Me pelqen kjo diet se nuk ka vetem si qellim dobsimin, por synon te mirembaje trupin ne shendet dhe pa semundje.

* Grupi AB – Enigma

I rralle, karizmatik, misterioz

Fuqite
-I formuar per kushtet e sotme
-Sistem imunitar shume te dobet
-Kombinon fuqite e A dhe B

Dobesite
-Sistem tretes te dobet
-Prirje per system imunitar shume te hapur qe i lejon bakteret te hyjne lehte
-Vepron negativisht ne kushte te tipit A dhe B

Rreziqet
-Semundje te qarkullimit te gjakut
-Kancer
-Anemi

Profili diabetik
-Ushqim te perzier me mase
-Mish
-Prodhime deti
-Qumesht
-Tofu
-Fasule
-Bishtaja
-Drithera
-Perime
-Fruta

Per t’u dobesuar
Shmangni:
-Mish i kuq
-Fasule kidney
-Fasule lima
-Farera
-Miser
-Fragopuro

Ndihmojne:
-Tofu
-Prodhime deti
-Perime jeshile
-Fik kelp
-Ananas

Plotesime
-Vitamine C
-Krategos
-Exinakia
-Valeriana
-Kuersetini
-Lulegomari

Gjimnastika
-Ushtrime fizike qetesuese qe ndihmojne perqendrimin
-Joga
-Tai cci
-Kombinuar me gjimnastike te lehe
-Ecje
-Biciklete
-Tenis

Grupi B – Nomadet
I ekuilibruar, i shkathet, krijues

Fuqite
-Sistem te fuqishem imunitar
-Aftesi per tu pershtatur ndaj ndryshimeve te ambientit dhe te ushqimeve
-Sistem nervor i ekuilibruar

Dobesite
-Pa dobesi natyrale
-Por cekulibri mund te shkaktoje renie te imunitetit dhe viruse te rralla

Rreziqet
-Diabeti tipit I
-Sindromi i lodhjes se vazhdueshme
-Crregullime te sistemit imunitar
-Semundja e Lou Gerik.
-Semunjda e ujkut
-Forcimi i pllakes

Profili dietik
-Nga te gjitha me ekuiliber
-Mish(jo pule)
-Qumesht
-Drithera
-Fasule
-Bishtaja
-Perime
-Fruta

Per t’u dobesuar
Shmangni:
-Miser
-Thierrza
-Fisteke
-Susami
-Fagopuro
-Grure

Ndihmojne:
-Perime jeshile
-Veze
-Dre, sorkadhe
-Caj
-Glikoriza

Plotesime
-Magnez
-Glikoriza
-Ginko
-Lekithini

Gjimnastika
-Ushtrime fizike me mase ne ekuiliber me ushtrimet qetesuese
-Ecje
-Biciklete
-Tenis
-Not

* Grupi A – I kultivuari
I stresuar, bashkepunues, i rregullt

Fuqite
-Pershtatet mire ndaj ndryshimeve klimatike dhe te ushqimeve
-Sistemi imunitar i ruan dhe i perveteson me lehte elementet ushqimore

Dobesite
-Sistemi tretes delikat.
-Sistem imunitar te dobet.
-I hapur ndaj baktereve.

Rreziqet
-Semundje te zemres
-Kanceri
-Anemia
-Diabeti i dipit I

Profili dietik
-Vegjetarian
-Perime
-Tofu
-Prodhime deti
-Drithera
-Fasule
-Bishtaja
-Fruta

Per t’u dobesuar
Shmangni:
-Mishin
-Proshimet e qumeshtit
-Fasulen kidney
-Fasulen lima
-Grurin

Ndihmojne:
-Vajrat bimore
-Ushqime soje
-Perime
-Ananas

Plotesime
-Vitamina 12
-Acid folik
-Vitamina C
-Vitamina
-Kuersetini
-Lulegomari
-Krataigos
-Exinakia

Gjimnastika
-Ushtrime qetesuese
-Ushtrime qe ndihmojne perqendrimin
-Joga
-Tai cci

Grupi 0 – Gjuetari
I forte, i pavarur, udheheqes

Fuqite
-Sistemi tretes rezistent.
-Sistem te forte imunitar.
-Fuqi naturale kunder infeksioneve.
-Organizem i ndertuar per metabolizm rezultativ dhe te ruajtjes se elementeve ushqimore.

Dobesite
-Veshtiresi te pershtjatjes me dieta te reja dhe ambiente te reja.
-Sistemi imunitar mund te jete teper aktiv dhe te sulmoje vete organizmin.

Rreziqet
-Crregullime te piksjes se gjakut
-Semundje infektive
-Artride
-Nivel te ulet te tiroideve
-Ulcera
-Alergji

Profili dietik
-Shume proteina
-Mishngrenes
-Mish
-Pershk
-Perime
-Fruta

Te kufizuara
-Drithera
-Fasule
-Bishtanja

Per t’u dobesuar
Menjanoni:
-Grurin
-Misrin
-Fasulen kidney
-Fasulen navy
-Thierze
-Lakren
-Lulelakren

Ndihmojne:
-Fikia kelp
-Prodhime deti
-Kripe
-Melci
-Mish i kuq
-Spinaq
-Brokola

Plotesime
-Vitamina B
-Vitamina K
-Kalcium
-Jod
-Glikoriza
-Fikia kelp

Gjimnastika
-Gjimnastike e forte
-Aerobike
-Arte marciale
-Vrapim