Postuar mė parė nga
Ēaushi
Malsor!
Me sa lexova postimet tuja, po verehet se po e nxjerr ne siperfaqe orientimin tend politik, edhe ne nje teme te kam lexuar (kritikat) tuja lidhur me gradat. Kur eshte fjala per operacione lufte, nuk eshte mire ta flasesh as shkruash deri sa nu ke qene vet aty! per nje dicka madhore siq eshte lufta dhe operacionet e luftes mund te jap mendim secili, po jo te gjykoj siq deshiron vete apo te jap degjime se keshtu kam degjuar....dhe ti pergjithsoj gjerat pa nevoje! me diskutuar dhe me shkruar per dicka qe nuk e ke provuar nen lekuren tende mund te jete vetem paragjykim i yti pa deshmi !
Nuk deshiroj kurr te flas per veten e pare, (ne kete rast per veten time) por nese ti je i gatshem une te takoj e te deshmoj me argumente per ato beteja dhe opracione luftarake qe une me shume te tjer shoke, kam marr pjese, jo ne Koshare, as ne operacionin "Shigjeta", po ne shume beteja qe jane zhvilluar ne shume pjese te Kosoves, nuk dua ta ndaj luften per ēlirim te Atdheut ne lokalizma vendesh te Kosoves.
Eshte lehte te jesh kujdestar i pare i mendimeve negative, me paragjykime per ti pergjithsuar gjerat ne rast se ty nuk te pelqen dikush apo disa nga "ata" qe moren pjes ne lufte dhe qe ishin pjese e UĒK-se, por eshte veshtire te marresh pjese drejt per drejt ne front dhe te humbesh shoket ne beteja, vetem duke pasur ne shpirt idealin kombetar e jo vijen politike, sepse ideali per Atdhe eshte me i madhe se cdo parti politike, jemi ne sistem demokratik, dhe partite jane prezente me shumice, e kerkon sistemi demokratik, e jo ndjenja kombetare.
Eshte lehte te paragjykosh se ishin keta apo ata me profesionist per te luftuar ne fronte te ndryshme, POR...edhe ushtrite me profesioniste ne bote, kur jane ne fronte lufte mund te kene dezorintime, e jo me nje ushtri e vullnetit shpirtror e dale nga ndjenja per ta fituar lirine dhe per ta zhduke robrine nje shekullore. Mjatoj vullneti i rinise shqiptare ne gjithe hapsiren shqiptare qe jeten e tyre ta vejne ne sherbim te ēlirimit te Atdheut. Organizimi ka mund te kete ngecje, por e pergjithshmja ka qene me vlera te pa kontestueshme per Kombin tone!
Projekti21!!!
Per te ditur sa ka pas rregull ushtarak, duhej te ishe prezent qe te gjykosh nje gje te till! ka pasur edhe shume shqiptare te Kosoves me profesione ushtarake qe kane vu dijen e tyre ne rregullin ushtarak, (une ti dokumetoj ne cdo kohe ty...) ka pas edhe shkolle ushtarake me emer e mbiemer edhe gjate luftes ku pjestare te UĒK-se jane trajnuar e stervitur per ti bere balle rregullit ushtarak dhe sfidave te luftes, pa e anashkaluar kurr kontributin e vllezerve tane nga Shqipria me profesione ushtarake! ka pasur pak vullnetar qe jeten e tyre ia kane ofru clirimit te Atdheut, por edhe atehere edhe sot ka shume vullnetar percares qe Atdheut po ia ndalojne perparimin dhe bashkimin ekonomik, kulturore, arsimore, etj etj, duke u bere kujdestar i fenomeneve te liga, pa ndonje interes kombetar per shoqrine tone!
Eshte lehte sot permes virtualitetit te beheni "gjygjtare" te ngjarjeve te medha qe kombit tone ia nderruan historine dhe po e dergojne drejt bashkimit, deshen "disa" ose nuk deshen!
Ruaj Lidhjet