Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 40 prej 75
  1. #21
    i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    1,786
    Faleminderit
    22
    24 falenderime nė 19 postime
    ose ti nuk po di te shprehesh ose mjekja ja paska fut nje fjale koti qe mos pyet.
    Infekcioni i gjakut quhet seps,e po ta ket ate femija,eshte rast urgjent dhe nuk dihet ne ka shpetim,dmth ky term i fjalise perdoret vetem te nje semundje qe quhet SEPSA,
    Patjeter se femija juaj nuk ka te beje me te,sepse nje rast i till shtrohet ne spital.

    Ne shqiperi e keni prof Radovanin ne klinik te ORL-se ,beje njehere nje vizite aty dhe merr mendim nga me profesionalisti.

  2. #22
    _____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,580
    Faleminderit
    0
    Falenderuar 1 herė nė 1 postim
    Fjala qe perdor "infeksioni ne gjak" nuk me pelqen. S'di si ta kuptoj, e ka perdorur mjekja keshtu kot ne pergjithesi apo ne te verete ka infeksion gjaku. Cfare lloj infeksioni virus apo bakteria? Dhe cfare trajtimi i dhane. Nese eshte infeksion bakteriale ne gjak mori antibiotik nepermjet venave te gjakut djali per te trajtuar infeksionin a jo. Jam e mendimit qe u perdor shprehja 'infeksioni ne gjak' kot ne pergjithesi.

    Kur flet per infeksionin ne gjak eshte ndryshe se infeksioni ne gryken. Ok shume mire nuk qenkan bajamet. Tani infeksioni i grykes eshte thjeshte acarim, eshte virus, eshte bakteria? Cfare eshte? Cila eshte diagnoza? Po behem une me dhimbje koke tani lol. Ulja e hekurit nuk eshte diagnoze per infeksionin e vazhdueshem tek gryka.

    Per te caktuar cfare ka gryka i ben kete?

    https://catalog.hardydiagnostics.com...%20plt-WEB.jpg

  3. #23
    _____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,580
    Faleminderit
    0
    Falenderuar 1 herė nė 1 postim
    Citim Postuar mė parė nga teta Lexo Postimin
    ose ti nuk po di te shprehesh ose mjekja ja paska fut nje fjale koti qe mos pyet.
    Infekcioni i gjakut quhet seps,e po ta ket ate femija,eshte rast urgjent dhe nuk dihet ne ka shpetim,dmth ky term i fjalise perdoret vetem te nje semundje qe quhet SEPSA,
    Patjeter se femija juaj nuk ka te beje me te,sepse nje rast i till shtrohet ne spital.

    Ne shqiperi e keni prof Radovanin ne klinik te ORL-se ,beje njehere nje vizite aty dhe merr mendim nga me profesionalisti.

    S'te lexova mepare. Sheqyr qe s'paskam qene e vetmja qe me shkoi mendja ketu. Thashe se mbase eshte gjuha ime shqipe qe nuk kuptoj mire ndonjehere ne terminologji.


  4. #24
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2002
    Postime
    6,397
    Faleminderit
    0
    3 falenderime nė 3 postime
    Ja disa te dhena te analizave tek spitali Amerikan:

    Gjak Komplet

    WBC 12.8

    RBC 4.13

    HGB 11.0

    HCT 32.1

    MCV 77.7

    MCH 26.6

    MCHC 34.3

    PLT 301

    LYM% 21.9

    MXD % 7.2

    Neut% 70.9

    Lym|=| 2.8

    Mxd |=| 0.9

    Neut |=| 9.1

    RDW-CV 14.9

    PDW 8.1

    MPV 7.7

    P-LCR 10.3


    Perfundimi...........Eritrosedimenti 60 ------- Referenca 0-20 -------- Njesia mm/h------ Teksti i vlersimit HIGH



    Emri i testit CRP ..........Perfundimi 6.35----------Referenca 0-0.5----------Njesia mg/dl-------Teksti i vlersimit HIGH

  5. #25
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2002
    Postime
    6,397
    Faleminderit
    0
    3 falenderime nė 3 postime
    Testi i Mononuklozes infeksioze


    Materiali i ekzaminuar : Serum


    Ekzaminimi ------ Metoda ------- Rezultati ------- Norma


    ANTI-EBV IGG ----- EIA ----------- 2.5 Ul/ml -------< 9Ul/ml


    ANTI-EBV IGM -----EIA -----------3.4 Ul/ml ----------< 9Ul/ml




    Shenim:


    Per IGG dhe IGM :


    .............................< 9 Ul/ml = NEGATIV

    .............................< 11 Ul/ml = POZITIV

    ..............................9 - 11 Ul/ml = I DYSHIMTE


    IGM shfaqet ne fillim te infeksionit dhe zhduket pas 4 - 12 javesh

    IGG shfaqet 2 - 4 jave pas infeksionit dhe persiston gjithe jeten.


    Spitali Amerikan ne Durres

  6. #26
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2002
    Postime
    6,397
    Faleminderit
    0
    3 falenderime nė 3 postime
    Antistreptolizinat O ( ASLO )


    Materiali i ekzaminuar : Serum

    Ekzaminimi............ Rezultati........... Vlerat Normale


    ASLO ........... 119 Ul/ml ........... < 200 Ul/ml

  7. #27
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2002
    Postime
    6,397
    Faleminderit
    0
    3 falenderime nė 3 postime
    Proteina C Reaktive


    Materiali i Ekzaminuar : Serum


    Ekzaminimi............. Rezultati.......... Vlerat Normale


    PROT- C REAKTIVE 14, 75 mg/L .........< = 6 mg/L

  8. #28
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2002
    Postime
    6,397
    Faleminderit
    0
    3 falenderime nė 3 postime
    Bilanci i Anemise


    Materiali i egzaminuar : Serum


    Ekzaminimi..................... Rezultati.....................Vlera Normale


    SIDEREMIA ............... 18 ug/dL .................. 50 - 150 ug/dL


    FERRITNEMIA ................ ng/mL ...................... 9 - 159 ng/mL

  9. #29
    _____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,580
    Faleminderit
    0
    Falenderuar 1 herė nė 1 postim
    Per ato qe jam e sigurte po te kthej pergjigje.


    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Ja disa te dhena te analizave tek spitali Amerikan:

    Gjak Komplet

    WBC 12.8

    RBC 4.13

    HGB 11.0

    HCT 32.1

    MCV 77.7

    MCH 26.6

    MCHC 34.3

    PLT 301

    LYM% 21.9

    MXD % 7.2

    Neut% 70.9

    Lym|=| 2.8

    Mxd |=| 0.9

    Neut |=| 9.1

    RDW-CV 14.9

    PDW 8.1

    MPV 7.7

    P-LCR 10.3


    Perfundimi...........Eritrosedimenti 60 ------- Referenca 0-20 -------- Njesia mm/h------ Teksti i vlersimit HIGH



    Emri i testit CRP ..........Perfundimi 6.35----------Referenca 0-0.5----------Njesia mg/dl-------Teksti i vlersimit HIGH
    WBC ose qelizat e bardha jane te larta kur ke infeksion.

    Eritrosedimenti dhe CRP jane te larta kur ke pezmatim (keshtu ma perkthehu google translate fjalen inflammation). Inflammation mund te shkaktohet nga infeksionet kronike pra per nje kohe te gjate.

  10. #30
    _____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,580
    Faleminderit
    0
    Falenderuar 1 herė nė 1 postim
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Testi i Mononuklozes infeksioze


    Materiali i ekzaminuar : Serum


    Ekzaminimi ------ Metoda ------- Rezultati ------- Norma


    ANTI-EBV IGG ----- EIA ----------- 2.5 Ul/ml -------< 9Ul/ml


    ANTI-EBV IGM -----EIA -----------3.4 Ul/ml ----------< 9Ul/ml

    Kane bere test per te pare nese virusi Epstain Barr qe shkakton Mononukleozen eshte shkaktarja e ngritjes se larte te qelizave te bardha, te Eritrosedimenti, te CPR. Pergjigja ishte JO kjo nuk eshte shkaku.

  11. #31
    _____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,580
    Faleminderit
    0
    Falenderuar 1 herė nė 1 postim
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Antistreptolizinat O ( ASLO )


    Materiali i ekzaminuar : Serum

    Ekzaminimi............ Rezultati........... Vlerat Normale


    ASLO ........... 119 Ul/ml ........... < 200 Ul/ml
    Kane bere prap test per te pare nese Streptococcus ka qene shkaktarja. Pergjigja ishte JO.

  12. #32
    i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    1,786
    Faleminderit
    22
    24 falenderime nė 19 postime
    pasqyra e gjakut te fillimi eshte jo keq

    Wb-leukocitete 12000 mije (une kisha nje femije pacient me 18 mije dhe pediatrat nuk e benin problem
    RBC-eritrocitet 4,13 -normale
    HGB -hemoglobina 110 (anemi e lehte)
    Neutrofilet 70-kjo flet se a prezenc te bakteries ne trup..po ku?
    shqetesimi eshte te SE sedimentimi 60 ora e pare,dhe CRP 6.35
    (me falni por me duhen vlerat referente per tjera sepse ne punojm me tjera njesi,por deri ketu del se femija ka nje infekcion ne trup (JO NE GJAK!) dhe CRP e rritur flet per demtim qelizor si pasoj e infekcionit,kur pelcet nje qel e trupit lirohet kjoCRP pra eshte shenj se po demtohen qel diku,
    tani pyetje eshte ku?!

    examinime
    Echo e abdomenit primare
    duhet examinuar organet e mbrendeshme
    si dhe kardiologut te femijeve
    bajamet ketu nuk cenkan shum ne pyetje,


    hmmm pediater te mire dhe kardiolog te femijeve.

    femija eshte i ftohur,duhet te gjindet ku.!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga teta : 10-09-2011 mė 17:00

  13. #33
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2002
    Postime
    6,397
    Faleminderit
    0
    3 falenderime nė 3 postime
    Nuk di cte them, kur as mjeket nuk e dine Do me duhet ta coj per ne Itali, se ketu nuk e shtyj dot me. I kam bere edhe ezhe te kokes, grafi, skopi, per veshkat , melcin, e cdo gje dhe prap hic. Nejse, faleminderit te gjitheve per interesimin.

    Pershendetje te perzemerta

  14. #34
    i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    1,786
    Faleminderit
    22
    24 falenderime nė 19 postime
    lexo pasneser te lutem do ti konsultoi kete analiza me biokimistin tone dhe spec e hematologjise,mbase do kete noj info plus,

    por degjo kam takuar pacient me analiza edhe shuuuum me te dobeta dhe i kan kaluar,mos u shqeteso shum,infekcioni ka zgjidhje gjithmone,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga teta : 10-09-2011 mė 16:59

  15. #35
    i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    1,786
    Faleminderit
    22
    24 falenderime nė 19 postime
    po te noj kardiolog e kishe? dmth doktor zemre?

  16. #36
    _____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,580
    Faleminderit
    0
    Falenderuar 1 herė nė 1 postim
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Bilanci i Anemise


    Materiali i egzaminuar : Serum


    Ekzaminimi..................... Rezultati.....................Vlera Normale


    SIDEREMIA ............... 18 ug/dL .................. 50 - 150 ug/dL


    FERRITNEMIA ................ ng/mL ...................... 9 - 159 ng/mL
    Eurostar me dolen pak pune dhe nuk pata mundesi te thoja qe ketu tek ferritnemia ke harruar te japesh numrin.

    Do beje mire qe te rrjeshtoje simptomat e femijes qe ti kete Teta gati kur te konsultohet me hematologjistin. Kur i vjen infeksioni per sa kohe i zgjat, sa dite? Gryka cfare ngjyre eshte, e kuqe, e bardhe....bej pershkrimin. Temperatura e larte per sa kohe zgjate? Cfare ilacesh i keni dhene djalit dhe per sa kohe? Pra me cfare e keni trajtuar temperaturen e larte dhe nese ka qene efektive. Syte i behen te kuqe? Ka pasur pucra ne nje pjese te trupit?


    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    I kam bere edhe ezhe te kokes, grafi, skopi, per veshkat , melcin, e cdo gje dhe prap hic. Nejse, faleminderit te gjitheve per interesimin.
    Tek analizat; Albumin, Sodium, enzimen qe quhet ALT i ke bere?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga s0ni : 10-09-2011 mė 19:22

  17. #37
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2002
    Postime
    6,397
    Faleminderit
    0
    3 falenderime nė 3 postime
    Citim Postuar mė parė nga teta Lexo Postimin
    lexo pasneser te lutem do ti konsultoi kete analiza me biokimistin tone dhe spec e hematologjise,mbase do kete noj info plus,

    por degjo kam takuar pacient me analiza edhe shuuuum me te dobeta dhe i kan kaluar,mos u shqeteso shum,infekcioni ka zgjidhje gjithmone,
    Faleminderit per interesimin teta
    Citim Postuar mė parė nga s0ni Lexo Postimin
    Eurostar me dolen pak pune dhe nuk pata mundesi te thoja qe ketu tek ferritnemia ke harruar te japesh numrin.

    Do beje mire qe te rrjeshtoje simptomat e femijes qe ti kete Teta gati kur te konsultohet me hematologjistin. Kur i vjen infeksioni per sa kohe i zgjat, sa dite? Gryka cfare ngjyre eshte, e kuqe, e bardhe....bej pershkrimin. Temperatura e larte per sa kohe zgjate? Cfare ilacesh i keni dhene djalit dhe per sa kohe? Pra me cfare e keni trajtuar temperaturen e larte dhe nese ka qene efektive. Syte i behen te kuqe? Ka pasur pucra ne nje pjese te trupit?



    Tek analizat; Albumin, Sodium, enzimen qe quhet ALT i ke bere?

    Nuk e kan vene as ato tek pergjigja e analizave made in Albania .....

    Temperatura i zgjat nje jave dhe ka arritur deri aty saqe e ka vene ne nje gjendje te fikti.

    antibiotiku qe i kan dhen se fundmi ishte peliciline kristal ... Ndersa per temperature takipirine dhe keto shoruprat qe ipen zakonisht

  18. #38
    New York Maska e mario_kingu
    Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    North East
    Postime
    2,168
    Faleminderit
    0
    3 falenderime nė 3 postime
    eurostar1 pershendetje
    po ta them kete ketu ne amerike cdo femije ne moshen te vogel deri ne 4 vjec cdo semundje si anemia etc jan gjera qe regullohen pata vcunin e vllait me shum probleme tani eshte top

    do te thoja te merje femijen tend edhe ta coje ne itali greqi gjermani turqi ku te mundesh edhe jasht shqiperis se ne shqiperi mender tallin b... se duan lek
    mos prit me por ik edhe shiko femijen nese ke mundesin.

    me posht po te shkruaj keto qe me tha nusja pasi eshte, mjeke

    femijet me anemi duhet konsumojn shum lloje frutash te vitamines C edhe keto jan
    spinaq dhe barera jeshile,Fiku, shalqiu, luleshtrydhja, 150 gram leng karotash ne dite.
    150 ml leng te rrepes se kuqe, para buke.mandarina aferisht nje muaj mund ti japesh disa kokra ne dit

    te uroj nga zemra nje sherim te shpejt te femis edhe pls leje forumin edhe mjeket shqiptar edhecoje femijen ne perendim te mbarosh pune
    rrespekte edhe sherim te shpejt engjellit tend
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mario_kingu : 11-09-2011 mė 15:48
    Partizoni

  19. #39
    100%shqiptare Maska e loneeagle
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    not where i want to be
    Mosha
    32
    Postime
    4,233
    Faleminderit
    105
    56 falenderime nė 49 postime
    Citim Postuar mė parė nga anita340 Lexo Postimin
    Se dija se edhe nje infeksion veshi mund te shkaktoje anemi. Me hyri frika tani se edhe vajza ime me 6 muaj pati nje infeksion po e verejtem shpejt dhe e dergum te mjekja. Ajo se beri fare te madhe. Sot se si mu duk qe e prekte veshin shpesh dhe mendja aty me vajti .
    Mund te na thote dikush sa i madh duhet te jete ky infeksioni per te shkaktuar anemine ?
    Edhe ashtu do te marre nje vaksine te henen dhe do ta pyes edhe mjeken po ku ze rehat deri te henen une tash.
    Anita edhe une nuk e dija por ndonjeher cfare nuk ndodh. Biles mbaj mend ateher kisha shume pak shqetesim nga veshi edhe disa dite me vone filloj te me ftohej trupi vazhdimisht. Kur shkova tek mjeku kisha kaluar ne anemi edhe me thane qe u shkaktua nga infeksioni i veshit ne shqiperi behet fjale. Kur erdha ketu ne usa e pyeta mjekun edhe me tha qe po cdo infeksion i pa kuruar shkakton anemi. Une qe 2 vjece kam pas problem me veshin pothuajse 2-3 here ne vit me infektohet edhe marr antibiotik. E di qe eshte i demshem por ske cfare ben ndonjeher. Mjafton te me futet pak uje edhe me behet shume keq. Mos ki frik per vajzen se kjo rralle ndodh pothuajse cdo femij kalon infeksion veshi kur eshte i/e vogel.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga loneeagle : 11-09-2011 mė 15:44
    I LOVE GOD

    j&g

  20. #40
    i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    1,786
    Faleminderit
    22
    24 falenderime nė 19 postime
    ne anemi te qon atibiotiku qe ke marr per sherimin e veshit jo infekcioni i veshit,,

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

  • Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •