“Jo secili qė mė thotė: ‘O Zot, o Zot!’ do tė hyjė nė Mbretėrinė e qiellit”!
“Sa pėr mua, aspak nuk shqetėsohem se mė gjykoni ju apo ēfardo gjyqi njerėzor. Por as vetė nuk e gjykoj vetveten. Vėrtet, ndėrgjegjja ime nuk mė padit pėr asgjė, por nuk ėshtė kjo qė mė bėn tė drejtė, sepse gjykatėsi im ėshtė Zoti. Prandaj, mos gjykoni para kohe, para se tė vijė Zoti! Ai do tė qesė nė dritė ēka ėshtė e fshehur nė errėsirė dhe do t’i zbulojė synimet e zemrave. Atėherė gjithkush do tė marrė prej Hyjit lavdinė qė i pėrket. (1 Kor 4; 3-5).
“..kam qene Katolik aq i devotshem sa as ndonje prift ne ditet e sotit nuk eshte”
u deklarua njė i konvertuar ne sekte te ashtuquajtura te krishtere, mirpor ai harron se
“Aty ku hyn mburrja, hyn edhe poshtėrsia!” thotė Shkrimi Shenjt se jo unė!
Edhe pėrballė sjelljesh tė hapura mėkatare tė tė afėrmit,
asnjė nuk mund tė lexojė nė ndėrgjegjen e tjetrit. Vlen gjithmonė nė kėtė kuptim rregulli ungjillor Ii shkruar nga Mateu ku Jezusi te ketė thėnė:
“Jo secili qė mė thotė: ‘O Zot, o Zot!’ do tė hyjė nė Mbretėrinė e qiellit, por ai qė kryen vullnetin e Atit tim qė ėshtė nė qiell. Shumė do tė mė thonė atė ditė: ‘O Zot, o Zot, a nuk profetizuam nė Emėr tėnd, a nuk i nxorėm shpirtrat e kėqij nė Emėr tėnd, a nuk bėmė shumė mrekulli nė Emėr tėnd?’ Atėherė unė do t’u them: Kurrė nuk ju kam njohur! Shporruni prej meje, o keqbėrės!” (Mt 7; 21-23)
Tė dashur vėllezer dhe motra, nė sferėn shoqėrore do tė mbeteshin tė pakuptueshme te gjitha aspektet e mėkatit nėse nuk do tė na ndriēonte besimi I Zotit tone rreth asaj qė ka qenė gjithmonė fuqia e sė keqes nė botė, e fuqia e sė keqes ėshtė misteri i ligėsisė - duke filluar nga mėkati i parė i njeriut dhe qe trashigohet tek unė dhe ti sot..
Njė zhvillim i vėrtetė i shkencave antropologjike, nė veēanti i psikologjisė, shėrben padyshim tė lirojė njeriun nga kompleksi i fajeve dhe nga tabł tė vėrteta ose, dhe i ofron mundėsi tė reja pėr tė pohuar lirisht ndėrgjegjen e tij. Por, sė pari,
ėshtė fjala e Hyjit qė zbulon dhe gjykon realitetin e mėkatit, duke e penguar njeriun tė gėnjejė vetveten.
Nė kėtė pamje besimi, nuk ėshtė e mundur para sė gjithash tė mos pranohet qė njeriu e ka “kėtė pushtet tė tmerrshėm tė shkėputet nga Krijuesi dhe Shėlbuesi i tij, duke thyer me vetėdije dhe me lėndė tė rėndė nevojat e dashurisė sė tij”
Shėn Pali e pohon duke thėnė pėr vetveten se “gjykatėsi im ėshtė Zoti” dhe kerkon
qe askush mos gjykoj; “mos gjykoni para kohe, para se tė vijė Zoti!”. Gjykimi pėrfundimtar nė fakt ėshtė gjithmonė dhe vetėm i Shpirtit dhe kur te vjen Ai, sigurisht se do tė qesė nė dritė ēka ėshtė e fshehur nė errėsirė.
vazhdon-->
Ruaj Lidhjet