Postuar mė parė nga
maratonomak
QUOTE=_MALSORI_;3438821]
o malsori , mos u ngut dhe qite fjalen sic i ka hije nje malesori ;
populli , njerezia , turma mbahen vec prej ligjit dhe ligji ne teresi eshte nje forme qyteterimi dhe po ashtu eshte edhe kanuni , nje ligj , po nje ligj mesjetar , teper i vjeter qe jo gjithmone eshte zgjidhja ma e mire , pasi cdo popull duhet te zhvillohet shoqerisht njelloj me popujt e tjere dhe nga ky zhvillim duhet te perfshihet edhe populli shqiptar , me pak fjale dua te them qe kanuni si ligj na con mbrapa si popull e jo perpara ;
por per nje gje ke te drejte ;
duke pare qe ligjet e shtetit shqiptar sot dhe organet e drejtese dhe gjykatave kane deshtuar , shqiptaret e shohin si zgjidhje ma te mire kanunin , pasi jane zhgenjyer nga ligji i shtetit .
per fat te keq ne shqiperi kemi ligjin dhe maliqin dhe per kete e kane fajin vete shqiptaret , pushteti shqiptar dhe administrtata shteterore ;
dua te theksoj edhe dicka tjeter ;
ishte teper e ulet nga ana jote te komentoje dhe keqkuptoje qendrimin tim ne lidhje me kanunin ;
nuk ishte e nevojshme te shpreheshe keshtu , pasi cdo kush ka mendimin e vet dhe e ka te drejten ta shprehi , por kjo sdo te thote qe dikush qe sbie dakord me mua duhet edhe te me kritikoje dhe ironizoje ;
dhe te jesh i sigurt qe cdo shqiptar me ndergjegje di ti laje mire hesapet me cdo kend ;
po ta them perseri , qe nese dikush trazon familjen time , pronen time dhe nderin tim , do mari ate qe meriton , duke pritur qe ligji shteteror ta denoje ashtu sic duhet , por kur ligji i shtetit nuk e denon ashtui sic duhet dhe kur nuk kam mbrojten e duhur ligjore , atere fare mire mund ta mare vetene ligjin ne dore dhe mund ti jap cdo kujt ate qe meriton ; vrasje per vrasje , dhunim per dhunim , vjedhje per vjedhje , por mund te trhemi qe edhe falim , por falja eshte nje virtyt teper i panjohur per mentalitetin shqiptar , ashtu sic edhe une jam ;
mos bej ndasi mentalitetesh krahinore si veriu apo jugu ;
dhe nje gje te fundit ;
pse vrasjet me te shumta ne veri ndodhin per shkak te prones ?
a per ju prona eshte me shenjte sesa jeta e vellait apo babes tuaj ?
une nuk do ta vrisja dike per nje konflikt mosmareveshjesh pronash , por mund ta vrisja nese me trazon familjen dhe nderin .
Ruaj Lidhjet