Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 97 prej 97
    Dieli Maska e [HD]
    Anëtarësuar
    12-11-2011
    Vendndodhja
    Suisse
    Mosha
    32
    Postime
    468
    Jam dashuruar me shokun tim të ngushtë

Ka më shumë se gjashtë muaj që po jetoj në një gjendje që nuk kam fjalë ta përshkruaj. Diçka e çuditshme po më ndodh, të cilën as vetë nuk po arrij ta kuptoj apo gjykoj. Di vetëm që ndihem shumë keq dhe bosh. Pas 10 vitesh kuptova që jam e dashuruar me shokun tim të ngushtë. Kur unë isha dhjetë vjeçe ne ishim shokë klase madje uleshim edhe në një bankë. Në atë kohë familja ime u transferua me shtëpi në lagjen e atij, gjë që na bëri që të shoqëroheshim edhe me shumë.

Ne ishim fëmijë dhe loznim gjithë ditën bashkë, madje edhe rrugën për në shkollë e bënin bashkë. Vitet kaluan dhe tani sapo kemi mbaruar shkollën e mesme dhe për pak ditë nisim studimet e larta në Tiranë. Për tetë vite kam qëndruar shumë afër me atë njeri dhe u lidhëm shumë bashkë. Ishim miq shumë të mirë dhe bisedonim e diskutonim për shumë gjëra. Për mua u bë njeriu më i afërt me të cilin ndaja çdo mendim, shqetësim apo problem.

E njëjta gjë ishte edhe për atë. Të gjithë e dinin që ne ishim miq shumë të mirë dhe madje kishte nga ata që na e thoshin në sy që e kishin zili miqësinë tonë, pasi për ata dukej si e paarritshme. Janë të panumërta rastet kur unë kam qarë në krahët e tij dhe ai ka ditur se si të më ngushëlloi dhe të më qëndrojë pranë. Edhe unë jam përpjekur që gjithmonë t’i qëndroj pranë. Ishim mësuar që ta mbështesnim njëri-tjetrin në çdo situatë qoftë ajo e mirë apo e keqe. Nuk kemi qëndruar kurrë larg njëri-tjetrit për kohë të gjatë. Ishim aq të afërt sa për shkakun tonë u miqësuan edhe familjet tona dhe nisëm të kishim hyrje dhe dalje familjare.

Unë u miqësova shumë edhe me motrën e atij dhe ai me vëllain tim. Pak a shumë u bëmë si të familjes për njëri-tjetrin. Prej disa muajsh ai ka një lidhje dashurie me një vajzë të cilën unë fillimisht nuk e kisha me shumë qejf dhe nuk e kuptoja as arsyen. Nuk ishte hera e parë që shoku im kishte lidhje dashurie me një femër dhe kurrë nuk më kishte bërë përshtypje më parë e jo më që unë të shprehja pakënaqësi ndaj femrave, me të cilat ai krijonte lidhje dashurie. Në fakt më duhet ta pranoj se me këtë është ndryshe sjellja e tij dhe duket se me të vërtetë ka rënë në dashuri me atë vajzë dhe bën shumë pas saj.

Fillimisht nisa të bëhesha xheloze për faktin se ajo nuk më dukej e denjë për të, më pas nisa të ndihesha xheloze për faktin se unë nuk mund të rrija më gjatë me shokun tim për fajin e saj dhe se ajo e kishte marrë të gjithë vëmendjen e tij për veten e saj pa na lënë asgjë ne të tjerëve, më pas kuptova diçka tjetër që fillimisht kisha frikë nga vetja që ta pranoja. Ka dy muaj që shoku im është transferuar me shtëpi në Tiranë dhe jemi takuar shumë rrallë. Në fillim nisa ta ndjeja shumë mungesën, por e justifikoja me faktin se isha mësuar gjithmonë që të takohesha për çdo ditë me të. Sa më shumë që kalonin ditët aq më shumë nisa t’ia ndjeja mungesën aq sa nisa të habitesha me veten. Arrita deri aty sa nisja të qaja për të sa herë që më merrte malli.

Sa herë i dëgjoja zërin në telefon bëhesha edhe më keq dhe mungesa e tij rritej edhe më shumë brenda meje. Ia tregova këtë gjë edhe motrës së atij, pasi me të isha bërë shumë shoqe dhe nuk e mori për ndonjë gjë të çuditshme madje më tha që është normale, pasi unë isha rritur me të dhe sigurisht që do t’ia ndjeja mungesën. Kur ai erdhi dhe më takoi bashkë me të dashurën e tij unë nuk arrija që ta shihja atë femër në krah të tij dhe nuk e duroja dot faktin që ajo i thërriste “shpirt apo zemër”. U bëra keq nga xhelozia sa më dukej sikur u sëmura. Nisa të kuptoj se unë e doja atë njeri dhe se e kisha dashur shumë, por në heshtje pa guxuar që ta dëgjoja zërin e zemrës sime.

Këtë gjë ia thashë edhe motrës së atij pasi vetëm me atë mund të flas për këto gjëra dhe nuk po e mbaja më brenda vetes pasi më duket sikur do të më marrë frymën. Ajo u habit dhe më tha që të ndryshoja mendje sa nuk isha vone pasi thjesht do t’i bëja keq vetes pasi ai do vajzën me të cilën është lidhur dhe se mua më sheh thjeshtë si një mike. Tani nuk e takoj dot më, pasi nis dhe qaj menjëherë madje as në telefon nuk i flas dot sepse nuk e mbaj dot veten. E dashura e tij më duket sikur e ka kuptuar, pasi kam vënë re që ndaj meje shfaq xhelozi dhe dyshime.

Nuk kam guxim që këtë ndjenjë t’ia shpreh atij pasi e di që nuk do ta pranojë kurrë, por as mik nuk mund ta kem më. Shpesh herë i bëj moral vetes duke menduar se si munda unë që të dashurohesha me një njeri që e njoha që në fëmijëri dhe që prej tetë vitesh ishim miq shumë të mirë. Këtë as vetë nuk e kuptoj, por për një gjë jam e sigurt që po vuaj për çdo ditë dhe më shumë. Mungesa e tij po më torturon dhe fakti që ende më duhet të shtirem si mikja e tij.

PSistoria nuk me perket mua,mu duk interesante,dhe thash ta postoj ktu
    Mos harro ti lutesh Zotit çdo mbrëmje.

Shqiptare dhe krenare. Maska e Xhenet.M.S.
    Anëtarësuar
    23-08-2009
    Vendndodhja
    Ne mesin e te dashurve te mi...
    Postime
    8,960
    Kur dashurohesh me mikun tënd,iku ne dreqen miqesia.
    - - Shumë shpesh ndodh rasti, kur dhembjen nuk mund ta ndash me askë!
    Agim Metbala"

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,315
    Varet se çfar mieqësie dhe ku ishte qellimi i miqesisë së atyre personave, nëse njeriu ka krijuar miqësi të shendoshë - mbi parime të shendosha, atëher ajo ashtu edhe vazhdon.... "çka lind nga mishi mish është, çka lind nga shpirti shpirt është"..., dmth, nëse njeriu ka krijuar shpoqëri ne bazë te ndikimeve të mishit - ajo sigurisht se edhe perfundon ashtu...

Mendoj se miqësia duhet të ruhet mbi vlerat e meiqësisë....
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

real Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Away from here.
    Postime
    8,500
    Citim Postuar më parë nga Xhenet.M.S. Lexo Postimin
    Pse mi? Une mendoj se kaloi ne nje shkalle me te larte, LOL. Pse duhet te ngeleni miq kur mund te jeni dicka me shume? Miqesia midis nje femre me nje mashkull me kalimin e viteve nuk do jete me si me pare sidoqe te jete.. Secili krijon familjen e vet, burrat behen xheloza ... e me radhe... e keshtu me radhe. Nejse ishte thjesht nje mendim. Nuk jam dashuruar ndonjehere me mikun e ngushte, se nuk kam konsideruar asnje mashkull mik te ngushte.
    Feelings change - memories don't.

...in the battle of Love! Maska e Pirate of Love
    Anëtarësuar
    07-09-2010
    Vendndodhja
    Made in Lugina!
    Postime
    677
    he akoma me mike-dashuri ketej eh ?

per mendimin, e tera eshte çeshtje si i definon, ngrit dhe nderton njeriu ato raporte, si mike, si te dashur!... Po he, ku ishe o surrat qe nuk ja shprehe qe nga fillimi ato ndjenja dashurie, apo ishe duke i shprehur ndonje mikes tjeter ato ndjenjat tua ? e tani... o mike, seç kam filluar te dashurohem ne ty

Nese do e trajtoja dike mike, do mbetej mike per mua, e nese do me pelqente, do ja beja me dije qe nga fillimi se ne ç`baze dua te ndertoj ato raporte dhe anasjelltas, nese do kishte nje The End ne dashuri nuk do ta ngaterroja ne asnje menyre me miqesi, fundi eshte fund- The End dhe pike, po ç`miqesi do mbash dhe ka mbetur me aty ?!

e shkruajta diku nga fillimi i temes, tani ajo shprehja "te dua" eshte bere pothuajse sikur ti thuash miremengjes o miredita edhe ate fare ne menyre spontane

He, a llove ju - miremengjesi
    ...do ti thoja te gjitha ne fytyre, por nuk e di ne cilen ?!

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    4,071
    Citim Postuar më parë nga Xhenet.M.S. Lexo Postimin

Me e mire se miqesia eshte dashuria
    Stay out of my dreams

cherry blossom girl Maska e broken_smile
    Anëtarësuar
    14-05-2010
    Postime
    3,991
    nuk e kuptoj ku qendron problemi ketu?
    Qui amant ipsi sibi somnia fingunt

Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    4,071
    Citim Postuar më parë nga broken_smile Lexo Postimin

Jo problem nuk po shoh askund, por po e shoh qe po dojn me nxjerr ndonje problem disa
    Stay out of my dreams

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anëtarësuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    6,617
    Citim Postuar më parë nga broken_smile Lexo Postimin
    Broken, do probleme ty?
    The Promise - I Will Always Love You S

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anëtarësuar
    22-03-2012
    Postime
    2,708
    .....ne mikesh edhe mund te ndodhe te dashurohem ndersa ne mik kurr jo,

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-09-2011
    Postime
    332
    Vajzat ne pergjithesi jane shpirt ngurta dhe te ftofta! Djemte qe miresjellen me to i perbuzin ndersa ato qe i trajtojne thjeshte si copa mishi i rrespektojne!

ti, une dhe melodia Maska e orhideja
    Anëtarësuar
    02-10-2010
    Postime
    3,701
    Ka nga ata qe po dashurojne armikun ......... e pse te mos dashurohet miku?
    Dashuroni, o njerez

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    670
    rujna zot nga femrat shqiptare....ku eshte pare dhe ne cilin vend te botes femrat kryejne nderhyrje kirurgjikale per te 'rifituar'' virgjerine....ne shqiperi!
    po pate nje lidhje jashte martesore me nje femer shqiptare..bo do bo ruaju se te shkaterroje jeten dhe familjen bashke...
    Nuk ka miqesi te sinqerte ne shqiperi mashkull-femer...jo jo ska! cdo gje e thene eshte vetem hipokrizi!
    Mbas 80 vitesh mbase po.....Jeni number one ne bote dhe sna e kalon kush per paradokse dhe hipokrizi.....
    imagjinoni,neper gjimnaze e neper shkolla te larta kush nuk ka pire ndonje cigare hashishi qenka kryeviktemi....breh breh breh....

i/e regjistruar Maska e user010
    Anëtarësuar
    21-05-2010
    Mosha
    33
    Postime
    919
    Për mendimin tim të dashurohesh me mikun-en ose dikë që ke shpesh kontakt është mjaft e zakontë..

Mbase po dal pak jasht teme por jam i besimit se dikush që është i lidhur ose i martuar kur vendos të shkojë me dikë tjetër, e bën shpesh me një të afërm, shok, koleg etj.

Kjo ndodhë sepse dikush krejt i huaj duhet të bëjë shumë hapa.. kurse një i afërm vetëm një hap sepse gjithë të tjerat kontakti, komunikimi, besimi, ngrohtësia etj janë atje gati.

Nuk është e rrallë shprehja klasike "po pse shkoi me shokun tim më të mirë, nuk kishte plot të tjerë"?

Tani që të kthehem tek tema.. për dashurin me mikun-en/shoqen unë besojë ç'do rast është i veçantë, herë ja vlen herë jo.. si do qoftë mësime janë të gjitha.

Pra kur e provon sigurisht do mësosh diçka dhe herën tjetër thjesht bën zgjidhje të cilat të vështirësojnë më pak jetën. Sigurisht ajo që mund të thuhet dhe ka vlerë praktike më shumë se sa morale, është se lidhje me miq, shokë, koleg pune etj mund të krijojnë vështirësi pas ndarjes në qoftë se njëra palë e ka marr pak rëndë... ata janë të detyruar të takohen prapë..

Nga ana tjetër shumë lidhje dhe martesa kanë filluar nge kontakte të afërta.. për mua një personalitet që është i pa njohur është shumë interesant... lidhjet nëpër qarqe të ngushta përpiqem ti shmang sepse zakonisht përballesh me shumë gjera që nuk i dëshiron (mësimet!).. ato që janë jashtë ciklit kanë super prioritet!

e larguar pergjithmone... Maska e tetovarja87
    Anëtarësuar
    26-11-2009
    Vendndodhja
    Tetove
    Postime
    6,430
    edhe mund te ndodhe,sepse s'ka fuqi njerzore qe mund ti ndaloj ndjenjat,
    kush mundi ti ndryshoj dhe to thot: Stop zemres,mos e duaj..
    nese ajo dashuri te kthehet behet akoma me mire,por edhe nese s'te kthehet-pune e madhe nese e humbet miqesin me te,po c'te duhet si mik/e nese nuk e ke ashtu si ta don zemra,
    po c'te duhet ti qendrosh perball si mike apo mik e gjrsa ai/ajo te te flet per dashurin e tij/saj te re,as edhe kjo nuk durohet,prandaj pune e madhe se mbaron shoqeria..

njohe nje cifte qe kan qen miq te ngushte,perderisa njeri tjetrit ia ndoogjonin hallet e problemet,ata u dashuruan,ama ishin miqe te ngushte,dhe sote jan cifti me i lumtur ne shoqerin ton
    Loti nuk sjell dhimbje,por dhimbja sjell lot,mos thuaj o Zot kam 1 dhimbje,por o dhimbje kam 1 Zot

Dieli Maska e [HD]
    Anëtarësuar
    12-11-2011
    Vendndodhja
    Suisse
    Mosha
    32
    Postime
    468
    Mendo ti nje cast...nje cast per mua... Te lutem kurre mos harro se dikur ke qare per mua...Dhe sa here me ke thene
    " ME SHUME SE JETEN TE DUA " ... Ne kujtime do jetoj gjithmone me ty dhe ti me mua ... LAMTUMIRE !!!
    Mos harro ti lutesh Zotit çdo mbrëmje.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    25-06-2012
    Postime
    675

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •