" me shume fjala e hoxhes se e kujtdo tjeter!

e larguar pergjithmone... Maska e tetovarja87
    Anëtarësuar
    26-11-2009
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    6,430
    Ju mbetet duke na mbajtur fenerin neve te Maqedonis ...

ty ane,valla po u dashte te te vendojm ne Vend enver hoxhes,enver hoxhovica de ishe bo...

Sa per ju qeveriablu,une e kam emrin Hirshisha,ndoshta ste duket shqip,po kjo "blu"a ne shqip eshte a?

Nese ne shkojm e ngushllohemi ne xhamia,ju shkoni e ngushllohi neper kisha,dhe ne krahasim ne shkojm atje duar bosh,keshtu nuk ngushllohmi me nje qiri ne dua,kryq e duke vajtu sic bejen "papat" dhe gjith ata qe i puthin doren papes,sidhe sa per dijeni,ne hoxhes nuk i puthim doren...

ps. Emri o zotrote s'te bene njeri....

Ndersa ti ane...shume je ka bon blla blla sinqerishte po ta them,po faj kan keta moderatoret tane qe ne forum i lene personat qe shtyjn percarje mes Shqipetareve...

Zoti u lashte shendoshe...
    Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Mosha
    36
    Postime
    2,835
    E dekrediton vetem vehten tande si cdo Islamik tjeter.VIQAT i sajon ndersa duhesh te shihesh OGLU-t e heronjeve tuaj.Mbete duke i njellosur cdo figure Shqiptare joIslamike qe ka dhene kontribut per kete popull...njeri Pedofil i Vatikanit,tjeri Serb,tjetri llatin i ndyre,etj.etj. Ti me Bogdanin ben ate qe ben Turqit tuaj dhe Tataret mbas vdekjes se tij ne Prishtine.
    Mund te me argumentosh "bamen" e Bogdanovicit, qe edhe une te mund te jeme ne gjendje "emocionale" ta kuptoj ate, se me mungon senzi per "mythologji" dhe "romantizma" te atij stili qe i ka edhe kesulkuqja ne imagjinate.

Tregom se si duhet ta perceptoj ne kulturen shqiptare te 600 viteve te fundit PUNEN e nje misionari te vatikanit ???, i cili ka mare anen e pushtuese (habsburgereve) per te luftuar USHTARAKISHT perandorine osmane.

Kujdes o trim i lales, kujdes !!!, enveri i kushtoj vemendje "librit" te tije, qe eshte nje nder te paktit ne gjuhen shqipe me shkrablla llatine.

Ja nje vizatim, per ta pasqyruar mire kete mesele:

E njeh Bear Grylls ???, ne DMAX ka nje survival serial (http://de.wikipedia.org/wiki/Abenteuer_Survival).

Ne nje nga episodet demonstron se si mund njeriu ne mungese te ujit te paster ta furnizoje prapseprap trupin me uje, qofte ai edhe i ndytur, ne ate shkalle i ndytur, qe po qe se e pine, do te shkaktonte helmime ose infektime. Ka ne kete rast nje menyre, e cila parasheh percjelljen e ujit ne zoren e trash (Bear Grylls ne nje ujdhese shkambore gjen uje shiu i cili eshte i ndotur me ekskrementet e shtazeve qe rrin ati). Pra, ai mer nje tube plastike dhe e pallon ne prapanice dhe e ken ujin keshtu te shperndahet ne trup, dhe te absorbohet nga zora (ti si mjek e din me se miri se si funksionin kjo pune).

Nuk dua te jem aq i vrazhde, aman paturpesia qe e sjell me larte, duke e DHUNUAR realitetin ne nje mase te pakomentueshme, me detyron faktikisht te ta kthej ate bastardizim te realitetit ne ad absurdum qe mund ta pershkruaj vetem ki vizatimi me larte. Pra, PUNA E BOGDANOVICIT eshte mare nga ENVERISTET, si ai UJI i ndotur qe e ka mare BEAR GRYLLS, dhe duke e verejt antishqiptarizmin helmues te tije, e kane fut ne piedestalin e historise nepermjet te prapanices.

Nuk ka argument, se si mund nje DIJETARE i KISHES nga fundi i shek. 17, i cili eshte arsimuar ne qendrat kishtare te kohes, ne degen e "misionarizmit", dhe i cili kete shkolle e percjell edhe me vepra (propagande antiislame dhe mobilizim te popullates shqiptare kunder "MUSLIMANEVE" - mos rrej se paska patur truc edhe shqiptare musliman ne anen e vet, ato i ka patur KUNDERSHTARE) te konsiderohet si "hero kombetare", ai mbetet ai qe eshte, nje figure kishtare per interese kishtare, me nje rrendesi "jorelevante" per literaturen shqiptare, sic e thash edhe me heret, LITERATURE te asaj kategorie gjen edhe ne arhivat e jursiprudences ne stamboll, por kuptueshem, me shkrabla arabe, ne te cilat ndoshta ekzistojn edhe korespodenca direkt nga dora e skenderbeut. Nese ke ARGUMENT, urdhero, do ta hapi pak nje cep te syrit me ja hudhe nje veshtrim objektiv.....derisa nuk e ben ate, mbetet realiteti rreth "lules" Bogdani..........muslimanet nuk kane nevoje te ju cel nje lule, e te kujtojn se ka ardh pranvera....per shqiptaret musliman edhe dimri eshte pranvere, aq shume lule qe kena.....eshte gjynah per njerez si puna jote, qe me gjysemdijen dhe nje porcion te bukur sevilizmi rrasen neper llogje ku edhe me traktorin me te forte nuk mund me i nxjere.....

Me "viq" pa "viq" Bogdani ka hyre ne historine e patriotizmit dhe kultures Shqiptare me veprimtarine kombetare per te organizuar kryengritjen anti Osmane (ketu ju dhemb) dhe vepren diturore-letrare "Ceta e profeteve" (edhe ketu ju dhemb)..
    Edhe nje cfare "profeti" i popullit gjerman nuk veproj shume ndryshe, ai bile ish aq i perpiket ne punen e tije, saqe ngrejti institute te posacme per te hulumtuar perparesite e RRACES qe i perkiste. Sot fol vetem nje gjysemfjale per te dhe vepren e tije, dhe e han burgun !!!, dhe ky rrotullim 180° ndodhi vetem per disa dekada !!!

E vetmja gje qe me dhemb eshte realiteti qe e shoh, se populli shqiptare nuk ka aftesi te gjykoje ne menyre konstruktive, kjo si rrjedhoje e shkalles se ulte te arsimit dhe senzit per vetekritike. Pak a shume nje realitet qe zoteron edhe ne mendjet e muslimaneve radikal sa i perket islamit !!!, cdo kritike konstruktive meret si atake perzonale.

AI udheheqi levizjen clirimtare antiosmane dhe ishte i pari qe bashkoi Shqiptaret katolik dhe musliman ne nje front te perbashket,edhe ata qe quheshin "albaneze" edhe ata "arnaut" !...dhe kjo mu ne kohen kur Perandorija Osmane bashkepunonte ngushte me Kishen Serbe ti Islamizoj Shqiptaret nga friga e kryengritjeve shqiptare anti Osmane !
    Nese bogdani ka arrijt te bashkoje muslimane e katolik, atehere "muslimanet" kane qene thjesht te dobet ne njohurite mbi fene e tyre (laramanizmi nuk eshte dukuri shqiptare por haset ne cfaredo populli gjetiu, por sidomos tek shqiptaret ka edhe nje historik te njohur eksplicit) dhe pushteti ka qene siperfaqesore, thjesht, kane mbreteruar strukturat e mehershme. Kjo per arsye se islami nuk njeh missionarizem aggresiv (shih tentimet e kishes pas shperberjes se perandorise osmane te "konvertoje" fshatra te terra !!!, LEXO DHE MESO, nese don te jesh i DREJTE karshi mundit te stergjyshit tend !!!

Ai ishte edhe kunder Kishes Serbe (Patrikana e Pejes),sepse mu perandorija yte Osmane i ka dhene juridiksionin te kujdeset per popullaten ortodokse dhe per kete privilegj kishte marre per siper te mos lejoj kryengritje anti Osmane ne dioqezat e saj.Njejte sikur Patrikana Greke e Stambollit.!
    Cka eshte ketu per tu HABITUR ???,

NJE....perandoria nuk eshte perzjere ne hirarkite brenda saje, dhe nderlidhjen e kishes me popullin e krishtere te cilit i ka prire si subjekt juridik (autonomi e plote). Pushteti qendrore ka lidhur marredhenje pikerisht me kishen direkt, kurse populli ka qene nen juridiksionin e kishes (shih kanunet) ne cdo aspekt, ndash ate material, ndash ate shpirterore, ndash ate shoqerore !!!, perpos dallimeve fetare, shoqeria e krishtere dhe ajo muslimane ne ndersjelljen shoqerore nuk ka ndryshime fare.

DY.....perandoria osmane ka qene pushtet gjithperfshires ne aspektin juridik, dhe ka qene ne shkalle me te larte sa i perket kompetencave per sigurine e shtetit !!!, ajo ka qene MBROJTESE e kishes, e jo vice verza !!!, dyshoj se ta pret radaka kete "problem" !!!

Gjithashtu AI ishte edhe kunder politikes se kishes katolike te udhehequr nga Papati.E njohur eshte perpjekja e tij te formonte nje institucion kishtar shqiptar, te krijonte nje patriarkat qe te ballafaqohet ne te njejtin nivel me Patriarkanen serbe te Pejes....Ne rrethanat ne te cilen gjindeshin Shqiptaret e asaj kohe (presion i dyfishte edhe nga presioni Islamik i Turqeve dhe shtypjes nga ana e kishe Serbe) Bogdani mendonte qe zona e Kelmendit te behet vater e rezistences per te dyja keto te zeza edhe keshtjelle anti Turke edhe anti Serbe !...etj.etj.
    Natyrisht, nga shume drunjet i ngrati nuk ish duke e pare malin, apo ???...........e me ne fund, cka ka dashur te arrij ???.............sa here don te besh BAJRAM me vetveten ???

Pikerisht, pamvaresi te KISHES llatine, por GJITHSESI nen patronazhin e VATIKANIT, apo ke ANNO 2012 nje "hirarki" tjeter ne BOTEN e LLATINEVE ???, tregom sa "perparimtare" ish BOGDANI, sa i "fuqishem" ish BOGDANI, sa
    i "talentuar" ish BOGDANI, te mposht nje doktrine thelbesore te kishes llatine qe e shtyni ate ne shizmen e madhe, e NUK E DOBESOJE, e shtyri ate ne REFORMACION e nuk e dobesoj......ti Roland, a i ke pustolleqet ne koke, a i ke nxjere ne penzion ???, keto rreshta qe mi shkruan i ngjajn asaj punes se Jacque Chirac qe tha ne rast me kosoven "duan te "shker....." aman te mbeten "beqare" shqiptaret.....edhe ti ne kete fillozofi aludon.....

O BURR I DHEUT, mjaft me enverizmat, se jane te klases fillore !, nuk me imponojn mua ato !!!, nese ja ke dertin popullit shqiptare, ka PLOT material per me u KRENUAR, por mos u ngjit si miza ne "mu..." pas pislleqeve enveriste qe na ka helmuar gjenerata te terra dhe kemi ngec intelektualisht dhe shlefitim ne vend tash e 20 vjet !!!

Cilat jane verejtjet tua Tunxh TATARI per Pjeter Bogdanin,te shohim nje here akuza konkrete ?
    (E pabesueshme eshte ngjashmerija yte me akuzat kunderkombetare ,te njejta me ata te atij hajvanit nga Kanadaja Olsi Jazexhi ! Behu njehere origjinal )..
    Shih me larte, dele e thjeshte e kishes ASGJE ME SHUME......i ngritur ne piedestalin kombetare per arsye te nje "libri" qe e ka shkruar ne gjuhen shqipe, duke mos e mare ne konsiderate permbajtjen.....vlera ME SIPERFAQESORE ka vetem David Beckham per futbollin....kurse Pjetri pa librin e tije, sikur Beckham pa "spice girlin"......

Po te kishte vizione me te pjekura Ali pashe Tepelena Shqiperija sot do ishte ne kufijt e saj natyror.Ai e humbi kohen me orgjira seksuale dhe krime qe e tejkalojne edhe mendjen me te shfyteruar njerezore.
    Pushtet apsolut i mbeshtetur ne kultin e tij pa kurrfare ideje kombetare.
    Mjafton kaq !
    Vizionet i ka patur aq sa i ka mundesuar KOHA.....para 100 vjeteve krenaria e nje pasaniku ka qene kali me i bukur, me i shpejte, me i larte........por me ne fund nuk ka qene Bentley Continental, por thjesht KALI....don akoma krahasime ???

Edhe sot ja jep nje xhungllaisti nje shishe coca cola, ai nuk din cka ti beje !!!, njerezit sa e kane patur horizontin, aq kane dijtur.....

tungi
    Kohën e dy gishtave e ndjek koha e grushtit......1912-2012, MJAFT !!!

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Mosha
    36
    Postime
    2,835
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    I dashur qeveriablu!! Jam i mahnitur nga Shqiptarizmi i larte dhe thelbesimi i vlerave njerezore pa me te voglin kompromis qe perçohet ne shkrimet e tua!
    Tu rritte ndera!
    Natyrisht se te mahnit, ku mund te verrehet gjysemdija dhe sharlatanizmi kur eshte i thurrur ne idealizma nga bota e kesulkuqes.....me vjen gjynah, vallahi jení berre per gjynah......si mund nje "punetore" i "devotshem" i kishes, qe i ka mbrojt interesat thelbesore te kishes, qe ka shtire njerez ne "vllavrasje" (perverziteti qendron ne ate se bile ka bind musliman e te krishtere, kurse ju bind edhe juve anno 2012 ta besoni ne pabesine e tije) te jete ne ndonje forme per tu admiruar ???, ti si ithtare i flakte i Fishtes, a nuk e poshterson keshtu Fishten, duke e ngrejt ANTIVLEREN ne shkallen e tije ???........a nuk ju vjen turp per kete "tradheti" qe beni ???

tungi

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Mosha
    36
    Postime
    2,835
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Pershendetje Qeveriablu,e cmoj optimizmin tend ,megjithate me bindje te plote prape them se shqiptaret ne Maqedoni pak kane shprese ,aty nga sa kam pare "shitet" me shume fjala e hoxhes se e kujtdo tjeter!
    ....oooooooo, so sweeeet.........uh te kisha tash afer ti kisha bere "mavi" faqet duke ti cuk....sa per gjynah.....

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Mosha
    36
    Postime
    2,835
    Natyrisht,Forenzikut nuk i duhen shume fakte,i majftojne nje grim per ta dekonspiruar krimin apo paqendrueshmerine e koncepteve siperfaqesore te rreshtave me larte.Shiqo komprimitimin ,marr rastesisht nga surja me e lavderuar e kuranit.C`do ndodhte po te isha me i kujdesshem po te kerkoja me me seriozitet !
    Meqenese Kurani prezentohet si i perkryer - pamundesija te japish nje pergjigje te mprehte ne demaskimin e rreshtave me larte > tregon edhe nje here komprimitimin e mendimit Islamik.
    Kesaj i thone lehtesija e padurueshme e rrezimit te vargjeve Kuranore
    O Rolandoooo,

Nuk mer vesh ti nga keto pune.....ti je i mbingarkuar me Bogdanin, e ku me me kuranin, qe eshte nje BOTE tejet tjeter....rri ma mire keshtu si je, se do te behesh me musliman se sheiket e arabise pastaj....

Gabim ne hapa,Nena katolike e devotshme Babai Apateist ( e din c`eshte Apateizmi - Teizem Apatik )....Ti projekton ngurtesine tende fetare te cdo kush...ne kete qe e sheh perparesine e Islamit mbi krishterimin UNE shoh prap segregacionizem (Islami do te vlente me shume neqoftese thenien e saj briljante "xheneti gjindet nen kembet e Nenes" do vlente edhe per Nenat e jomuslimane ), e kombinuar me Apostazin rreth i mbyllur !
    Jooooj, isuse dragi...............po si mendon do te funksiononte ndryshe ???....njeri duhet te leshoje pe.....argumenti i pare i kundershtareve te islamit per numrin e MADH te te konvertuarve ne islam ne perendim eshte fakti, se shumica e tyre jane DASHNORET e djemve musliman, dhe se konvertohen ne "islam" per arsye te dashurise ndaj burrit.....ne kete rrast nuk i themi Ali baba por Baba ali.....per ta MBROJT pakez dinjitetin, do ta quajm pra APATIK.....per Nuhon, null problemo, sic thonte Alfi legjendare.....

Te fusesh kesi "rrefimesh" perbajne jo vetem patetizem por edhe Retardim,madje edhe duke e injoruar kontradiktat e fjaleve "Ta mohon Baben-Nuk ta mohon Nenen" !!!!!
    Nuk e kam prit se duhet te ju jap edhe leksione ne gramatike:

ME MOHUAR dicka, do te thote mos me e pranuar NATYREN e asaj edhe pse eshte reale dhe ekziston !!!, thjesht, "Injorim".....

Shkurt dhe shqip (ngase cdo menyre tjeter do ju mbingarkonte), KRISHTERIMI nuk e pranon ISLAMIN, me kete edhe nje BURR musliman per nje GRUA te krishtere nuk ka gjasa si te jete legjitim. Se EKZISTON, nuk do me thene se "eshte" (nje komplikim, i cili per delet e krishtit nese nuk kuptohet, duhet te besohet, apo ???, mrekulli e nuhes kjo !!!)).....pra, MOHIM.....vice verza, me thane prap me fjalet e Alfit gjenial, "null problemo"....

tungi

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Mosha
    36
    Postime
    2,835
    ....As ne Maqedoni me nuk munde te hasish lehte prinder qe vajzes se tij te sapolindur ta emeroj me emrin Magbule,Sekinije,Hirisha,Rabishe,Begishe,Mahmudije ,Kumrije haha kur gjuha Shqipe te mundeson te formosh emra shume te bukur p.sh te themi AFRORA

Problem arsimimi !
    Trandafili i lales....kjo ka te beje me "asgjesimin" e kultures SHQIPTARE ne historine nga lashtesia deri ne mesjete.....pikerisht sundimi otoman i krijoj rrethanat qe populli jone te rifreskohet, dhe te filloje ta ngrej ne kembe etnitetin shqiptare......GJUHA jone, do te kete atehere FORCE praktike, kur ne do te behemi me rrendesi EKONOMIKE..............kushtet i kemi, na mungon thjesht AFTESIA, e cila eshte ceshtje MESIMI.....

Ne kemi ne thesarin tone per emertimin e femijeve emra "arab, turk, persian, grek, parabiblik, sllav", por nuk kemi emra shqip.....per kete duhet per enverin me e derguar nje "dua" tek Allahu i madheruar !

Prapsepra, emertimi i femijeve ne islam eshte nje fillozofi ne vete, dhe nje bote shume e lezetshme per ata qe kane interes. Ne gjermanishten ekziston nje liber, "von Ali bis Zahra" i orientalistes te famshme Annemarie Schimmel (nje nder autoret me te preferuara).

tung

i/e regjistruar Maska e qeveriablu
    Anëtarësuar
    16-05-2011
    Vendndodhja
    Kumanove - Haidelberg
    Postime
    1,652
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    O Rolandoooo,
    Nuk mer vesh ti nga keto pune.....ti je i mbingarkuar me Bogdanin, e ku me me kuranin, qe eshte nje BOTE tejet tjeter....rri ma mire keshtu si je, se do te behesh me musliman se sheiket e arabise pastaj....
    Natyrisht qe merr kesi lloj pergjigje.Ilustrim fantastik i mendjes retrograde Islamike.Nen driten e verejtjeve te mia per absurditetin e vargjeve kuranore te cituara dhe perjigjet e ofruara tuajat tregojne vetem varferine intelektuale te logjikes elementare te nje islamiku.Intelektualisht i varfer nuk je vetem TI mos u merzit,keshtu eshte edhe Islami yt kognitv retrograd prej kokes "allahut" ,perendi qe eshte tragjikisht siperfaqesore.Te sjellesh nje musliman ne nje nivel konsekuent te mendimit kritik njerezor - eshte e pamundur !

Sa per Bogdanin urrdhero keto leke,gjindet edhe ne banknota Shqiptare :

.
    Jooooj, isuse dragi...............po si mendon do te funksiononte ndryshe ???....njeri duhet te leshoje pe.....argumenti i pare i kundershtareve te islamit per numrin e MADH te te konvertuarve ne islam ne perendim eshte fakti, se shumica e tyre jane DASHNORET e djemve musliman, dhe se konvertohen ne "islam" per arsye te dashurise ndaj burrit.....ne kete rrast nuk i themi Ali baba por Baba ali.....per ta MBROJT pakez dinjitetin, do ta quajm pra APATIK.....per Nuhon, null problemo, sic thonte Alfi legjendare.....

Nuk e kam prit se duhet te ju jap edhe leksione ne gramatike:

ME MOHUAR dicka, do te thote mos me e pranuar NATYREN e asaj edhe pse eshte reale dhe ekziston !!!, thjesht, "Injorim".....

Shkurt dhe shqip (ngase cdo menyre tjeter do ju mbingarkonte), KRISHTERIMI nuk e pranon ISLAMIN, me kete edhe nje BURR musliman per nje GRUA te krishtere nuk ka gjasa si te jete legjitim. Se EKZISTON, nuk do me thene se "eshte" (nje komplikim, i cili per delet e krishtit nese nuk kuptohet, duhet te besohet, apo ???, mrekulli e nuhes kjo !!!)).....pra, MOHIM.....vice verza, me thane prap me fjalet e Alfit gjenial, "null problemo"....

tungi
    Mos ja impono te tjereve pikepamjet dhe logjiken e kufizuar islamike,kjo eshte teme shume e rende per cdo musliman - posacerisht Teje.
    Shtjellimin e temave me kete nivel qe prezenton ,munde ta vazhdosh me Nuhicen tende ( E sheh edhe femrave ja humbni emrat ).
    Mos krijo mjegullnaja,por shihe meritumin e bashkebiseduesit dhe pergjigju !...Si munde te pergjigjet i padituri ?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga qeveriablu : 02-10-2012 më 10:32
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe) .

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Mosha
    36
    Postime
    2,835
    Natyrisht qe merr kesi lloj pergjigje.Ilustrim fantastik i mendjes retrograde Islamike.Nen driten e verejtjeve te mia per absurditetin e vargjeve kuranore te cituara dhe perjigjet e ofruara tuajat tregojne vetem varferine intelektuale te logjikes elementare te nje islamiku.Intelektualisht i varfer n..............te pergjigjet i padituri ?!
    Mrekulli,

Don me cdo kusht pergjigjen ta provokosh.....si te duket shoku jot Nuh Musa, pse ta pret mendja se nje "trik" i tille do te haje buk tek une ???

Nuk ke komente per Bogdanin me ???

Puna jote i ngjan kesaj karikatures ketu me poshte:

Emri:  esel.jpg

Shikime: 48

Madhësia:  53.0 KB

Ku e sheh vetveten ne kete sketch ???

tung

Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •