Close
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 120 prej 121
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,158
    Citim Postuar mė parė nga Tipiku Lexo Postimin
    Jo kurre nuk mund te kthehet edhe ata qe e bejne jane te dobet psikoligjikisht per cdo arsye.
    Me ne Shqiptaret kur ndahemi ndodh qe vuajm shume edhe nga kto fakte ,
    Te huajt e kalojn e perceptojn dhe e pranojn ndarjen si dhe thone sa me shpejt ta pranosh aq me i forte eshte njeriu.
    Me ka ndodhur te takoj maman e baban e dikujt ne tavoline te martuar te dy serisht dhe te lumtur ne tavoline me ngjanin si nje grup shokesh te moshes 50-60.
    Te huajt kane mentalitet shume ndryshe nga shqiptaret per keto.
    Nje injoranc e hapur keto kohet e fundit ne shqiperi eshte se po te ndaheshin dy persona urrejtja ishte ne kulm plus nuk linin nofka pa i vene njeri tjetrit .
    pysje cunin : po pse u ndate ? Ishte e pamorlashme thoshte .do ta vras ,do ta ther etj etj .
    Pysje cupen :...................?Debili ,kafsha ,injoranti e mora vesh se kishte tjeter .
    Le te ishin problemet e tjera qe mund te sillnin ndarjen keto ishin 'nje 'embelsire'keshtu nga prapa.

Kesaj i them dashuri pa urrejtje une

Perjashtuar Maska e NIAGARA2
    Anėtarėsuar
    06-02-2012
    Vendndodhja
    Kosoven Heroike!
    Postime
    67
    Jo nuk mendoi se do e kisha urrejtur,(ate qe e dua)dhe nese ni dite te me bezdis...

z.

Kalimtar Maska e Docteur
    Anėtarėsuar
    10-03-2012
    Vendndodhja
    Ne toke
    Postime
    53
    ns do dike sdo thote qe do kthehet ne urretje kurre eshte e pa mundur,do e urreje per momentin por thelle ne shpirt e do akoma

i/e regjistruar Maska e Helikranon
    Anėtarėsuar
    14-11-2010
    Postime
    282
    Me daten 7-2-2012 ,ju pata pyetur se "A mund te kthehet xhelozia,ne nje dashuri'ne urrejtje?".Pasi
    lexova dhe mendimet tuaja,qe patjeter ka edhe te tjera ne vazhdim,po botoj disa leterkembimeve
    te dy te dashuruarve qe tashme jetojne ne moshen e trete.
    Letra e pare,sipas kronologjise,ka disa veshtiresi per t'u lexuar per efekt te kohes 40-vjecare qe eshte mbajtur e palosur dhe eshte demtuar,por sidoqofte pasi ta kem te zberthyer do ta botoj.
    Letra e dyte mban daten 23-6-1972.
    Ajo quhet Fatbardha B.,kurse ai quhet Bep P.
    Historia e tyre eshte e gjate dhe e bukur hidherisht,por doja te dija dhe mendimin tuaj rreth cdo letre qe do te botoj se cfare nuk ka shkuar mire ne kete dashuri e cila filloi ne tetor te vitit 1968.

23-6-1972
    Fatbardha!

Mos kujto se kjo leter ate permbajtje qe kane pasur letrat e tjera kur ti ke vepruar po keshtu,dhe as mos mendosh se kjo leter do te jete dicka me poshte se sa mundesh te mendosh ti.Ty,moj Fatbardha,te vjen keq dhe inatosesh me ate tipin tend tekanjoz kur une flas per qellimet e tua plot me merita.A mund ta mohosh ti valle qellimin tend qe eshte me i rendesishem se cdo gje tjeter,qe per ate tike filluar mendon qe kur shkele zemren time?
    Mos harro ,Fatbardha,se ne e njohim njeri tjetrin.Prandaj eshte e kote qe te mundohemi te genjejme njeri tjetrin,ashtu sic po mundohesh ti.Qe ju,moj Fatbardha,te kerkoni nje njeri me merita, por cfare meritash mund te kete,ky njeri pa hedhur hapin e pare ne jete?Poju ,moj Fatbardha e shkrete,cfare meritash keni?A po,ju keni merita plot qe me mbanit mua deri ne oret e vona te nates dhe ndoshta gdhihej tek ju.Ato qe mundohesh te me hedhesh mua nuk te kane shkuar ndonjehere,ndoshta mund te te shkojne por kurre tek une....sepse mua ju me dhate lamtumiren.Ju Fatbardha jeni shume e zonja,kerkoni qe njerzit t'i keni ndene vete por vdiq ajo kohe e dashnoreve romantike,ju i dini ato teorite abstrakte qe sherbejne per te mbuluar te verteten e jetes,ashtu sic mundohesh ti te mbulosh te ashtuquajturen 'Dashuri" tonen.Ti me dy rrjeshta ,ndoshta keto dhe "pa qellim" zure ne goje qellimet e tua poshteronjese qe mua nuk me bejne gje tjeter vec me forcojne dhe me bejne qe te njoh akoma me mire jeten se me cfare njerezish eshte e ndertuar.Une habitem qe ti vetem tani qe po lexon letren time po e kupton pak se kush je.Te them te drejten,kjo me corodit pak.Une te pandehja me te mencur dhe me te ngritur.Por ja,tani del ne shesh ,qe ti ben pjese ne ate kategori me hipokrite te femrave,te cilat e shohin te dashurin vetem atje ku u pelqen ta shohin.Por kesaj,mojFatbardha e mire,i thone te genjesh veten me dashje,prandaj me ju duhet folur me troc;Ju(familja juaj,ku bashke me kete llum u zhyte dhe ti perfundimisht dhe une s'kam shprese te te nxjerr me) jeni tregetare,qe te gjithe pa as me te voglin perjashtim.Martesa per ju eshte nje pune tregetie.Une nuk kam as deshiren me te vogel qe t'ju hidheroj me dashje me keto fjale qe ju shkruaj me lart.Per ty eshte simpatik ose simpatike ai njeri qe te ndihmon per realizimin e nje endre qe ai ose ajo nuk e kane realizuar per vete por duan ta realizojne nepermjet teje.Por kjo simpati tuaja do ta provosh ne rrugen qe hyre(dhe mos e le kete rruge) eshte si sheqeri ne filxhanin e cajit.Ah sikur ta di se po me kupton do kerceja valle.Nejse po vazhdoj: Ty te parashtrojne lloj-lloj ndjenjash dhe terheqje shpirterore,kurse ne te vertete,me mendjen e tyre,nuk bejne gje tjeter vecse numerojne "pajen".
    Po ti cfare ben?"Ti asgje s'mundesh te besh"? Thjesht tek ty behet pazarlleku tamam ashtu sic blejme dicka ne treg.Mund t'i mohosh ti fjalet e mia? Jo kurre,s'mundesh.
    Por nga une c';prisni deri sa punet jane keshtu,Fatbardha?N.q.se befas dhe mua me shfaqet nje nje terheqje siajo juaja,ju me siguri do te jeni gruaja(ne te ardhmen) me e lumtur ne bote.
    Kisha per te shkruar 100 here me shume por e pate fatin se u ngriten prinderit dhe une nuk mundem te vazhoj letren ashtu sic s'mundesh ti te vazhdosh dashurine.Vellait tuaj jepini vete pergjigjen.

Lamtumire Fatbardha,lamtumire dhe ndoshta shume
    larg mire u pafshim. Bep

Pergjigja e kesaj letre eshte e dates 24-6-1972

I dashur Bep!

Letren e lexova,u thellova shume ne te.Ndjej se ne dy rreshtat qe shkrova ne kartoline kam bere nje gabim te rende qe shpirterisht te kam munduar ty dhe vehten time,per kete me fal,me fal,me fal.Nuk e bera me qellim,por ishte nje shtytje e jashtezakoneshme e familjes.Po te duash me ndihmo duke me shkruar m.q.se s,kemi mundesi te takohemi,m.gj.ate te mundohemi per te gjetur menyren e takimit.
    Te puth me zemer e jotja per gjithmone
    Fatbardha

Brenda dites ai i ktheu kete pergjgje

Fatbardha!
    Njeriu i forte duket ne dite te veshtira.Megjitheate s'ka gje , kjo qe ndeshja e pare me familjen dhe ti humbe.S,ka gje une do te mundohem te te ndihmoj dhe do te ndihmoj patjeter.Per t'u takuar do te mendohem dhe dote te them.Dua te te shkruaj me shume dhe dote shkruaj me vone,ti mos u merzit fare.Pergjigjen po e shkruaj ne kembe.Do te te shkruaj.
    Te perqafoj
    Bep

P.S. Per leter kembimet i ndihmonte nje shoqe e Fatbardhes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Helikranon : 14-03-2012 mė 09:04

Anėtarėsuar
    14-11-2010
    Postime
    282
    Dashuria ka nje shoqe te ngushte por njekohesisht edhe nje armike te madhe,

sic eshta xhelozia, e pse duhet te merzitemi ne, kur edhe hekuri ka nje shok te tille: ndryshkun.

Djalė Drenice Maska e Lexuesi_
    Anėtarėsuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    4,070
    Njeriun qe ke dashur aq shume kurr nuk mund ta urresh, do ta urresh vetem gjate kohes qe ke larg duke menduar qe ajo eshte fajtore per faktin qe jeni larg, por kur te te vjen afer do ndryshosh aq shume sa qe nuk te bjen mend per urrejtje.
    Stay out of my dreams

Unike ne stilin tim Maska e ermela sweet
    Anėtarėsuar
    29-03-2012
    Vendndodhja
    durres
    Postime
    432
    asnjehere dashuria e vertete nuk mun te kthehet ne urrejtje perkundrazi vetem shtohet po nqs ajo dashuri qe ti jep nuk mund te kthehet atehere mund te themi qe e urren ate person sepse e dashuron marrezisht

i/e regjistruar Maska e toni54
    Anėtarėsuar
    25-02-2010
    Postime
    2,948
    nuk e di te themi qe edhe ndodhe te kthehet .....varet se si vejn deri tek pajtimi ne ndarje psh......po kur tradhetohet edhe kthehet.....

Anėtarėsuar
    14-11-2010
    Postime
    282
    Keni degjuar per urrejtjen,eshte e vetja gje qe evoluon! Dhe evoluon gjithe kohes dhe a e dini se

kush eshte shkaku qe evoluon? Eshte pikerisht dashuria.

Urrejtja dhe dashuria jene NJE,ato jane ndjenjat me te fuqishme qe nuk njohin arsyen.

Pikerisht kjo ka ndodhur me historine e Fatbardhes dhe Bepit ,gje qe do ta shikoni se shpejti

nga leterkembimet pas 30-vjetesh dhe bashkejetesa e tyre per 8 vjet rradhazi .

Nje histori me te vertete e hidhur pabesie,urrejtjeje dhe hakmarrjeje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Helikranon : 02-04-2012 mė 14:26

my zhemla Maska e *~Rexhina~*
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Mosha
    27
    Postime
    5,909
    edhe mundet te kthehet ne urrejtje ne raste ekstreme, si pshm keni para ato documentaries qe burri apo i dashuri kan qelluar me thike apo i kan ven flaken gruas/te dashures dhe ato kan jetuar po me plage gjithe trupit...po te me ndodhte kete gje, do ta urreja cke me te
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    1,633
    dashurin mund ta duash...prap ta duash..te merzitesh..ti marresh inat,besa besa edhe te plasesh nga inati...pastaja ti bertasesh...ti ulurish....prap te bertasesh...te mbetesh pa fjale......te qash ....ta akuzosh...ta poshtrosh...te besh ca te te shkoi nder mend ......por ta urresh asnjehere!

e kam gjetjen! (dhe po e patentoi ne vend)

dashuria eshte si ajo si quhet ajo hekuri qe nxehet fort e i vehet kafshes te shenjohet
    eh ashtu ..huh, dashuria te ben me shenj..dhe saopo qe te duket se mund te sherohet vendi, shenja do mbetet perjetesisht

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    19,094
    te vshtir e paske dashnin oj teta..

si ato vulat pi hekuri te skuqun qe ja vnoj lopve.. barinjt e pa shpirt..

e tmerrshme..

i/e regjistruar Maska e teta
    Anėtarėsuar
    25-10-2005
    Postime
    1,633
    nuk e kam une,ajo eshte vet ashtu....po tu ngjit njehere eshte e poshter nuk shkeputet lehte...po flasim per dashurin me D te madhe ,se keto me d..d..d..d...edhe nuk mbahen ne mend kur hyjne dalin

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2011
    Postime
    717
    Mundet edhe shpesh,tek tė gjitha moshat,pa dallim!

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Mosha
    26
    Postime
    2,169
    mendoj qe nese vertet ka qene dashuri edhe jo fiksim per personin X smund te kthehet ne urrejtje por mund te harrohet sepse jeta te sjell gjera me te mira per ti perjetuar dhe normal gjerat e kaluara humbin sensin.
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-03-2012
    Postime
    575
    Jo, s'mundet. Ne fillim duket sikur kthehet ne urrejtje por nuk eshte urrejtje, eshte vetem zemerim, ngadale kthehet ne harrese, pluhuri i kohes mbulon cdogje. Ai/ajo te duket si cdo person tjeter i kesaj bote. Thjesht nuk te intereson me.

i/e regjistruar Maska e Rockwell
    Anėtarėsuar
    18-05-2012
    Postime
    39
    Mendoj se dashuria eshte me e forte se urrejtja ,

per aq kohe sa urrejtja eshte ende ne gjume.

♥ ♥ Kosova ♥ ♥ Maska e Dolce_Angelo
    Anėtarėsuar
    25-11-2010
    Vendndodhja
    New York
    Mosha
    21
    Postime
    255
    Dashurine e madhe e ndan nje fije floku nga urrejtja shume e madhe.

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anėtarėsuar
    22-03-2012
    Postime
    2,663
    ....nuk e besoj, por nese ndodhe ateher nuk ka qene dashuri.

i/e regjistruar Maska e stela81
    Anėtarėsuar
    26-06-2012
    Vendndodhja
    Ne qiell
    Postime
    745
    Jo nuk besoj se dashuria mund te kthehet ne urrejtje, pasi nese ka qen vertet dashuri, nuk mund te urrehet , mund te mos jeni bashke por jo urrejtje, ndrryshe vetem dashuri ska qen...

''Ku ka pasur zjarr, ka mbetur hiri''... i thone nje shprehje popullore...

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Ruaj Lidhjet

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •