View Full Version : Shkruani me dorėn e majtė apo djathtė?
Nese jeni jashta forumit dhe ju duhet te shkruani dicka ne leter, shkruani me doren e majte apo te djathen, shume njerez te njohur shpesh kane shkruar me doren e majte dhe me kete jane bere edhe me te njohur...
Duhet pasur parasysh se nuk mund te zgjedhesh me cilen dore te shkruash, kete duhet te keni parasysh te dasshur forumas :)
Ju jeni majtiste apo te djatht, mos i merni keto si terme te politkes :)
sLimShady
27-04-2005, 09:54
Une per vete Per te shkruar shkruaj me te Djathten mire po shum gjera tjera i bej me te majten ps kur gjuj boks me te majten :p kur ha me te majten jam gjysme i majte e gjysme i djathte :p
Une per vete shkruaj me doren e djathte dhe jam djathtake
edhe Une Shkruaj me doren e Djathtė :)) Nga njeher Shkruaj edhe me te Majten ....
_tironc__king_
27-04-2005, 17:40
me te djathten.
une skam pse te jem ndryshe nga te tjeret kshu qe dhe une me te djathten
kacaku basket
28-04-2005, 10:56
LoL po te shkruje ne klase te pare me doren e majte ta lidhte zysha doren qe te mesoje medoemos te shkruaje me te djathten, se kshu kishte thene xhaxhi enveri :D
Kam pare shokun tim te ngushte me dore te lidhur ne banke dhe qe djersiste per te mesuar te shkruante me te djathten dhe po te veme re tere shqiptaret shkruajne me te djathten mos them fare do thoja nje pjese e vogel perdor te majten per te shkruar
Deri tani me te djathten sdihet me vone.
Dito.
me te djathten (me te shumtet:))
disa kuriozitete per ata qe shkruajne me te majten:
1 ne 10 veta jane "majtiste".
Aftesija per te perdorur doren e majte per te shkruar eshte gjenetike.
Te shkruajturit me doren e majte eshte pare (kohe perpara) si dicka jo normale dhe ne shkollen fillore femijet nuk i linin te shkruanin me te majten.
Jane bere spekullime per ekzistencen e kesaj aftesije dhe zgjuarsise/inteligjences...Disa nga figurat me te njohura deri sot kane kene "majtiste". Si psh. Ajshtajni, Mikelanxhelo, Leonardo DaVinci, Betoven, Isaak Newton-i, ashtu si edhe disa muzikante te njohur si psh. Bob Dylal & Paul McCartney.
Megjithate, mos te merziten ata qe nuk shkruajne dot me te majten sepse te "medhenjte" e tjere kane qene "djathtiste" :)
Lol, c'hiqnin mengjarashet ( nuk e kisha shkruar ndonjehere kete fjale) e shkrete ne Shqiperi- u pervishte zysha shpulla se dash pa dash e linin nje faqe te fletores bosh. Kam pasur nje shoqe qe bente sikur shkruante me te djathten, dhe, sa kthente koken zysha, nderronte duart. Diktature, mo. Per vete shkruaj me te djathten. Mgjths, do kisha dashur te shkruaja me te majten- hic kot per sensacion : D
MisCongeniality
28-04-2005, 20:13
LoL po te shkruje ne klase te pare me doren e majte ta lidhte zysha doren qe te mesoje medoemos te shkruaje me te djathten, se kshu kishte thene xhaxhi enveri :D
Kam pare shokun tim te ngushte me dore te lidhur ne banke dhe qe djersiste per te mesuar te shkruante me te djathten dhe po te veme re tere shqiptaret shkruajne me te djathten mos them fare do thoja nje pjese e vogel perdor te majten per te shkruar
Lol Kacaku, me kujtove thuprat qe haja ne dore sa e kapja stilolapsin me te majten. Me linin ulur mbi detyra per ore te tera (te pakten ashtu me dukej mua atehere) sa durimi me sosej. Torture!! Pastaj e mesova, sa mbaronte klasa ikja me vrap nga tezja dhe i lutesha vajzes se tezes te mi bente ajo germat. Derisa mami e kuptoi dhe i bertiti kushos time. :D
Sot me te djathen shkruaj por dhe me te majten s'e kam problem po te dua.
StormAngel
28-04-2005, 20:24
Shkruaj me doren e djathte...se po nisa te shkruaj me te majten ai qe do tentoj te ma lexoj shkrimin do bej vetvrasje. :D
me te majte se me thone majtist haaaaaaaaaa
GjIlAnAsI_cSi
29-04-2005, 20:31
Me te djath vallaji :D
Mua kur kam qene e vogel me kane detyruar te shkruaj me te djathten se s'lejohet te shkruaje me te majten:( tamam torture.Keshtu qe sot perdor me shume te djathten per te shkruar po jam mengjarashe, dmth edhe me te majten shkruaj.
vlora_forever
03-05-2005, 00:14
une per vete shkruaje me te dyja duarte ....te gjithe me kane pergezuare per kete gje :))
Une me te majten i bej te gjitha pres shkruaj punoj me te majten zakonisht kam degjuar qe ata qe jane mengjarash jane te zgjuar edhe njerez me mirekuptim :)
selina_21
03-05-2005, 21:49
Une Per Vete Shkruaj Me Doren E Djathte.
SpiCiLuShJa
05-05-2005, 01:47
me te djathten edhe une...por kafen e pi me te majten :p
Une shkruaj me te dyja duart ... por vetem ne te shkruar pasi cdo veprim tjeter e bej me te majten ..
Edhe pse per te tjeret duket si e besdisshme ..