Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 37 prej 37
 1. #21
  18 scudetti Maska e Gjinokastra
  Antarsuar
  29-08-2009
  Mosha
  28
  Postime
  1,164
  Faleminderit
  0
  6 falenderime n 6 postime
  Citim Postuar m par nga javan Lexo Postimin
  E Rusishtja eshte?  Atehere pse je ne kete diskutim?  Je kondra? Kur te vendoset rezultati analizave shkencore me vote, mbase hyn ne pune. Gjer atehere, ata qe dine nuk kane nevoje per aprovimin tend qe te paraqesin rezultatet e punes se tyre.

  ---

  Si the quhej gadishulli? Hemos? Emer interesant. Nje ndryshim zanoreje dhe ja ku kemi trajta te pafund.
  Po, Rusishtja eshte gjuhe Indo-Evropiane . Familja e gjuheve sllavo-balltike .

  Jam ne kete diskutim se nuk te muarre leje ty , te japesh nje mendim nese Greqishtja e lashte apo Latinishtja rrjedhin nga Shqipja nuk do te thote te flasesh Latinisht apo Greqishten e lashte . Askush ketu nuk di Latinisht apo Greqishte te lashte .

  Nuk jam kundra asaj qe mendon ti o njeri i inatosur , qehtesohu edhe kupto cfare po mundohem te them . Sic ju a kam shpjeguar edhe me pare nje gjuhe centum nuk mund te rrjedhi nga nje gjuhe satem , prandaj fryni syte , se derisa Shqipja te vazhdoj te klasifikohet si satem , vetem do ta enderroni Latinishten me Greqishten e lashte qe jane gjuhe centum .

  Hemos(Haimos) ishte figure mitologjike nga Greqia e lashte . Ishte i personifikuar me trup burreror , edhe sipas mitoligjise ishte burre , edhe jo grua . + fjala shqipe "meme" eshte gati njelloj me Italishten "mamma" , prandaj une as ate fjale nuk do e proklamoja shume .
  [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

 2. #22
  i/e regjistruar Maska e fegi
  Antarsuar
  29-05-2009
  Postime
  5,796
  Faleminderit
  0
  36 falenderime n 36 postime
  vazhdim(3)Shkruan:Rexhep Doqi

  Sipas ketij monoftongizimi te lashte Tudan,ne na del edhe sfrimi i mundshem i rrenjes tim-(t-`m) te hidronimi Timok me rrenjen tum-ose thum-te etnikoni dardan Thunatae-ve,si dhe ndriqimi hipotetik i pjeses se pare te hidronomit Danub,te cilat jane hidronime te ngjajshme kuptimesh e fonetikisht. Per ta bere afrimin fonetik te rrenjes Thun-me rrenjen tin-dhe Tim-ne hidronimin Timok,ma ka mbushur mendjen,pra,sidomos shtrirja e Thunatve gjeografikisht ne luginen e Timokut, sepse F.Papazoglut"Thunatet ne lindje kufizoheshin me fisin thrakas te Medeve".Edhe me bindes si per shtrirje ashtu edhe per etimologjite ne fjale flet mendimi i E.Qabejt,kur i krahason dardanet Thunatae "me emrin e tinve e te bitineve te ballkanit lindor...".Keshtu ,rrenja Thun-ka rendesi edhe per paralele me trajten hun-hum(hume,humze,nje lloj argjili karakteristik me ngjyre hiri,pra te mbyllte,qe eshte perdorur per larjen e flokve),e ka edhe matronimi Hume-a,po ne ane te Llapit ka edhe patronimi Humolli.Ketu mbase mund te futet,ne kete familje fjalesh per nga kuptimi dhe fonetika historike,edhe fjala hi(hini hiri),krahazi fjales me ngjyre te tille qe perdoret ne te folmete kosovare tim per tym i se njejtes ngjyra.Po i kthehemi rrenjes thun-:dum-.Ne tri hartae shek.II-te eshte shenuar Danubi si D_nubius Flu dhe Danubius F_uvius,dhe te shek.I-II-teanuviusF.dhe shek.IV.VIanuvius F.(Ister.).Siq po shihete emri i lumit Danub shfaqete me pjesen e pare Dan-(ngjashem si ne pjesen e dyte te kompozitave qe i thekson M.Budimiri:`___a___),ku munde te kerkohete parapriresja *ten-"i turbullte, i errte",dhe pjesa e dyte *-ub"uje",pra per i turbullte uje ose sot uje i turbullte.Ka gjase qe rrenja *tan-"i errte"me sonorizimin e ballores ka dhene *dan-ne Danub,nese merret se eshte e ngjajshme me fjalen e lashte ne ind,vj.*t_mah"i errte"(*tam->*tan),atehere edhe ne hidronimin Danub eshte shume e moqme,duke ndryshuar vetem tingullin-m ne -n ne rrenje.Po per shnderrimin e-m-s ne -n mbase terthorazi flet edhe ky mendim i B.Bokshit:"1.Dihete se -ne e kallezores se shquar(nusene etj.)u gjykua nga H.Pederseni si refleks i shkrirjes se kallzores ie.*-m me nyjen shquese ne te njejten rase *tam,*tom*-(_)+*tom) nepere fazat*-mt>*-nt*-nd>*-nn>-n"Dhe,kur jemi te shqyrtimi i rrenjes dan-,po theksoj se E.Qabej theksonte te greket danaet.Sipas ketij mendimi Danaet sikur ishin nje fis ne vete paragrek.Edhe ne vepren "Eneida"t shfaqet Danajt,pra"Danajt ngadhnjyes".Perkitazi me rrenjen dan-po bej te ditur se per te ne funksion onomastik kam bere fjale njeher,ku edhe e kam permendur edhe nje fshat me kete rrenje Dankoviq ne Toplicen r Eper(te Nishi),qe mbase per ne ate ane kah Danubi ka rendesi.(vijon)

 3. #23
  18 scudetti Maska e Gjinokastra
  Antarsuar
  29-08-2009
  Mosha
  28
  Postime
  1,164
  Faleminderit
  0
  6 falenderime n 6 postime
  Danet ishte nje nga sinonimet e Homerit per te quajtur Akejte . Danub nuk ka lidhje fare se eshte emer mesjetar . Emri i lashte ishte Ister .
  [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

 4. #24
  i/e regjistruar Maska e fegi
  Antarsuar
  29-05-2009
  Postime
  5,796
  Faleminderit
  0
  36 falenderime n 36 postime
  vazhdim(3)

  Mirepo ,rrenja tan-, kujtoj e ngjajshme me dan-,ruhet edhe ne antroponimet mesjetare dhe te sotme te llojit Tana,mandej ne patronimet Tanushja ne fshatin gjonaj te Hasit te Prizerenit,Tanasheci ne kat.Lladrovc te Malisheves(Malasit),si dhe ne emrin e katundit Tanushe qe ndodhet ne mes te Kosoves dhe Maqidonise se sotme etj.Vlene per te theksuar se rrenja dan-,pikirisht ne hidr.Danub,ka gjasa qe te kete ngjajshmeri edhe me nji variante tjeter te ksaje rrenje tun-, e cila mbase qendron ne bazen e emrit te fisit ilir te dardanve Thunatae-Tunatae,ku mund ta kemi monoftongizimin e teun ->tun,ngjashem si i thekson M.Budimiri shembujt teuta/touta perkatsisht teuda/touda...me disimilimin e rendit dental:t-d".Per kete lloj kompozite dvandva tregojne shembujt e nxjerr nga M.Budimiri"____.Keto variante e fundite e tregojne infiksin nazal qe nuk egziston ne formen joderivate qe na ka ruajtur ne menyr jo te drejte glosa alfabetike e Hesijevit ____a_".Edhe me te qarta dalin paralelet e M.Budimirit Teutamos e Teutamides "me emrat___(_)___(_)__,si eshte quajtur patronimi i bineqve hyjnor,te ashtuquajtur"femijet e Zeusit...hyjnive te burimit indoevropian te quajtur Tin Tinia dhe nga pjesa e kombinuar e pjesa se dyte te pashpjegushme te kompozites-__".Dhe duke perfunduar me shembujte e M.Budimirit,po i theksojme edhe keta shembuj qe ai i quan indoevropiane:Teuta,Teut_na,___,___,Teutanes,Teuta tes,____ ____Teutmeitis,Teutoburgium,Tetones,___me vokalizimin eu,qendron ne anen e kundert...tauta me vokalizimin ou."Rendesia te veqanta ka edhe rrenja e dyte,pra ub-ne hidronimin antik Danubius,qe shfaqet edhe si uv-ne Lashtesi,po edhe sot si av-ne serbishte Dunav,dhe qe perdoret edhe me shume ojkonime,hidronime e oronime te sotem,porse kesaj baze do t i kthehem njehere tjeter,sepse shfaqet kujto edhe te hidronimi Kollubare ne Serbi,tek oronimi Qajupi ne Shqiperi etj.Rrenjen e hershme *tun-I.Duridanovi e sheh indoevropiane,dhe prej saj i nxjerr disa emra lumenjesh,si p.sh.:"Tonzos nga shek.II p.e.r.,___prej shek.VIII-lumi Tund_a nga ie.*(s)tundio- e afert me armen.T`ndium"zhurme,perplasje,renie",shq.shty(n)j "perplas"nga ie *studni_,lat.tundo"perplas,godit"",ind.vj.tundate "perplas", Ne greqishte emri i moqem(___)-o-ja ne rrenje qendron ngjashem si u...".
  Keshtu,lidhur me rrenjet ap-,up.po shtojm shkrtimisht se P.Hr.Ilievski i permend emertimet e lashta Messapioi-Metapio,mandej thote:".... krh.Apsus, lumi i sotem Osum,pjesa e eperme e Semanit ne jug te Shqiperise;Colapis,Kupa e sotme,rrjedha e djathte e Saves,nga quel-,quol-"sillet, perzihet" dhe apis"uje";Syrapilli,nga syra "i tharbet" dhe apa"uje"ne Panoni...Baza i.e.*ap-shfaqet edhe me konsonantin b.Latinisht amnis buron prej *abnis dhe kjo nga *apnis...Nga sa u tha me siper rrenja *ap-(variantet *up-,*-ap)-aps ka qene e perhapur jo vetum ne Gadishullin Ballkanik,por ne tere Evropen dhe ne Hindi e Persi. Ne Gadishullin Ballkanik eshte dokumentuar ne Maqidonine antike,Iliri,Thraki, Pajoni,Greqi e Daki...">Per kete rrenje apo fjale ne shqipe ubel ubla flet gjersisht Vaclav Polaku.Ne rreth te Tuzi kjo fjale ishte ne perdorim tezakonshem per puse ose bunare,si per shembull ne kat.
  Milesh ishte e njohur Ubla Mileshit,nderkaq ne katundet Zajaz e Serbice te Kerqoves ne Maqidoni perdoret fjala ubla per uje ne grope,ne ferkeme te kaute,p.sh.thone:"S`u gjet kun ubel me pi uje"(vijon)
  Ndryshuar pr her t fundit nga fegi : 24-01-2010 m 13:11

 5. #25
  18 scudetti Maska e Gjinokastra
  Antarsuar
  29-08-2009
  Mosha
  28
  Postime
  1,164
  Faleminderit
  0
  6 falenderime n 6 postime
  Te gjithe vendemrat me Teuto qe permende jane proto gjermanike . Teuto = popull nga Duitsch(gjermanishtja pre historike) .
  [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

 6. #26
  i/e regjistruar Maska e fegi
  Antarsuar
  29-05-2009
  Postime
  5,796
  Faleminderit
  0
  36 falenderime n 36 postime
  Citim Postuar m par nga Gjinokastra Lexo Postimin
  Vetem 1 gje ! Nuk ka ekzistuar ndonjehere dicka si "gadishulli ilirik" . Iliret ishin qytetare te dores se dyte ne kete gadishull . Emri ishte Hemos(Haimos) ose Hemus(Haemus) .
  prej grekve e more kete histori.

 7. #27
  i/e regjistruar Maska e fegi
  Antarsuar
  29-05-2009
  Postime
  5,796
  Faleminderit
  0
  36 falenderime n 36 postime
  Citim Postuar m par nga Gjinokastra Lexo Postimin
  Te gjithe vendemrat me Teuto qe permende jane proto gjermanike . Teuto = popull nga Duitsch(gjermanishtja pre historike) .
  Popull gjerman ska pas kur gjermanet jan kelt sipase autorve antik.Gjemanet i kan quajtur (Keltet e bardhe)
  Ndryshuar pr her t fundit nga fegi : 24-01-2010 m 23:52

 8. #28
  18 scudetti Maska e Gjinokastra
  Antarsuar
  29-08-2009
  Mosha
  28
  Postime
  1,164
  Faleminderit
  0
  6 falenderime n 6 postime
  Citim Postuar m par nga fegi Lexo Postimin
  prej grekve e more kete histori.
  Eshte historia zyrtare e njohur nga shteti shqiptar ! Perrallat si gadishulli ilirik jane shpikur neper forume nacionaliste . Serbet thone gadishulli Serb etj

  Citim Postuar m par nga fegi Lexo Postimin
  Popull gjerman ska pas kur gjermanet jan kelt sipase autorve antik.Gjemanet i kan quajtur (Keltet e bardhe)
  Gjermanet jane kelt ? INJORANCA VRET ! <<< Mbaje mend !

  Keltet nuk kane asnje lidhej me gjermanet ! edhe Latinet kane me shume lidhje gjuhesore edhe gjenetike me keltet , sesa me gjermanet !

  Mjafton te kerkosh ne ndonje enciklopedi online ,ose libra online gratis , se le nam me keto proklamime .
  [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

 9. #29
  i/e regjistruar Maska e fegi
  Antarsuar
  29-05-2009
  Postime
  5,796
  Faleminderit
  0
  36 falenderime n 36 postime
  Citim Postuar m par nga Gjinokastra Lexo Postimin
  Eshte historia zyrtare e njohur nga shteti shqiptar ! Perrallat si gadishulli ilirik jane shpikur neper forume nacionaliste . Serbet thone gadishulli Serb etj  Gjermanet jane kelt ? INJORANCA VRET ! <<< Mbaje mend !

  Keltet nuk kane asnje lidhej me gjermanet ! edhe Latinet kane me shume lidhje gjuhesore edhe gjenetike me keltet , sesa me gjermanet !

  Mjafton te kerkosh ne ndonje enciklopedi online ,ose libra online gratis , se le nam me keto proklamime .
  2 290 Tani pjes prtej Rhenus, menjher pas vendi i Celti, shpatin drejt lindjes dhe jan t pushtuar nga gjermant, t cilt, edhe pse ato ndryshojn pak nga stoku kelt n se ata jan t hutoj, shtatlart dhe kan flok yellower , jan n t gjitha aspektet e tjera t ngjashme, pr t ndrtuar, zakonet, dhe mnyrat e jets ata jan t tilla si kam thn 9 the Celti jan. And I also think that it was for this reason that the Romans assigned to them the name " Germani ," as though they wished to indicate thereby that they were "genuine" Galatae, for in the language of the Romans " germani " means "genuine." 10 Dhe un gjithashtu mendoj se kjo ishte pr kt arsye q romakt t caktuar t tyre emrin "Germani," sikur ata dshirojn t tregojn n kt mnyr se ata ishin "t vrtet" Galatae, sepse n gjuhn e Romakve "germani" do t thot "e vrtet . 10
  (Vol. III) Straboni
  Geography Gjeografia.http://penelope.uchicago.edu/Thayer/...rabo/home.html Ki nevoj me lexu ma shume
  Ndryshuar pr her t fundit nga fegi : 25-01-2010 m 13:58

 10. #30
  18 scudetti Maska e Gjinokastra
  Antarsuar
  29-08-2009
  Mosha
  28
  Postime
  1,164
  Faleminderit
  0
  6 falenderime n 6 postime
  Citim Postuar m par nga fegi Lexo Postimin
  2 290 Tani pjes prtej Rhenus, menjher pas vendi i Celti, shpatin drejt lindjes dhe jan t pushtuar nga gjermant, t cilt, edhe pse ato ndryshojn pak nga stoku kelt n se ata jan t hutoj, shtatlart dhe kan flok yellower , jan n t gjitha aspektet e tjera t ngjashme, pr t ndrtuar, zakonet, dhe mnyrat e jets ata jan t tilla si kam thn 9 the Celti jan. And I also think that it was for this reason that the Romans assigned to them the name " Germani ," as though they wished to indicate thereby that they were "genuine" Galatae, for in the language of the Romans " germani " means "genuine." 10 Dhe un gjithashtu mendoj se kjo ishte pr kt arsye q romakt t caktuar t tyre emrin "Germani," sikur ata dshirojn t tregojn n kt mnyr se ata ishin "t vrtet" Galatae, sepse n gjuhn e Romakve "germani" do t thot "e vrtet . 10
  (Vol. III) Straboni
  Geography Gjeografia.http://penelope.uchicago.edu/Thayer/...rabo/home.html Ki nevoj me lexu ma shume  http://en.wikipedia.org/wiki/Celts

  http://en.wikipedia.org/wiki/Germanics

  http://en.wikipedia.org/wiki/Celtic_languages

  http://en.wikipedia.org/wiki/Germanic_languages

  http://en.wikipedia.org/wiki/Indo-European_languages

  http://en.wikipedia.org/wiki/Indo-European_people

  http://en.wikipedia.org/wiki/Y-DNA_h..._ethnic_groups

  Mos u lodh kot me 1 dokument historie . Sepse etnologjia bazohet me gjenetiken e popujve , por edhe me faktor te tjere sekondar si gjuha apo kostumet .
  [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

 11. #31
  i/e regjistruar Maska e fegi
  Antarsuar
  29-05-2009
  Postime
  5,796
  Faleminderit
  0
  36 falenderime n 36 postime

  Thumbs up

  Keto shenime jon tani i kan dryshuar si dojne vete,keto jon genjeshtra te gjitha.ADn-ja e gjermanve eshte 50% kelte
  Ndryshuar pr her t fundit nga fegi : 25-01-2010 m 20:56

 12. #32
  18 scudetti Maska e Gjinokastra
  Antarsuar
  29-08-2009
  Mosha
  28
  Postime
  1,164
  Faleminderit
  0
  6 falenderime n 6 postime
  Citim Postuar m par nga fegi Lexo Postimin
  Keto shenime jon tani i kan dryshuar si dojne vete,keto jon genjeshtra te gjitha.ADn-ja e gjermanve eshte 50% kelte
  A ka moderator ketu ?

  I dine rregullat moderatoret ?

  Qe dikush te bej proklamime duhet te sjelli referenca !

  Sidomos keto referenca duhet te jene SHUME bindesi nese pretendohen qe te dalin mbi referenca te meparshme !

  Personi me siper po ben nje spam shembullor , 10 referenca ka mesiper , del THOTE fjale pa referenca per te hedhur poshte referencat, ju moderatoret vete i dini rregullat e forumit per spamin ?

  Si lejohen postime qesharake , ku referencat poshterohen duke i quajtur genjeshtra , edhe kush e ben kete nuk ka asnje reference me bindese nga ana e vete ???

  Kete duhet te lexojne super moderatoret ose adminet edhe te muarrin masa ndaj moderatoreve !

  Edhe trollet si mesiper duhet te ndeshkohen sic parashikojne rregullat e forumit , rregullat nuk i bejne moderatoret , por vetem duhet ti zbatojne ato .
  [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

 13. #33
  i/e regjistruar Maska e fegi
  Antarsuar
  29-05-2009
  Postime
  5,796
  Faleminderit
  0
  36 falenderime n 36 postime
  Vazhdim (4) Dr.Rexhep Doqi
  Mirpo perveq ndryshimit te zanoreve dhe bashtigllorve te rrenjes *tam *tem>teum>tim tin (din dun?)>tit<tur etj.,per ndryshimet ose zhvillimit e ballores se rrenjes t- flet Petar Skoku,kur ben fjale per Kninin e sotem ne Kroaci se:"b)tenin...ka mundur qe *Antininia te jep _n_nia>T_nin_>Tnin(per kalimin tn>kn ka edhe paralele te tjera) >Kn__Ak. Rj. V.117 >KLin Ak. Rj.V 76 me disimilimin e njohur n -n>1-n".Kete e verteton edhe M.Budimiri,"me disimilimin e rendit dental-d ndaj q-d(krh. Knin nga faza me e lashte Tnin dhe fjalen tone te huaj me burim grek katarka ndaj katartios)."
  Kur eshte fjala per kompoziten e mundshme Timok (tim+akua = Tim "i thimte, i thinjur, i i turbullte"+ akua "uje", qe d.m.th.uje i turbullte, i perhimte,i thinjur) ka rendesio kujtoj per renditjen e fjaleve,qe mund te ndihmoje ndriqimi edhe ne gjuhen e hershme paraprirse te shqipes, prabiemer+emer,per te cilen qeshtje kane folur disa gjuhtar te njohur,dhe ne e shohim edhe te emertimet shume te moqme:hidr.Danub;or. Tomorr; etn.Galabroi (qe ka dhene Gallap, Kalabri); etn. Triballi; or Dimallum; etn. Ditini (Di_ini);Triteuta ;etn.Trikornens;or.
  Qajupi etj.,per te cilen dukuri ne gjuhen shqipe dhe ne disa gjuhe ballkanike kam folur ne kete punim ne variant te gjere ne dorshkrim.

  Relikte te shqipes se moqme te ngurosura ne luginen e Timokut

  Per fjalen antike tri, balle e gal(ne emrat e fiseve Triballi e Galabri) se jane iliro-shqiptare ne ato ane,kujtoj se flasin edhe shume te dhena onomastike ilire-shqipe te sotme, te ruajtur si relikte te gjuhes shqipe ne onomastiken e Lugines se Timokut.Keto te dhena,qe i ka shenuar gjersisht Lj.R.Kozhelacit jane te shumta,por ne po i marrim ne veshtim vetem disa.
  Keshtu,eshte shkruar:Albanac-Rista,qe emrin e ka Rista,kurse quhet me epitetin albanac,per shqiptar,sepse, si duket te paret e tij ishin shqiptare.Ne katundin Borovac: "Arnavuti...Quhen Jovanoviq e Milanoviq";ne Valevac: " Arnauti (Stevanovici)...Thuhet se kane ardhur nga Kosova,nga Arnautluku...Quhen Stefanoviq, Tasiq, Velojeviq, Vlladimiroviq, Stanojeviq, Jakovleviq", Pra, per shqiptar autori here aranut-arnvut.
  Mendoj se edhe etniku Turci per turq dhe tur_in per turk nuk ka te beje me perkatesin kombtareturke po me shqiptar muslimane, qe "Turqit" i permende ne pese fshatra ne Verbice tani quhen Cvetkoviq;ne Jelashnice quhen Peshiq e Gjorgjeviq; ne Kozhel quhen Bozhinoviq ;ne Oshlan quhen Jociq,Nikoliq e Tomiq,dhe ne Ternovac quhen Stevanoviq.Gjithashtu per asimilimin e shqiptarve musliman ,duke marre emra sllave-serbe,deshmojne keto antroponime dhe patronime:Sulja qe tani quhet Millomir ne kat.Buqje; Murat e quhej Zhivojin dhe Musa e quhet Radomir ne Verbica;dhe si me karakteristik: "Mustanoviqi (<Mustafiqi)...pasiqe kane qene muslimane deri ne v.1892,kane pasur emra turq(e ka fjalen per emra musliman -R.D.),dhe ne ate vite jane bere krishter."Per pranine e shumte te banorve shqiptar musliman fshatrat e Timokut,qe sot jane asimiluar ne serbe,pos shembujve te tjere po i theksojme edhe keto patronime: Osmanovi_ ne kat. Miniqevo dhe Osmananovci ne kat.Trnovac etj.(vijon)
  Ndryshuar pr her t fundit nga fegi : 02-02-2010 m 06:53

 14. #34
  18 scudetti Maska e Gjinokastra
  Antarsuar
  29-08-2009
  Mosha
  28
  Postime
  1,164
  Faleminderit
  0
  6 falenderime n 6 postime
  Citim Postuar m par nga fegi Lexo Postimin
  Vazhdim (4) Dr.Rexhep Doqi
  Mirpo perveq ndryshimit te zanoreve dhe bashtigllorve te rrenjes *tam *tem>teum>tim tin (din dun?)>tit<tur etj.,per ndryshimet ose zhvillimit e ballores se rrenjes t- flet Petar Skoku,kur ben fjale per Kninin e sotem ne Kroaci se:"b)tenin...ka mundur qe *Antininia te jep _n_nia>T_nin_>Tnin(per kalimin tn>kn ka edhe paralele te tjera) >Kn__Ak. Rj. V.117 >KLin Ak. Rj.V 76 me disimilimin e njohur n -n>1-n".Kete e verteton edhe M.Budimiri,"me disimilimin e rendit dental-d ndaj q-d(krh. Knin nga faza me e lashte Tnin dhe fjalen tone te huaj me burim grek katarka ndaj katartios)."
  Kur eshte fjala per kompoziten e mundshme Timok (tim+akua = Tim "i thimte, i thinjur, i i turbullte"+ akua "uje", qe d.m.th.uje i turbullte, i perhimte,i thinjur) ka rendesio kujtoj per renditjen e fjaleve,qe mund te ndihmoje ndriqimi edhe ne gjuhen e hershme paraprirse te shqipes, prabiemer+emer,per te cilen qeshtje kane folur disa gjuhtar te njohur,dhe ne e shohim edhe te emertimet shume te moqme:hidr.Danub;or. Tomorr; etn.Galabroi (qe ka dhene Gallap, Kalabri); etn. Triballi; or Dimallum; etn. Ditini (Di_ini);Triteuta ;etn.Trikornens;or.
  Qajupi etj.,per te cilen dukuri ne gjuhen shqipe dhe ne disa gjuhe ballkanike kam folur ne kete punim ne variant te gjere ne dorshkrim.

  Relikte te shqipes se moqme te ngurosura ne luginen e Timokut

  Per fjalen antike tri, balle e gal(ne emrat e fiseve Triballi e Galabri) se jane iliro-shqiptare ne ato ane,kujtoj se flasin edhe shume te dhena onomastike ilire-shqipe te sotme, te ruajtur si relikte te gjuhes shqipe ne onomastiken e Lugines se Timokut.Keto te dhena,qe i ka shenuar gjersisht Lj.R.Kozhelacit jane te shumta,por ne po i marrim ne veshtim vetem disa.
  Keshtu,eshte shkruar:Albanac-Rista,qe emrin e ka Rista,kurse quhet me epitetin albanac,per shqiptar,sepse, si duket te paret e tij ishin shqiptare.Ne katundin Borovac: "Arnavuti...Quhen Jovanoviq e Milanoviq";ne Valevac: " Arnauti (Stevanovici)...Thuhet se kane ardhur nga Kosova,nga Arnautluku...Quhen Stefanoviq, Tasiq, Velojeviq, Vlladimiroviq, Stanojeviq, Jakovleviq", Pra, per shqiptar autori here aranut-arnvut.
  Mendoj se edhe etniku Turci per turq dhe tur_in per turk nuk ka te beje me perkatesin kombtareturke po me shqiptar muslimane, qe "Turqit" i permende ne pese fshatra ne Verbice tani quhen Cvetkoviq;ne Jelashnice quhen Peshiq e Gjorgjeviq; ne Kozhel quhen Bozhinoviq ;ne Oshlan quhen Jociq,Nikoliq e Tomiq,dhe ne Ternovac quhen Stevanoviq.Gjithashtu per asimilimin e shqiptarve musliman ,duke marre emra sllave-serbe,deshmojne keto antroponime dhe patronime:Sulja qe tani quhet Millomir ne kat.Buqje; Murat e quhej Zhivojin dhe Musa e quhet Radomir ne Verbica;dhe si me karakteristik: "Mustanoviqi (<Mustafiqi)...pasiqe kane qene muslimane deri ne v.1892,kane pasur emra turq(e ka fjalen per emra musliman -R.D.),dhe ne ate vite jane bere krishter."Per pranine e shumte te banorve shqiptar musliman fshatrat e Timokut,qe sot jane asimiluar ne serbe,pos shembujve te tjere po i theksojme edhe keto patronime: Osmanovi_ ne kat. Miniqevo dhe Osmananovci ne kat.Trnovac etj.(vijon)
  Tribalet edhe Galabret visheshin si Kelt , mbishkrimet ne kulturen e tyre materiale ishin Kelte , edhe vendemrat e vendeve ku jetonin ishin Kelte .
  [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

 15. #35
  i/e regjistruar Maska e fegi
  Antarsuar
  29-05-2009
  Postime
  5,796
  Faleminderit
  0
  36 falenderime n 36 postime
  Citim Postuar m par nga Gjinokastra Lexo Postimin
  Tribalet edhe Galabret visheshin si Kelt , mbishkrimet ne kulturen e tyre materiale ishin Kelte , edhe vendemrat e vendeve ku jetonin ishin Kelte .
  edhe shqiptaret e kan 17% gjake kelte sipase adn-se Gjate mesjetes jane martuar me franqeze.
  Ndryshuar pr her t fundit nga fegi : 02-02-2010 m 12:03

 16. #36
  i/e regjistruar Maska e fegi
  Antarsuar
  29-05-2009
  Postime
  5,796
  Faleminderit
  0
  36 falenderime n 36 postime
  [QUOTE=fegi;2583745]Vazhdim (4) Dr.Rexhep Doqi
  Mirpo perveq ndryshimit te zanoreve dhe bashtigllorve te rrenjes *tam *tem>teum>tim tin (din dun?)>tit<tur etj.,per ndryshimet ose zhvillimit e ballores se rrenjes t- flet Petar Skoku,kur ben fjale per Kninin e sotem ne Kroaci se:"b)tenin...ka mundur qe *Antininia te jep _n_nia>T_nin_>Tnin(per kalimin tn>kn ka edhe paralele te tjera) >Kn__Ak. Rj. V.117 >KLin Ak. Rj.V 76 me disimilimin e njohur n -n>1-n".Kete e verteton edhe M.Budimiri,"me disimilimin e rendit dental:t-d ndaj q-d(krh. Knin nga faza me e lashte Tnin dhe fjalen tone te huaj me burim grek katarka ndaj katartios)."
  Kur eshte fjala per kompoziten e mundshme Timok (tim+akua = Tim "i thimte, i thinjur, i i turbullte"+ akua "uje", qe d.m.th.uje i turbullte, i perhimte,i thinjur) ka rendesio kujtoj per renditjen e fjaleve,qe mund te ndihmoje ndriqimi edhe ne gjuhen e hershme paraprirse te shqipes, pra:mbiemer+emer,per te cilen qeshtje kane folur disa gjuhtar te njohur,dhe ne e shohim edhe te emertimet shume te moqme:hidr.Danub;or. Tomorr; etn.Galabroi (qe ka dhene Gallap, Kalabri); etn. Triballi; or Dimallum; etn. Ditini (Di_ini);Triteuta ;etn.Trikornens;or.
  Qajupi etj.,per te cilen dukuri ne gjuhen shqipe dhe ne disa gjuhe ballkanike kam folur ne kete punim ne variant te gjere ne dorshkrim.

  Relikte te shqipes se moqme te ngurosura ne luginen e Timokut

  Per fjalen antike tri, balle e gal(ne emrat e fiseve Triballi e Galabri) se jane iliro-shqiptare ne ato ane,kujtoj se flasin edhe shume te dhena onomastike ilire-shqipe te sotme, te ruajtur si relikte te gjuhes shqipe ne onomastiken e Lugines se Timokut.Keto te dhena,qe i ka shenuar gjersisht Lj.R.Kozhelacit jane te shumta,por ne po i marrim ne veshtim vetem disa.
  Keshtu,eshte shkruar:Albanac-Rista,qe emrin e ka Rista,kurse quhet me epitetin albanac,per shqiptar,sepse, si duket te paret e tij ishin shqiptare.Ne katundin Borovac: "Arnavuti...Quhen Jovanoviq e Milanoviq";ne Valevac: " Arnauti (Stevanovici)...Thuhet se kane ardhur nga Kosova,nga Arnautluku...Quhen Stefanoviq, Tasiq, Velojeviq, Vlladimiroviq, Stanojeviq, Jakovleviq", Pra, per shqiptar autori here aranut-arnvut.
  Mendoj se edhe etniku Turci per turq dhe tur_in per turk nuk ka te beje me perkatesin kombtareturke po me shqiptar muslimane, qe "Turqit" i permende ne pese fshatra ne Verbice tani quhen Cvetkoviq;ne Jelashnice quhen Peshiq e Gjorgjeviq; ne Kozhel quhen Bozhinoviq ;ne Oshlan quhen Jociq,Nikoliq e Tomiq,dhe ne Ternovac quhen Stevanoviq.Gjithashtu per asimilimin e shqiptarve musliman ,duke marre emra sllave-serbe,deshmojne keto antroponime dhe patronime:Sulja qe tani quhet Millomir ne kat.Buqje; Murat e quhej Zhivojin dhe Musa e quhet Radomir ne Verbica;dhe si me karakteristik: "Mustanoviqi (<Mustafiqi)...pasiqe kane qene muslimane deri ne v.1892,kane pasur emra turq(e ka fjalen per emra musliman -R.D.),dhe ne ate vite jane bere krishter."Per pranine e shumte te banorve shqiptar musliman fshatrat e Timokut,qe sot jane asimiluar ne serbe,pos shembujve te tjere po i theksojme edhe keto patronime: Osmanovi_ ne kat. Miniqevo dhe Osmananovci ne kat.Trnovac etj.
  Onomastika ilire-shqiptare I perkasin edhe keto te dhena te Lugines se Timokut:Bardiq ne kat. Jellashnica Quhen Stojkoviq";Bardi ne Jellashnica, qe quhet Novak; ne Buqje;"Barlinci.Quhen Urosheviq"; ne Verbica :Barliqi. Quhen Antonijeviq,Nikoliq, Petroviq e Jelenkoviq";si dhe antroponimet Barla per Bardhi e quhet Milivoja ne kat.Verbica etj..keshtuqe serbete,pasiqe nuk e kan shkronjen dh, here e shqiptojn me d (Bardiqi) e here me l(Barllinici).Keto antroponime e patronime s ka si te mos kene te bejne me fj.il.shq.bard>bardh, per te cilen fjale ne funksione te ngjashme onomastike iliro-shqiptare,kane shkruar shume gjuhtar.Po nga fjala iliro-shqipe ulk>ujk uk jane edhe patronime Ukaj,qe autori e ka shenuar si Ujqini sinovi dhe antroponimiUk-a dhe jane ilire shqipe,sepse E.Qabej i permend emertimin ilire Ulkata.Ulkinion, Ulcirus,Ulcinium,Ulcisa castra dhe i konsideron perkime specifike me shq.ulk,vazhdime te gjendjes se moqme ne gjuhen e sotme te gjall. Nje fjale tjeter ilire-shqipe bur-bur hetohet sot ne tri patronime te katundeve te lugines se Timokut:Burdimci,Burdilci,Burzinci.Po theksoj se per fjalen burre ne onomastiken ilire-shqiptare te Gadishullit Ilirik kam bere fjale gjersisht.
  Gjithashtu mendoj se me gjuhen ilire-shqipe ose shqipe kane te bejne edhe keto emertime te lugines se Timokut:Bibiqi,patr. dhe Biba matr.ne kat.Verbice prej fjales shqipe bibe"qure";Buzinci apo Buza ne Verbice nga fjala shq.buze;Da_i_ ne kat.Vitkovci nga fj.il.-shq.das-dash;Didash ne Kozhel dhe Didiq ne Lepena nga antr.ilir Did;Dakinci ne kat.Buqje,Daki ne Gorenje Zuniqe dhe Daka ne Debelica nga nje antrop. dka qe e perdorin sidomos shqiptaret e konfesionit katolik;Gala ne kat.Lepena dhe Galinici ne Korito nga antr.i moqem dhe i sotem shqiptar Gali-galan dhe matronimin Gala; Nakiq ne Donja Sokoloviq dhe Naka ne Jelashnice nga antr. shqiptar Nak dhe matr.shqiptar Nake-Nakija;Plak ne Verbice dhe Jakovac nga Atroponimi il-shq.Plak;Shutilici ne Vitkovci dhe Shutinice ne Donje Zuniqe nga antroponimi il.shq.Plak ;Shutilci ne Vitkovci dhe Shutinci ne Donje Zuniqe nga atrop. ilir Sut dhe ai shqiptar Shyt etj.
  Nje nder deshmite e forta per asimilimin e shqiptarve ne serb ne luginen e Timokut jan edhe antroponimet e patronimet e sotme te konfesionit katolik, qe imbajne serbet e sotem ne Luginen e timokut,p.sh.:ne kat.Mali Izvori:"Tushinici.Quhen Zhivadinoviq";ne Mali Izvori:"Gjoninci.Quhen Ivanoviq."ne kat.Manjinci - Paliqi ;ne Miniqevo -Dodiqi,etj.Dhe, sa i perket qeshtjes se asimilimit te shqiptarve ne ate ane te Timokut dhe me gjere po e citoj kete mendime te Jovan Cvijiqit:"Sllavet e jugut i kan asimiluar shume ilire qe nga Danubi e deri ne jug te Maqidonise...".Dhe ,per keto troje te Dardanise se ishin ilire-shqiptare,deshmon edhe Henrik Bariqi ,kur i shpjegon zhvillimet gjuhsore,sidomos me te dhenat fonetike te emrave te qyteteve Nish,Shkup.Shtip,dhe Oher.
  Ne funde po theksoj se perputhshmeria,per mes i-se fundore ne emrat e sotum te disa katundeve,si p.sh.:Valevci, Manjinci-Manjanci,Vitkovci;mandej te patronimeve iliro-shqiptare:Bardiqi, Bardillci,Balltiqi,Shutinci,Shutillci,Burdimci,Bur znici;te patronimevete ritit katolik: Gjoninci, Paliqi, Tushnici:te patronimeve te ritit ortodoks:Millojinici,Dragomanci,Krstiqi,Bogosllavc i-Bogosllovci;te patronimeve te fese muslimane:Osmanovci,Kamberci etj.,me emra e etnikeve apo fiseve antike te anes se Timokut:Triballi, Galabri,Dardani,Mysi, Cordisci-Skordisci,Picensii, Visigothi,Tricornesii,Taifali etj.
  sikur tregojne bindshem per lidhshmerin ilire-shqiptare gjate periudhave kohore antike-mesjetare-kohe e sotme ne ato troje te Lugines se Timokut dhe me gjere edhe per mes kesaj dukurie gjuhsore.

 17. #37
  18 scudetti Maska e Gjinokastra
  Antarsuar
  29-08-2009
  Mosha
  28
  Postime
  1,164
  Faleminderit
  0
  6 falenderime n 6 postime
  Citim Postuar m par nga fegi Lexo Postimin
  edhe shqiptaret e kan 17% gjake kelte sipase adn-se Gjate mesjetes jane martuar me franqeze.
  Referenca ? Mendja jote ?

  Cfare lidhje ka kjo me keltet ?

  [QUOTE=fegi;2585367]
  Citim Postuar m par nga fegi Lexo Postimin
  Vazhdim (4) Dr.Rexhep Doqi
  Mirpo perveq ndryshimit te zanoreve dhe bashtigllorve te rrenjes *tam *tem>teum>tim tin (din dun?)>tit<tur etj.,per ndryshimet ose zhvillimit e ballores se rrenjes t- flet Petar Skoku,kur ben fjale per Kninin e sotem ne Kroaci se:"b)tenin...ka mundur qe *Antininia te jep _n_nia>T_nin_>Tnin(per kalimin tn>kn ka edhe paralele te tjera) >Kn__Ak. Rj. V.117 >KLin Ak. Rj.V 76 me disimilimin e njohur n -n>1-n".Kete e verteton edhe M.Budimiri,"me disimilimin e rendit dental:t-d ndaj q-d(krh. Knin nga faza me e lashte Tnin dhe fjalen tone te huaj me burim grek katarka ndaj katartios)."
  Kur eshte fjala per kompoziten e mundshme Timok (tim+akua = Tim "i thimte, i thinjur, i i turbullte"+ akua "uje", qe d.m.th.uje i turbullte, i perhimte,i thinjur) ka rendesio kujtoj per renditjen e fjaleve,qe mund te ndihmoje ndriqimi edhe ne gjuhen e hershme paraprirse te shqipes, pra:mbiemer+emer,per te cilen qeshtje kane folur disa gjuhtar te njohur,dhe ne e shohim edhe te emertimet shume te moqme:hidr.Danub;or. Tomorr; etn.Galabroi (qe ka dhene Gallap, Kalabri); etn. Triballi; or Dimallum; etn. Ditini (Di_ini);Triteuta ;etn.Trikornens;or.
  Qajupi etj.,per te cilen dukuri ne gjuhen shqipe dhe ne disa gjuhe ballkanike kam folur ne kete punim ne variant te gjere ne dorshkrim.

  Relikte te shqipes se moqme te ngurosura ne luginen e Timokut

  Per fjalen antike tri, balle e gal(ne emrat e fiseve Triballi e Galabri) se jane iliro-shqiptare ne ato ane,kujtoj se flasin edhe shume te dhena onomastike ilire-shqipe te sotme, te ruajtur si relikte te gjuhes shqipe ne onomastiken e Lugines se Timokut.Keto te dhena,qe i ka shenuar gjersisht Lj.R.Kozhelacit jane te shumta,por ne po i marrim ne veshtim vetem disa.
  Keshtu,eshte shkruar:Albanac-Rista,qe emrin e ka Rista,kurse quhet me epitetin albanac,per shqiptar,sepse, si duket te paret e tij ishin shqiptare.Ne katundin Borovac: "Arnavuti...Quhen Jovanoviq e Milanoviq";ne Valevac: " Arnauti (Stevanovici)...Thuhet se kane ardhur nga Kosova,nga Arnautluku...Quhen Stefanoviq, Tasiq, Velojeviq, Vlladimiroviq, Stanojeviq, Jakovleviq", Pra, per shqiptar autori here aranut-arnvut.
  Mendoj se edhe etniku Turci per turq dhe tur_in per turk nuk ka te beje me perkatesin kombtareturke po me shqiptar muslimane, qe "Turqit" i permende ne pese fshatra ne Verbice tani quhen Cvetkoviq;ne Jelashnice quhen Peshiq e Gjorgjeviq; ne Kozhel quhen Bozhinoviq ;ne Oshlan quhen Jociq,Nikoliq e Tomiq,dhe ne Ternovac quhen Stevanoviq.Gjithashtu per asimilimin e shqiptarve musliman ,duke marre emra sllave-serbe,deshmojne keto antroponime dhe patronime:Sulja qe tani quhet Millomir ne kat.Buqje; Murat e quhej Zhivojin dhe Musa e quhet Radomir ne Verbica;dhe si me karakteristik: "Mustanoviqi (<Mustafiqi)...pasiqe kane qene muslimane deri ne v.1892,kane pasur emra turq(e ka fjalen per emra musliman -R.D.),dhe ne ate vite jane bere krishter."Per pranine e shumte te banorve shqiptar musliman fshatrat e Timokut,qe sot jane asimiluar ne serbe,pos shembujve te tjere po i theksojme edhe keto patronime: Osmanovi_ ne kat. Miniqevo dhe Osmananovci ne kat.Trnovac etj.
  Onomastika ilire-shqiptare I perkasin edhe keto te dhena te Lugines se Timokut:Bardiq ne kat. Jellashnica Quhen Stojkoviq";Bardi ne Jellashnica, qe quhet Novak; ne Buqje;"Barlinci.Quhen Urosheviq"; ne Verbica :Barliqi. Quhen Antonijeviq,Nikoliq, Petroviq e Jelenkoviq";si dhe antroponimet Barla per Bardhi e quhet Milivoja ne kat.Verbica etj..keshtuqe serbete,pasiqe nuk e kan shkronjen dh, here e shqiptojn me d (Bardiqi) e here me l(Barllinici).Keto antroponime e patronime s ka si te mos kene te bejne me fj.il.shq.bard>bardh, per te cilen fjale ne funksione te ngjashme onomastike iliro-shqiptare,kane shkruar shume gjuhtar.Po nga fjala iliro-shqipe ulk>ujk uk jane edhe patronime Ukaj,qe autori e ka shenuar si Ujqini sinovi dhe antroponimiUk-a dhe jane ilire shqipe,sepse E.Qabej i permend emertimin ilire Ulkata.Ulkinion, Ulcirus,Ulcinium,Ulcisa castra dhe i konsideron perkime specifike me shq.ulk,vazhdime te gjendjes se moqme ne gjuhen e sotme te gjall. Nje fjale tjeter ilire-shqipe bur-bur hetohet sot ne tri patronime te katundeve te lugines se Timokut:Burdimci,Burdilci,Burzinci.Po theksoj se per fjalen burre ne onomastiken ilire-shqiptare te Gadishullit Ilirik kam bere fjale gjersisht.
  Gjithashtu mendoj se me gjuhen ilire-shqipe ose shqipe kane te bejne edhe keto emertime te lugines se Timokut:Bibiqi,patr. dhe Biba matr.ne kat.Verbice prej fjales shqipe bibe"qure";Buzinci apo Buza ne Verbice nga fjala shq.buze;Da_i_ ne kat.Vitkovci nga fj.il.-shq.das-dash;Didash ne Kozhel dhe Didiq ne Lepena nga antr.ilir Did;Dakinci ne kat.Buqje,Daki ne Gorenje Zuniqe dhe Daka ne Debelica nga nje antrop. dka qe e perdorin sidomos shqiptaret e konfesionit katolik;Gala ne kat.Lepena dhe Galinici ne Korito nga antr.i moqem dhe i sotem shqiptar Gali-galan dhe matronimin Gala; Nakiq ne Donja Sokoloviq dhe Naka ne Jelashnice nga antr. shqiptar Nak dhe matr.shqiptar Nake-Nakija;Plak ne Verbice dhe Jakovac nga Atroponimi il-shq.Plak;Shutilici ne Vitkovci dhe Shutinice ne Donje Zuniqe nga antroponimi il.shq.Plak ;Shutilci ne Vitkovci dhe Shutinci ne Donje Zuniqe nga atrop. ilir Sut dhe ai shqiptar Shyt etj.
  Nje nder deshmite e forta per asimilimin e shqiptarve ne serb ne luginen e Timokut jan edhe antroponimet e patronimet e sotme te konfesionit katolik, qe imbajne serbet e sotem ne Luginen e timokut,p.sh.:ne kat.Mali Izvori:"Tushinici.Quhen Zhivadinoviq";ne Mali Izvori:"Gjoninci.Quhen Ivanoviq."ne kat.Manjinci - Paliqi ;ne Miniqevo -Dodiqi,etj.Dhe, sa i perket qeshtjes se asimilimit te shqiptarve ne ate ane te Timokut dhe me gjere po e citoj kete mendime te Jovan Cvijiqit:"Sllavet e jugut i kan asimiluar shume ilire qe nga Danubi e deri ne jug te Maqidonise...".Dhe ,per keto troje te Dardanise se ishin ilire-shqiptare,deshmon edhe Henrik Bariqi ,kur i shpjegon zhvillimet gjuhsore,sidomos me te dhenat fonetike te emrave te qyteteve Nish,Shkup.Shtip,dhe Oher.
  Ne funde po theksoj se perputhshmeria,per mes i-se fundore ne emrat e sotum te disa katundeve,si p.sh.:Valevci, Manjinci-Manjanci,Vitkovci;mandej te patronimeve iliro-shqiptare:Bardiqi, Bardillci,Balltiqi,Shutinci,Shutillci,Burdimci,Bur znici;te patronimevete ritit katolik: Gjoninci, Paliqi, Tushnici:te patronimeve te ritit ortodoks:Millojinici,Dragomanci,Krstiqi,Bogosllavc i-Bogosllovci;te patronimeve te fese muslimane:Osmanovci,Kamberci etj.,me emra e etnikeve apo fiseve antike te anes se Timokut:Triballi, Galabri,Dardani,Mysi, Cordisci-Skordisci,Picensii, Visigothi,Tricornesii,Taifali etj.
  sikur tregojne bindshem per lidhshmerin ilire-shqiptare gjate periudhave kohore antike-mesjetare-kohe e sotme ne ato troje te Lugines se Timokut dhe me gjere edhe per mes kesaj dukurie gjuhsore.

  Bardi eshte emer tipik iranik , nuk eshte mister as per serbet me nacionalist qe ata kane origjina iranike . Vete ata thone qe rrjedhin nga sarmatet . Pra mund te jete shume mire serbo-iranik .

  Osmanovic duket shqiptar ? E di sa vende ne Bosnje kane kete emer ? Eshte me origjina turke , edhe perdoret nga sllavet mysliman .

  Galabret , Picenset , Skordikset ishte kelt .

  Moeset ishin trakik .

  Vizigotet ishin gjermanik .

  Sinqerisht nuk e kuptoj cfare lidhje kane keta me iliret apo me shqiptaret ?!
  [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

 • Ju nuk mund t hapni tema t reja.
 • Ju nuk mund t postoni n tema.
 • Ju nuk mund t bashkngjitni skedar.
 • Ju nuk mund t ndryshoni postimet tuaja.
 •